Студопедия — Варіант 1. Розгляньте таку проблему
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Варіант 1. Розгляньте таку проблему






Розгляньте таку проблему. Ви працюєте на підприємстві, яке спеціалізується на закупівлі та продажу через власну мережу магазинів товарів аудіо- та відеотехніки. Підприємство має три склади, розташовані в Києві, Харкові та Львові. Замовлення на перевезення товарів надходять з шести роздрібних магазинів, розташованих по всій території України.

Потрібно скласти оптимальний план перевезення товарів, дотримання якого задовольнило б потреби магазинів у товарах і зробило витрати підприємства на перевезення товарів мінімальними.

Вихідною інформацією для розв'язання задачі є наведені далі таблиці вартості перевезень, потреб товару для кожного з магазинів і запасів товарів на складах.

Розрахуйте економічний ефект від впровадження запропонованого Вами плану перевезення товарів зі складів до магазинів. Для цього врахуйте попередній план перевезень, за яким підприємство працювало раніше.

1. У комірку D1 введіть заголовок таблиці "Вартість перевезення одиниці товару" і відцентруйте його відносно стовпчиків D:F за допомогою кнопки Объединить и поместить в центре панелі форматування. У комірки D2:F2 введіть текст відповідно "Львів", "Київ", "Харків".

2. У комірку СЗ введіть текст "Магазин 1" і, використовуючи засіб автозаповнення, введіть у комірки С4:С8 відповідно "Магазин 2" -"Магазин 6".

13.В області D3:F8 таблиці введіть вартості перевезень.

14.Встановіть для комірок D3:F8 грошовий формат. Для цього виділіть ці комірки і з їх контекстного меню виберіть команду Форматячеек, вкладку Число, числовий формат Денежный. Встановіть кількість десяткових знаків "О" і виберіть позначення "грн.". В результаті таблиця "Вартість перевезення одиниці товару" розташується в області С1:F8.

15.У комірку С10 введіть текст "Потреби товару" так, щоб він розмістився у двох рядках. Для цього з контекстного меню комірки С10 виберіть команду Формат ячеек, перейдіть до вкладки Выравнивание і вмістіть опцію Переносить по словам.

16.Так само введіть у комірку G10 текст "Доставлено товарів",

17.Об'єднайте комірки D10;F10 і вирівняйте вміст комірки по центру як по вертикалі, так і по горизонталі. Введіть у комірку D10 текст "Кількість перевезеного товару".

18.Скопіюйте вміст комірок D2:F2 і вставте його в комірки D11:F11.Аналогічно скопіюйте вміст комірок СЗ:С8 і вставте його в комірки В12:В17. У комірку B18 введіть текст "Разом".

19.У комірках СІ 2:С17 побудуйте таблицю потреб у товарах для кожного магазину.

10. Значення комірок D12:F17 змінюватимуться в результаті виконання процедури пошуку розв'язку. Встановіть в усіх цих комірках початкове значення 25. Для цього виділіть комірки D12:F17, введіть у рядок формул число 25 і, утримуючи клавішу <Ctrl>, натисніть клавішу <Enter>;.

11. У комірку G12 введіть формулу =СУММ(D12:F12), за якою розраховується кількість доставлених товарів до магазину 1. Використовуючи засіб автозаповнення, введіть цю формулу в комірки G13:G17 (тобто для магазинів 2-6).

12.У комірці С18 розрахуйте сумарну кількість необхідних товарів за формулою =СУММ(С12:С17) і, використовуючи засіб автозаповнення, введіть її в комірки D18:G18. В результаті виконання завдань 5-12 отримаємо таблицю

18.Об'єднайте комірки В20, С20 і введіть в комірку В20 текст "Запаси товарів на складі". У комірки D20:F20 введіть дані з таблиці "Запаси товарів на складах".

19.У комірки D21 введіть формулу =D20-D18, за якою обчислюється кількість товарів, що залишилася на складі у Львові. Заповніть комірки Е21 та F21 аналогічними формулами, використовуючи засіб автозаповнення.

20.У комірку D24 введіть формулу =СУММПРОИЗВ(DЗ:D8;D12:D17),за якою розраховується вартість перевезень товарів зі складу у Львові до всіх магазинів. За допомогою засобу авто заповнення введіть аналогічні формули в комірки Е24 та F24. У комірку G24введіть формулу =CУMM(D24:F24), за якою обчислюється сумарна вартість перевезень.

21.Запустіть процедуру Поиск решения.

22.Заповніть параметри Поиск решения: цільова комірка $G$24; задача мінімізації; змінюючи комірки $D$12:$F$17. Створіть такі обмеження: усі потреби магазинів у товарах повинні бути виконані, тобто кількість потрібного товару для кожного магазину(комірки С12;С17) повинна дорівнювати кількості перевезеного товару (комірки G12:G17); не можна перевозити від'ємну кількість товарів, тобто значення в комірках, що змінюються (D12:F17), не можуть бути від'ємними; кількість запасів товарів на кожному складі не може бути від'ємною (комірки D21:F21).

2.Розв'яжіть наведену транспортну задачу, натиснувши кнопку Выполнить у діалоговому вікні Поиск решения.

3.Розрахуйте вартість перевезень за старим планом перевезень. Для цього в комірках C26:F33 побудуйте таблицю "Попередній план перевезень". При цьому числові дані таблиці розмістіть в областіD28:F33. Для обчислення вартості перевезень за попереднім планом у комірку G35 введіть формулу =СУММПРОИЗВ(D28:FЗЗ; D3:F8).

4.Порівняйте два розглянутих плани перевезень і визначте економічний ефект від впровадження нового плану в комірці G37 за формулою =G35-G24.







Дата добавления: 2015-10-19; просмотров: 656. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

Постинъекционные осложнения, оказать необходимую помощь пациенту I.ОСЛОЖНЕНИЕ: Инфильтрат (уплотнение). II.ПРИЗНАКИ ОСЛОЖНЕНИЯ: Уплотнение...

Приготовление дезинфицирующего рабочего раствора хлорамина Задача: рассчитать необходимое количество порошка хлорамина для приготовления 5-ти литров 3% раствора...

Дезинфекция предметов ухода, инструментов однократного и многократного использования   Дезинфекция изделий медицинского назначения проводится с целью уничтожения патогенных и условно-патогенных микроорганизмов - вирусов (в т...

Растягивание костей и хрящей. Данные способы применимы в случае закрытых зон роста. Врачи-хирурги выяснили...

ФАКТОРЫ, ВЛИЯЮЩИЕ НА ИЗНОС ДЕТАЛЕЙ, И МЕТОДЫ СНИЖЕНИИ СКОРОСТИ ИЗНАШИВАНИЯ Кроме названных причин разрушений и износов, знание которых можно использовать в системе технического обслуживания и ремонта машин для повышения их долговечности, немаловажное значение имеют знания о причинах разрушения деталей в результате старения...

Различие эмпиризма и рационализма Родоначальником эмпиризма стал английский философ Ф. Бэкон. Основной тезис эмпиризма гласит: в разуме нет ничего такого...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия