Студопедия — Положення
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Положення






Положення – це правовий акт, що встановлює основі правила підприємств та установ, а також їх структурних підрозділів. Положення складають переважно при створені нових підприємств або установ. Ці документи можуть бути як типовими так і індивідуальними.

Індивідуальні положення для окремих установ, організацій, підприємств розробляються на основі типових і затверджуються керівниками підприємств, організацій установ. Розглянути правові акти розробляються високо кваліфікованими спеціалістами. В цьому передує велика робота по вивченню різних аспектів діяльності підприємства або його структурних підрозділів.

Положення може мати такі реквізити: герб, найменування виду документа, назву установи, дату, місце видання, заголовок, гриф затвердження, текст. Текст звичайно складається з таких розділів:

1.Загальні положення.

2. Власність і кошти підприємства.

3. Виробничо-господарська діяльність.

4. Права та обов’язки підприємства або його підрозділів.

5. Структура управління.

6. Реорганізація і ліквідація установи, організація підприємств.

В першому розділі вказують цілі, що послужили підставою для створення підприємства, установи, організації або їх структурних підрозділів, головні завдання, функціональні зв’язки з іншими організаціями, підрозділами.

У другому-вказуються основні та обігові кошти, порядок придбання власності, амортизовані відрахування та їх призначення, прибуток, відрахування на преміювання робітників та службовців, житловий фонд, службові приміщення, порядок розпорядження надлишками невикористаних обігових коштів.

В останніх розділах регламентується виробничо-господарська діяльність підприємства, визначаються завдання за якістю вироблюваної продукції. У залежності від специфіки діяльності можуть відображати хід капітального виробництва, винахідництва і реалізації, стан матеріального забезпечення, трудовий режим, порядок розподілу житлової площі, організація соціального страхування, оплата кредитів та інші.

Положеннями також визначається правовий статус тимчасово створюваних комісій, груп і тому подібні.

05.03.2004 N 93

ПОЛОЖЕННЯ

про молодіжне кафе-клуб

1. Цілі та завдання

Молодіжне кафе-клуб створюється з метою поліпшення організації дозвілля молоді, її естетичного виховання, розвитку суспільної активності і творчої діяльності. Основні завдання молодіжного кафе-клубу:

формування у молоді високих культурних потреб, справжніх художніх смаків;

залучення молоді до самодіяльної, художньої та науково-технічної творчості;

виявлення і розвинення творчих та організаторських здібностей юнаків і дівчат.

2. Організація діяльності і керівництва

Молодіжні кафе-клуби доцільно організовувати на базі діючих закладів ресторанного господарства при ВНЗ за згодою адміністрації. Керівництвом кафе-клубу складається щомісячний перспективний план та фінансовий кошторис. Управління кафе-клубом здійснює суспільна рада, до складу якої можуть входити представники творчої студентської молоді, службові особи закладів культури. Директор кафе-клубу приймається на роботу за згодою адміністрації ВНЗ і повинен мати вищу спеціальну освіту. Він керує роботою кафе-клубу, несе відповідальність за планування, організацію підготовки і проведення заходів, періодично звітує про результати проведеної роботи адміністрації ВНЗ, яка контролює роботу кафе-клубу. Суспільна рада молодіжного кафе-клубу:

організовує культурно-масову роботу, відпочинок молоді;

розглядає і затверджує пропозиції адміністрації щодо асортименту страв, призначених для реалізації, форму і порядок організації обслуговування споживачів;

знайомиться з пропозиціями, що надходять від окремих споживачів спільно з адміністрацією розробляє і вживає заходів з усунення недоліків у роботі;

бере участь у підготовці та проведенні розважальних програм.

3. Зміст і основні форми роботи

Дозвілля молоді організовується на базі діяльності секції за інтересами. У клубі можуть бути такі секції:

літератури;

музики;

театру та кіно;

фотолюбителів;

творчої молоді;

відеотека;

дискотека.

Кожна із секцій об'єднує в собі молодь, яка:

бере участь у діяльності клубу;

збирає інформацію щодо напряму діяльності клубу;

установлює контакти з різними організаціями культури, творчими спілками та готує проекти договорів про співробітництво з ними.

Кафе-клуб може проводити тематичні вечори, вечори-зустрічі, диспути, дискусії, виставки, святкові вечори, концерти, відеотеки, дискотеки, урочисті нагородження призерів студентських спартакіад, олімпіад, випускників тощо.

4. Адміністративна і фінансова діяльність

Кафе-клуб є закладом ресторанного господарства, який підпорядковується підприємству ресторанного господарства або адміністрації ВНЗ. У своїй діяльності він керується нормативно-правовими актами, які регламентують діяльність закладів ресторанного господарства, що обслуговують зосереджені контингенти споживачів за місцем навчання. Безпосередньо адміністративну роботу виконує директор (завідувач) кафе-клубу. Для забезпечення високого художнього рівня заходів вводиться посада адміністратора чи організатора у галузі культурно-масової роботи за рахунок штатного фонду підприємства ресторанного господарства. В обов'язки адміністратора входить:

брати участь в усіх заходах, які проводяться в кафе;

координувати роботу різних секцій;

організовувати проведення дискотек, виступів музичних груп;

забезпечувати безперебійну роботу та збереження звукопідсилювальної апаратури, освітлювальних приладів тощо;

створювати необхідні умови для діяльності різних секцій і об'єднань за інтересами, які працюють на базі молодіжного кафе-клубу;

забезпечувати високий рівень обслуговування і широкий асортимент кондитерських, кулінарних виробів, бутербродів, солодких страв і безалкогольних напоїв;

виділяти приміщення для ради кафе-клубу;

спільно з позаштатними службами забезпечувати порядок під час проведення заходів;

заключати договори на музичне обслуговування кафе-клубу;

установлювати вхідну плату.

Кафе-клуб фінансується за рахунок коштів, отриманих від реалізації платних вхідних квитків. Квитки на відвідування вечорів розповсюджуються суспільною радою. Усі платні культурно-масові заходи проводяться за рахунок повної самоокупності. Щомісячний кошторис витрат згідно з планом заходів затверджується підприємством ресторанного господарства за погодженням з адміністрацією ВНЗ. Щомісяця затверджуються угоди, укладені з творчими колективами. Угоду підписує директор кафе-клубу. Кошти, отримані від реалізації квитків, витрачають на:

оплату виступу групи або дискотеки, амортизації костюмів та інструментів;

плату за виступи акторів;

розповсюдження вхідних квитків, оформлення рекламної продукції;

типографські витрати, квіти, сувеніри, транспортне обслуговування тощо.

Питання про використання коштів, отриманих від реалізації квитків, вирішує рада кафе-клубу. Вхідна плата за відвідування молодіжного кафе-клубу визначається з покриттям витрат так, щоб покрилися витрати на тематичну, культурно-масову частини вечора і вартість набору продукції. У разі потреби керівництво ради за погодженням з адміністрацією ВНЗ і керівництвом закладу ресторанного господарства має право на платні місця видавати безкоштовні квитки встановленої форми. Продукція ресторанного господарства в молодіжному кафе-клубі реалізується за цінами продажу, що діють на підприємстві.

5. Розпорядок роботи

Оптимальним є режим роботи, коли кафе-клуб працює 5 днів на тиждень. У денний час - з 10.00 по 17.00. З 17.00 по 19.00 у кафе-клуб проходять репетиції, готуються приміщення до тематичних вечорів. У вечірній час вхід споживачів починається з 19.00 і з початком заходів о 20.00, припиняється. Час роботи музичних ансамблів (гучномовних установок) або дискотек у кафе-клубі починається щоденно з 19.30 і може продовжуватись, згідно з Правилами додержання тиші в громадських місцях, до часу, встановленого місцевими радами народних депутатів. Кафе-клуб має певну кількість платних місць. Усі столики пронумеровані, проставляти їх номери слід обов'язково на всіх білетах.

Заступник начальника управління

внутрішньої торгівлі та побутових

послуг - начальник відділу розвитку

інфраструктури громадського

харчування та побутових послуг О.Шалимінов

Статут

Статут - це зведення правил, які регулюють основи організації і діяльності установ певної галузі господарства.

Р е к в і з и т и:

1. Гриф затвердження.

2. Назва виду документа.

3. Заголовок.

4. Текст, який складається з таких розділів:

- загальні положення;

- основна діяльність: у чому полягає її порядок;

- планування й облік роботи;

- призначення допоміжних служб;

- взаємодія з іншими органами, що здійснюють подібну діяльність;

- специфічні особливості діяльності;

- відповідальність організації за виконання зобов’язань і порядок розгляду суперечок, пред’явлення претензій, позовів;

- заохочення;

- дисциплінарні стягнення

Текст статуту розбивають на параграфи (статті, пункти), які групують у розділи (позначаються римськими цифрами).

Статути після їх затвердження підлягають обов’язковій реєстрації в органах Міністерства фінансів України.

 

 

Зразок «ЗАТВЕРДЖЕНО»

Засновник приватного підприємства

фірми «Моя справа»

П.І.Б. ______________

_________________ 2011 року

 

СТАТУТ

ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА

ФІРМИ «МОЯ СПРАВА»

 

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Приватне підприємство фірма «МОЯ СПРАВА» створене на підставі частини першої статті 42 Конституції України, Законів України «Про підприємництво» та «Про підприємства в Україні».

1.2. Засновником (надалі –власник) підприємства є:

(Прізвище, ім’я, по батькові) м. Київ, адреса

паспорт ______________________________.

1.3. Підприємство є юридичною особою за законодавством України. Підприємство набуває права юридичної особи з дня його державної реєстрації, яка здійснюється в порядку передбаченим законодавством України.

1.4. Підприємство має право від свого імені укладати договори, набувати майнові і особисті немайнові права і нести обов’язки пов’язані з його діяльністю, бути позивачем та відповідачем в суді, арбітражному суді і третейському суді. Воно здійснює будь-яку підприємницьку діяльність, яка не суперечить законодавству України і відповідає цілям передбаченим статутом підприємства.

1.5. Підприємство має самостійний баланс, розрахункові і будь-які інші, в тому числі валютні, рахунки в установах банків, печатку зі своєю назвою і символікою, кутовий та інші штампи, фірмовий знак.

1.6. Підприємство має право створювати філіали, представництва, відділення та інші відособлені підрозділи з правами відкриття поточних і розрахункових рахунків і затверджує положення про них.

1.7. Підприємство керується в своїй діяльності законодавством України і цим статутом.

1.8. Назва підприємства:

повна назва - приватне підприємство «МОЯ СПРАВА»;

скорочена назва – фірма «МОЯ СПРАВА».

1.9. Місцезнаходженням підприємства є місце проживання власника (засновника) – (АДРЕСА) м. Київ, Україна.

2. Мета та предмет діяльності підприємства

2.1. Підприємство створюється для здійснення підприємницької діяльності з метою одержання прибутку.

2.2. Предметом діяльності підприємства є:

- виробництво......................................;

- оптова та роздрібна торгівля.......................... продукцією;

- виробництво товарів народного споживання;

- виробництво харчових продуктів;

- громадське харчування;

виробництво сільськогосподарської продукції;

переробка сільськогосподарської продукції;

оптова торгівля товарами народного споживання;

роздрібна торгівля товарами народного споживання;

оптова та роздрібна торгівля продуктами харчування;

оптова та роздрібна торгівля тютюновими виробами та алкогольними напоями;

оптова торгівля товарами виробничо-технічного призначення.

- здійснення всіх видів зовнішньоекономічної діяльності передбачених ст.4 Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність» в межах предмету діяльності підприємства.

Власник підприємства може прийняти рішення про розширення сфери діяльності підприємства, яка передбачена цим статутом.

Підприємство здійснює свою діяльність відповідно до діючого законодавства з отриманням необхідних ліцензій.

3. Порядок розподілу прибутків та збитків

3.1. Прибуток підприємства утворюється з надходжень від господарської діяльності після покриття матеріальних та прирівняних до них витрат і витрат на оплату праці. З балансового прибутку підприємства сплачуються проценти по кредитах банків та по облігаціях, а також вносяться передбачені законодавством України податки та інші платежі до бюджету.

3.2. Чистий прибуток, отриманий після вказаних розрахунків, використовується за рішенням власника на його розсуд.

3.3. Підприємство відповідає по своїм зобов’язанням усім своїм майном. Збитки підприємства відшкодовуються за рахунок коштів, які є у підприємства. При нестачі цих коштів - за рахунок реалізації майна підприємства.

Підприємство не несе відповідальності за зобов’язаннями власника, а власник - за зобов’язаннями підприємства.

4. Порядок утворення майна підприємства та його використання

4.1. Майно підприємства становлять основні фонди та оборотні кошти, а також інші цінності, вартість яких відображається в самостійному балансі.

4.2. Майно підприємства належить йому на праві власності.

4.3. Джерелами формування майна підприємства є:

- грошові та матеріальні внески власника;

- доходи одержані від реалізації продукції, а також від інших видів господарської діяльності;

- доходи від цінних паперів;

- кредити банків та інших кредиторів;

- придбання майна іншого підприємства, організації;

- безоплатні або благодійні внески, пожертвування організацій, підприємств і громадян;

- інші джерела не заборонені законодавчими актами України.

4.4. Підприємство має право продавати іншим підприємствам, організаціям та установам, обмінювати, здавати в оренду, надавати в тимчасове користування або в позику належні йому будинки, споруди, устаткування, транспортні засоби, інвентар, сировину та інші матеріальні цінності, а також списувати їх з балансу.

4.5. Підприємство має право продавати, обмінювати, здавати в оренду громадянам засоби виробництва та інші матеріальні цінності.

5. Компетенція та повноваження трудового колективу і його виборних органів

5.1. Трудовий колектив підприємства становлять усі громадяни, які своєю працею беруть участь в його діяльності на основі трудового договору /контракту, угоди/, а також інших форм, що регулюють трудові відношення працівника з підприємством.

5.2. Трудовий колектив розглядає і затверджує проект колективного договору; розглядає і вирішує згідно з статутом питання самоврядування трудового колективу; визначає і затверджує перелік і порядок надання працівникам підприємства соціальних пільг; бере участь у матеріальному і моральному стимулюванні продуктивної праці, заохочує винахідницьку і раціоналізаторську діяльність.

5.3. Повноваження трудового колективу реалізуються загальними зборами та їх виборним органом, члени якого обираються таємним голосуванням на зборах трудового колективу строком на 2 роки не менше як 2/3 голосів.

6. Орган управління підприємства

6.1. Органом управління підприємства є директор. Директор вирішує усі питання діяльності підприємства, за винятком тих, що належать до виключної компетенції власника. Власник підприємства може прийняти рішення про передачу частини повноважень, що належать йому, до компетенції директора.

При найнятті (призначенні) власником або уповноваженим ним органом керівника підприємства на посаду з ним укладається контракт, в якому визначаються права, строки найняття, обов'язки і відповідальність керівника підприємства перед власником та трудовим колективом, умови його матеріального забезпечення і звільнення з посади з урахуванням гарантій, передбачених контрактом та законодавством України.

6.2. Директор підприємства самостійно вирішує питання діяльності підприємства, за винятком віднесених статутом до компетенції власника даного підприємства. Власник майна не має права втручатися в оперативну діяльність керівника підприємства.

6.3. Директора підприємства може бути звільнено з посади до закінчення строку контракту на підставах, передбачених у контракті або законодавством України.

6.4. Заступники директора підприємства, керівники та спеціалісти підрозділів апарату управління і структурних підрозділів, а також майстри і старші майстри призначаються на посаду і звільняються з посади директором підприємства.

Директор підзвітний власнику і організує виконання його рішень. Директор не вправі приймати рішення, обов’язкові для власника.

Директор діє від імені підприємства в межах, встановлених Законом України «Про підприємства в Україні».

Директор має право без довіреності виконувати всі необхідні дії від імені підприємства.

7. Припинення діяльності підприємства

Припинення діяльності підприємства відбувається шляхом його реорганізації /злиття, приєднання, поділу, виділення, перетворення/ або ліквідації.

Реорганізація підприємства відбувається за рішенням власника.

При реорганізації підприємства вся сукупність прав та обов’язків переходить до його правонаступників.

Підприємство ліквідується:

а) за рішенням власника;

б) на підставі рішення суду або арбітражного суду;

в) у разі визнання його банкрутом;

г) за поданням органів, що контролюють діяльність підприємства, у разі систематичного або грубого порушення ним законодавства.

8. Ліквідаційна комісія

Ліквідація підприємства провадиться призначеною власником ліквідаційною комісією, а у випадках банкрутства та припинення діяльності підприємства за рішенням суду або арбітражного суду - ліквідаційною комісією, що призначається цими органами.

З дня призначення ліквідаційної комісії до неї переходять повноваження по управлінню справами підприємства.

Ліквідаційна комісія у триденний строк з моменту її призначення публікує інформацію підприємства в одному з офіційних /республіканському і місцевому/ органів преси із зазначенням строку подачі заяв кредиторами своїх претензій, оцінює наявне майно підприємства, виявляє його дебіторів і кредиторів та розраховується з ними, вживає заходів до оплати боргів підприємства третім особам, складає ліквідаційний баланс та подає його власнику підприємства або органу, що призначив ліквідаційну комісію.

 

Дата П.І.Б.







Дата добавления: 2015-12-04; просмотров: 184. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Измерение следующих дефектов: ползун, выщербина, неравномерный прокат, равномерный прокат, кольцевая выработка, откол обода колеса, тонкий гребень, протёртость средней части оси Величину проката определяют с помощью вертикального движка 2 сухаря 3 шаблона 1 по кругу катания...

Неисправности автосцепки, с которыми запрещается постановка вагонов в поезд. Причины саморасцепов ЗАПРЕЩАЕТСЯ: постановка в поезда и следование в них вагонов, у которых автосцепное устройство имеет хотя бы одну из следующих неисправностей: - трещину в корпусе автосцепки, излом деталей механизма...

Понятие метода в психологии. Классификация методов психологии и их характеристика Метод – это путь, способ познания, посредством которого познается предмет науки (С...

ПРОФЕССИОНАЛЬНОЕ САМОВОСПИТАНИЕ И САМООБРАЗОВАНИЕ ПЕДАГОГА Воспитывать сегодня подрастающее поколение на со­временном уровне требований общества нельзя без по­стоянного обновления и обогащения своего профессио­нального педагогического потенциала...

Эффективность управления. Общие понятия о сущности и критериях эффективности. Эффективность управления – это экономическая категория, отражающая вклад управленческой деятельности в конечный результат работы организации...

Мотивационная сфера личности, ее структура. Потребности и мотивы. Потребности и мотивы, их роль в организации деятельности...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия