Студопедия — Рекомендовано до друку 27 страница
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Рекомендовано до друку 27 страница






 

Компанія не збирається зупинятися на досягнутому. "Одеський коровай" пройшов сертифікацію за програмою ISO 9001-2000 і зараз завойовує місце на загальнонаціональному ринку. В планах компанії на найближчий час – відвоювати 10% ринку. Вже сьогодні технології "Одеського короваю" дають змогу проводити необхідні об'єми хліба і хлібобулочних виробів на своїх базових підприємствах і розвозити їх по всій Україні.

 

Питання і завдання

 

1. Чи є, на вашу думку, впровадження нових "фішок" доцільним?

 

2. Які види потоків мають бути оптимізовані ВАТ "Одеський коровай" під час упровадження програми "Від поля до прилавка". Які фактори впливають на успіх цієї програми?

 

3. Запропонуйте способи оптимізації фінансових потоків, альтернативні джерела фінансування нових проектів компанії.

 

4. Розробіть організаційну структуру логістичної системи ВАТ "Одеський коровай". Опишіть основні логістичні функції та операції, які мають здійснюватися в цій логістичній системі.

 

5. Які пропозиції щодо введення новинок ви б запропонували? І як у зв'язку з їх упровадженням має змінитися організація логістичної діяльності?

 

6. Чим є програма ISO?

 

7. Чому "Одеський коровай" відмовився від впровадження деяких своїх ідей щодо використання нових видів продукції?

 

8. Як має змінитися організація логістичної діяльності у зв'язку з обранням ВАТ "Одеський коровай" інноваційного шляху розвитку?

 

Ситуаційна задача 4. Дослідження ринку логістичних послуг Німеччини

 

Результати дослідження, недавно опубліковані в Берліні консалтинговою компанією Elmar Hertzog and Partner, свідчать про те, що невеликим логістичним постачальникам можна не боятися конкуренції з боку своїх більших колег. Оскільки вантажовідправники часто звертаються саме в середні логістичні фірми, які надають послуги з управління постачаннями і можуть виступати в ролі посередників при наданні транспортних послуг.

 

Це непогані новини для середніх логістичних постачальників. До такого висновку прийшла консалтингова компанія Elmar Hertzog and Partner (Гамбург, Німеччина) в результаті свого дослідження, яке проводилося від імені Німецького форуму перевезень.

 

Доки логістичні компанії середнього розміру залишаються конкурентоспроможними з погляду компетентності та рівня витрат, у них буде більше шансів на успіх в отриманні нових контрактів в обхід своїх крупних колег. Крім того, невеликі компанії мають більше можливостей в розвитку інформаційно-технічного (IT) бізнес-сектору і реалізації інноваційних рішень.

 

Більше 100 логістичних підприємств та більше 50 вантажовідправників відповідали на запитання, що пов'язані з темою дослідження "Стратегія вибору на логістичному ринку Німеччини" (транспортні послуги, цінність додаткового обслуговування, послуги з управління ланцюгами постачань). Особливо цінними можна назвати відповіді вантажовідправників. Вони свідчать про те, що перевага працювати з великими логістичними компаніями світу пов'язана з попитом на експрес-послуги та міжнародні морські або авіаперевезення. У той час як для здійснення перевезень генеральних вантажів із використанням автотранспорту більше 85% вантажовідправників шукають партнерів серед середніх логістичних компаній. Така тенденція спостерігається і при укладанні контрактів на додаткові послуги (складські операції, упаковка, маркування вантажів та ін.).

 

Згідно з дослідженням, основна причина популярності середніх логістичних компаній полягає в гнучкості виконання запитів клієнтів у порівнянні з великими конкурентами. Транспортні задачі виконуються дуже швидко. Крім того, є багато можливостей прийняття альтернативних рішень. Вантажовідправники часто не хочуть відмовлятися від повного контролю за ланцюгом постачань, більшість із них бажають брати участь у процесі доставки вантажів. Середні логістичні компанії є ідеальними партнерами для таких проектів.

 

Було знайдено й інше пояснення, тому що вантажовідправники користуються послугами посередницького обслуговування компаній середнього розміру. Вся справа в тому, що на сьогодні логістичний бізнес пов'язаний з виконанням індивідуальних послуг, які переважно здійснюються через особисті контакти. 74% опитаних вантажовідправників сказали, що це насправді так. Особисті контакти можна розглядати як одну з сильних сторін компанії середнього розміру. За результатами дослідження провідну роль для вантажовідправників відіграють ринки інтернет-обслуговування в логістичній сфері, навіть при замовленні стандартних послуг. 33% опитаних вантажовідправників не змогли визначити очевидні відмінності на рівні компетентності роботи середніх і крупних логістичних компаній, а 61% респондентів вказали, що в деяких сферах діяльності перевага зосталась на стороні великих підприємств.

 

На думку більшості грузовідправників, у сфері використання ІТ-технологій середні логістичні компанії мають великі перспективи. Більше 2/3 опитаних вважають, що підприємства середнього розміру більш компетентні в наданні електронних послуг (спостереження за процесом поставки; Інтернет-обслуговування та ін.), а також мають багато переваг у розробці програмного забезпечення для автоматизації різних логістичних задач.

 

Питання і завдання

 

1. Що приваблює вантажовідправників у послугах великих логістичних посередників?

 

2. Що приваблює вантажовідправників у послугах середніх логістичних посередників?

 

3. Як великі логістичні посередники можуть підвищити конкурентоспроможність своїх послуг?

 

4. Порівняйте ринок логістичних послуг України та Німеччини.

 

5. Яким логістичним посередникам (великим чи середнім) вигідніше віддавати перевагу в Україні?

 

Ситуаційна задача 5. Роль новітніх інформаційних технологій у розвитку логістичної діяльності МК "Азовсталь"

 

31 жовтня 2004 p. МК "Азовсталь" перейшов на використання апаратного обладнання Sun Microsystems, монтаж якого здійснила київська корпорація "Інком". Скільки це коштувало, замовник не розголошує. Втім у середньому впровадження SAP R/3 на промисловому підприємстві з чисельністю персоналу близько 5 тис. осіб обходиться в кілька мільйонів євро, а за пару років додаткові капіталовкладення (відновлення софта, навчання фахівців, сервісне обслуговування та ін.) подвоюють цю суму.

 

З погляду управління виробництвом, ухвалене рішення цікаве тим, що, по-перше; МК "Азовсталь" почав перехід на так звану катастрофостійку платформу. Це означає, що в недалекому майбутньому комбінат буде мати два центральні сервери. У випадку збоїв у роботі одного із серверів комп'ютерна мережа підприємства протягом двох секунд буде переведена на інший. Користувачі не встигнуть нічого помітити. По-друге, установка могутнішого мережевого устаткування дасть змогу комбінату істотно збільшити кількість робочих місць SAP R/3 (до 900). Таким чином, "Азовсталь" продемонструвала серйозні наміри поглиблювати впровадження ERP-системи світового класу. Чи варто говорити, що деякі вітчизняні підприємства можуть похвастати настільки дорогим софтом і тим більше його грамотним використанням. Знайомство з німецькою системою відбулося у 1995 р. Тоді фахівці МК "Азовсталь" відвідали дві виставки – у Москві та Києві – і побачили в SAP R/3 ключ до вирішення багатьох серйозних проблем.

 

Після розпаду старої командно-адміністративної системи стали звичними труднощі з оперативним збором інформації про кредиторську й дебіторську заборгованості. Наприклад, у фінансовому відділі значилася одна сума боргу того або іншого дебітора, у відділі продажу – інша, у відділі матеріально-технічного постачання – третя і т. ін." Приблизно два роки йшли переговори керівництва комбінату із представниками компанії SAP. Нарешті, в 1997 р. був підписаний договір. Восени того ж року почався монтаж апаратної частини, а в грудні були проведені інсталяція системи й настроювання модуля "Фінансова бухгалтерія".

 

Найголовніший користувач цього модуля – заступник фінансового директора з планування й систем керування ВАТ МК "Азовсталь" – вважає, що говорити про те, що ми домоглися такого ж глибокого впровадження SAP R/3, як західні підприємства, було б неправильно.

 

Зате заступник фінансового директора визнав, якщо раніше керівництво комбінату дізнавалося про ситуації на складах тільки раз на місяць, зараз, завдяки SAP R/3, – не рідше ніж раз на десять днів. Добова звітність поки ще працює поза системою, оскільки процес гальмують два фактори: технічний й економічний. Технічний – ще не в кожному складі є доступ до мережі. Економічний – установка робочих місць SAP R/3 у кожній точці потенційного введення інформації нескоро себе окупить. Треба враховувати, що комп'ютери поки не коштують 100 дол. і при цьому дуже швидко морально застарівають.

 

Наступним кроком після освоєння SAP R/3 стало точкове впровадження модуля "Контролінг", без якого не можна було робити списання матеріальних цінностей (SAP R/3 не дає змогу переводити активи "у нікуди").

 

Модуль "Контролінг" довів комбінацію модулів "Фінанси" й "Збут" до повного логічного стикування. Наприклад, раніше у нас постійно виникали "віртуальні запаси". Скажімо, цех зробив 1000 т металевого листа. За бухгалтерським обліком, у тому числі й в SAP R/3, ця 1000 т "лежить" у грошовому вираженні. Насправді в цеху реально складовано 720 т, а 280 т – це ще безформні заготівки. І якщо прийшов покупець, ми не можемо миттєво відповісти на запитання, скільки листа у нас є віртуально, у перспективі, а скільки фактично, на цю хвилину. "Контролінг" разом з "Плануванням виробництва" цей недолік виправив.

 

Комбінат збирається впровадити модулі "Управління якістю" й "Планування", і почати впровадження модуля "Управління персоналом". Райдужні плани комбінату "Азовсталь" фахівці коментують по-різному. Щоб одержати можливість відслідковувати за допомогою R/3 основні фінансові й матеріальні потоки в режимі реального часу, підприємство має витратити не менше двох років. При цьому наявність ERP-системи підвищує конкурентоспроможність компанії, але не є обов'язковою умовою. Є яскраві приклади, коли підприємство, використовуючи власні інформаційні розробки, має вагоме положення на ринку.

 

Однак, на думку фахівців, упровадження ERP-систем світового рівня, по суті, є процесом нескінченним. Інша справа – його економічна доцільність.

 

Питання і завдання

 

1. Охарактеризуйте вплив впровадження SAP R/3 на розвиток інформаційної логістики на МК "Азовсталь".

 

2. Чому сприяє впровадження SAP R/3?

 

3. Назвіть переваги і недоліки впровадження SAP R/3 на МК "Азовсталь".

 

4. Які фактори "гальмують" добове надходження інформації керівництву?

 

5. Як були уніфіковані розбіжності звітності в різних підрозділах?

 

6. Чи вплинуло впровадження SAP R/3 на структуру логістичної системи металургійного комбінату?

 

Ситуаційна задача 6. Діяльність корпорації "Клуб сиру"

 

Корпорація "Клуб сиру" на сьогодні має два головних ринки збуту своєї продукції – російський і український, а також ринки ближнього зарубіжжя, але кожен із них має як свої переваги, так і свої недоліки.

 

За словами директора з продажу товарів промислової групи й експорту сиру корпорації "Клуб сиру", сьогодні для корпорації найбільш вигідним з позицій реалізації сиру і супутніх продуктів є російський ринок. Причина – ціни, які у середньому

 

перевищують українські на 3%. Але є істотний недолік – він відстає від українського і ринків далекого зарубіжжя у структуризації дистриб'юторських мереж, замикаючись на 6 великооптових компаніях, розташованих у Москві і Санкт-Петербурзі.

 

Не маючи можливості прямо впливати на ціни регіональних дистриб'юторів, корпорація "Клуб сиру" опосередковано робить це через московських партнерів, з якими, будучи VIP- клієнтом, щотижня погоджує ціну продажу своєї продукції. Цінова політика компанії досить тверда. У жовтні 2004 р. білоруський виробник сирів знизив ціни на продукцію, що поставляється на російський ринок. Відмовившись від цінової війни, "Клуб сиру" у підсумку виявився у виграші – дешевий білоруський сир закінчився, і росіяни відновили обсяги закупівель українського сиру.

 

Найбільш ефективну дистриб'юторську мережу "Клуб сиру" вибудував на власній території в Україні. Українські клієнти корпорації розділені на два сегменти. Перший – компанії – дистриб'ютори (кількістю в 17), у відання яких "Клуб сиру" передав досвід і лінійний роздріб. Другий – мережеві супермаркети, – ключовий роздріб.

 

У Києві корпорацію представляє один дистриб'ютор, інші 16 – у регіонах. "Клуб сиру" прагне мати свого дистриб'ютора в кожному місті з населенням більше 1 млн осіб, стежить, щоб інтереси дистриб'юторів не перетиналися, і, за можливістю, виключає "перехід" продукції з одного регіону в іншій.

 

"Сьогодні на ринку існують виробники, у яких в одному регіоні є 6–7 дистриб'юторів. Ми не розділяємо таку політику. Розгалужена дистриб'юторська мережа породжує конкуренцію між дистриб'юторами того самого виробника. Борючись за той чи інший канал збуту, конкуренти-дистриб'ютори знижують ціни, а програють усі – і дистриб'ютори, і виробник".

 

Віддаючи свою продукцію дистриб'ютору, компанія рекомендує установити на неї ціну, визначену на підставі результатів щотижневих маркетингових досліджень українського ринку. "Таку дельту між ціною виробника і ціною продажу, що рекомендується, як наша, сьогодні не може запропонувати своєму дистриб'ютору жоден із наших українських конкурентів". Натомість "Клуб сиру" вимагає від дистриб'юторів винятків із портфеля брендів конкурентів. У найближчому майбутньому рекомендована ціна стане обов'язковою, і у випадку її порушення компанія буде впливати на своїх дистриб'юторів аж до розриву ділових відносин.

 

Ціни на український сир у країнах далекого зарубіжжя перевищують внутрішні українські на 4–7%. Тому в найближчих планах "Клубу сиру" – сертифікація сирного виробництва відповідно до вимог ISO 9001 і експорт сиру у Францію, Німеччину, Голландію і Китай.

 

Уже зараз серед партнерів корпорації "Клуб сиру" японські, голландські, чеські, естонські, литовські, азербайджанські і грузинські компанії. Корпорація має партнерів і в арабських країнах. Правда, за словами топ-менеджерів, це співробітництво не завжди вдале – тамтешні дистриб'ютори найчастіше сприймають відносини постачання на "базарному рівні", іноді продовжують торгуватися і після підписання контракту, не говорячи вже про випадки відмови від виконання контрактів. Європейські партнери, навпаки, особливих побоювань не викликають – як правило, контракти з ними укладаються без труднощів. Експорт в Алжир не можливий без посередників із Франції. І справа не в тому, що французи монополізували цей ринок, – найчастіше робота через французьких посередників набагато безпечніша, ніж пряме співробітництво з алжирськими клієнтами.

 

На відміну від українського і російського ринків, на ринку далекого зарубіжжя корпорація не може ні диктувати свої ціни, ні впливати на них. їй залишається тільки відслідковувати світові тенденції та максимально швидко на них реагувати. "Ціни тут дуже мобільні. Сезонні коливання обсягів і цін на молоко, сезонне коливання споживчого попиту приводять до значних змін вартості сиру протягом року", іноді 3–4 дні виявляються вирішальним терміном для значної зміни цін на ринку.

 

Питання і завдання

 

1. Як ви вважаєте, який ринок є найбільш вигідним для корпорації "Клуб сиру" у позиціюванні свого товару?

 

2. Чи необхідний ринок далекого зарубіжжя для корпорації "Клуб сиру", які будуть вигоди і втрати при його освоєнні? Як діє сезонний фактор на відносини корпорації з будь-якими клієнтами? Як його вияв можна врахувати під час організації логістичної діяльності корпорації "Клуб сиру"?

 

3. Які способи уникнення конфліктів між учасниками логістичної мережі розподілу використовує корпорація "Клуб сиру"? Назвіть переваги та недоліки цих способів.

 

4. Назвіть основні напрями розвитку розподільчої логістики в корпорації "Клуб сиру".

 

5. Розробіть схеми можливої організації розподільчої мережі корпорації "Клуб сиру". Проаналізуйте їх переваги і недоліки, оберіть оптимальну схему для використання в корпорації.

 

Ситуаційна задача 7. Діяльність компанії "АСКОЛогістик"

 

итуаційна задача 7. Діяльність компанії "АСКОЛогістик"

 

17 вересня 2006 р. компанії "АСКО Логістик" виповнилося 2 роки. Зрозуміло, це досить скромна дата, однак це стартовий період становлення, розвитку, самореалізації.

 

Росія й Україна вивчають можливість транзиту вантажів у контейнерах із Китаю в Європу територією Казахстану. Домовленість про це була досягнута на другому засіданні підкомісії з питань транспорту Комітету з питань економічного співробітництва Росії і України.

 

Компанія "АСКО Логістик" була створена в 2004 р. у Києві. Це компанія "нового типу", що робить ставку на комплексне логістичне обслуговування клієнтів. Свою місію компанія формулює, як "підвищення конкурентноспроможності й ефективності бізнесу наших клієнтів шляхом зниження їхніх логістичних витрат за допомогою пропозиції оптимального портфеля транспортно-логістичних послуг на міжнародному і національному ринках; забезпечення максимальної надійності і найвищої якості в обслуговуванні наших клієнтів".

 

Зважаючи на мету місії, компанія ставить перед собою завдання з досягнення таких цілей:

 

– стосовно клієнта – відповідати найвищим вимогам і надавати висококваліфіковану логістичну підтримку, сприяти

 

– розвиткові бізнесу клієнтів через ефективну організацію логістичних послуг на довгостроковій основі;

 

– партнерів – забезпечити безперебійну й оптимальну роботу транспортних засобів та інших логістичних активів, надати технічну, сервісну і фінансову підтримку;

 

– персоналу – надати оптимальні умови для ефективної роботи, забезпечити професійний і особистісний ріст, можливості для самореалізації співробітників у компанії;

 

– суспільства – формувати коректне поважне ставлення до бізнес-середовища, законодавства, моральних і суспільних принципів;

 

– навколишнього середовища – піклуватися про захист і збереження навколишнього середовища шляхом використання сучасної екологічно безпечної техніки, оптимальних маршрутів і способів транспортування й обробки вантажів.

 

Сьогодні компанія "АСКО Логістик" є професійною і добре збалансованою командою. Знаходячись у різних країнах, компанія оперує на європейському і світовому ринках, вирішуючи питання клієнтів на тих територіях, з якими пов'язаний їхній бізнес. Працівники "АСКО Логістик" цілком уявляють собі не тільки актуальні потреби в логістичних послугах клієнтів, але і ті проблеми й обмеження, з якими пов'язаний їхній бізнес. Вирішуючи завдання клієнтів, компанія в першу чергу піклується про те, щоб діяльність сприймалася клієнтом як невід'ємна частина його бізнесу, що забезпечить взаємну турботу про збереження довгострокових, ділових відносин і орієнтацію на постійне удосконалення логістичних аспектів у бізнесі клієнта.

 

Компанія виходить із того принципу, що клієнтові важливо збалансувати й оптимізувати його портфель логістичних витрат, у якому значну роль відіграють такі складові, як:

 

– транспортні витрати;

 

– складські витрати;

 

– витрати на управління запасами;

 

– витрати на упакування і маркірування продукції;

 

– витрати на страхування вантажу;

 

– витрати на митне оформлення й оплату встановлених законодавством митних ставок і зборів;

 

– витрати на оформлення документів;

 

– витрати на адміністрування логістичної системи підприємств.

 

Тому кожна з послуг, що надаються клієнту, розглядається компанією з погляду впливу термінів виконання, якості виконання і вартості на інші складові логістичного бюджету.

 

Перелік послуг, що надаються компанією, досить широкий. Серед них перевезення вантажів у національному і міжнародному сполученні, комплектних і збірних, небезпечних і коштовних вантажів різними видами транспорту, зокрема з використанням мультимодальних схем. Компанія надає послуги з консолідації та дистрибуції вантажів на різних ринках, їх страхування, документального і митного оформлення, при цьому одним з своїх завдань фірма вбачає пропозицію клієнтові альтернативних варіантів рішення його логістичних потреб з наданням аналізу, як за позитивними, так і за негативними характеристиками для кожного з варіантів, залишаючи право вибору за клієнтом. За необхідності компанія готова надати консультаційні послуги клієнтові, пов'язані з розробкою і впровадженням нових логістичних підходів у його діяльності і реінженірингом уже сформованих логістичних систем.

 

До основних принципів роботи "АСКО Логістик", що відрізняють її підхід і методику діяльності від конкуруючих організацій, можна віднести:

 

1. Принцип превентивного управління ризиковими ситуаціями.

 

Через нестабільність законодавства компанія зобов'язана, відслідковуючи всі зміни законодавчих норм, погоджувати зі своїми партнерами всі аспекти і нюанси кожного замовлення до початку його реалізації. Це дає змогу заощаджувати істотні часові і фінансові ресурси, що витрачаються на вирішення проблемної ситуації. Згідно з прислів'ям "сім раз відмір і один раз відріж" компанія з розумінням відноситься до необхідності витрат більшого часового ресурсу на фазі узгодження замовлень заради забезпечення їх чіткого і бездоганного виконання.

 

2. Принцип відповідальності і співучасті.

 

Цей принцип реалізується не стільки у свідомому добровільному страхуванні професійних ризиків компанії у надійній страховій компанії, скільки у чіткій фіксації в договорах із контрагентами тих аспектів, за які компанія відповідає. Фахівці підприємства визнають той факт, що не буває необмежених можливостей, тому не обіцяють того, у чому не упевнені на 100%.

 

3. Принцип застосування сучасних технологій.

 

У компанії описані бізнес-процеси реалізації основних і допоміжних послуг, застосовуються правила документообігу, покликані забезпечити в рамках єдиного корпоративного стандарту своєчасну передачу і фіксацію всієї інформації. Особливо варто відзначити впровадження спеціальної комп'ютерної програми, що дає змогу ефективно управляти не тільки ресурсами підприємства, але і забезпечити максимальний контроль над реалізацією кожного замовлення й інформаційну підтримку клієнтів.

 

4. Принцип удосконалювання і розвитку.

 

Пропонуючи і роблячи досить типові послуги, затребувані

 

клієнтом сьогодні, компанія постійно веде розробки нових послуг, використання і пропозиція на ринку яких, дасть змогу підвищувати ефективність і конкурентноспроможність бізнесу клієнтів.

 

5. Принцип відкритості і сприяння.

 

Щоденна робота компанії пов'язана з обслуговуванням сотень клієнтів на десятках ринків різних економічних секторів і галузей. Це дасть змогу акумулювати досвід і знання специфіки діяльності різних клієнтських груп і, не порушуючи постулату конфіденційності відносно довіреної компанії інформації, пропонувати своїм партнерам нові ідеї, можливості і схеми у сфері логістики.

 

Компанія "АСКО Логістик" концентрує свої зусилля на обслуговуванні клієнтів на ринках Східної Європи і пострадянського простору: Росії, України, Білорусії, Казахстану, Узбекистану, Грузії, Вірменії, тобто на тих ринках, перспектива економічного розвитку яких очевидна. Керівництво компанії переконане в затребуваності логістичних послуг і сьогодні, і завтра і цілком розуміє, що репутація і результат залежать від здатності збалансувати портфель послуг, їхню вартість і якість. Особливого значення керівництво надає розвиткові такого активу компанії, як компетентність і професіоналізм її співробітників.

 

Команда фахівців підприємств групи "АСКО Логістик" професійно вирішує такі завдання:

 

– вивчення потреб клієнтів і пропозиція оптимальних логістичних рішень;

 

– організація доставки вантажів європейськими і трансконтинентальними маршрутами за найкращими транспортно-логістичними схемами;

 

– консолідація і дистрибуція вантажів у Східній і Західній Європі;

 

– митне оформлення експортних та імпортних вантажів на територіях багатьох країн Європи;

 

– послуги зі страхування вантажів "all risks" у надійній страховій компанії за оптимальними тарифами. При настанні страхового випадку компанія бере на себе обов'язок врегулювання цього випадку, і піклується про одержання клієнтом виплати страхової суми в найкоротший термін;

 

– повна інформаційна підтримка на всьому шляху проходження вантажів, оперативне реагування і вирішення позаштатних ситуацій;

 

– консультування компаній щодо юридичних і фінансових аспектів зовнішньоекономічної діяльності;

 

– проведення маркетингових досліджень товарних ринків країн Східної Європи.

 

Питання і завдання

 

1. Здійсніть SWOT-аналіз логістичної системи "АСКО Логістик".

 

Чи правильно сформульована місія підприємства, як би ви сформулювали її?

 

2. Проаналізуйте принципи роботи "АСКО Логістик", чи могли б ви їх доповнити або змінити?

 

3. Як могла б розширити сферу своїх логістичних послуг компанія "АСКО Логістик"?

 

Ситуаційна задача 8. Ринок логістичних послуг України

 

Компанія "Українські логістичні системи" (УЛС). Компанія "Українські логістичні системи" рада запропонувати Вам нову послугу – відповідальне зберігання вантажів на складі УЛС. Користуючись цією послугою, клієнти матимуть можливість тимчасово розміщати потрібну кількість вантажів, не орендуючи окреме складське приміщення, окрім зберігання отримати комплекс складських послуг (навантажувально-розвантажувальні роботи, комплектація і палетування, оформлення документації), а також відправляти сформований вантаж у потрібному напрямку по Україні.

 

Переваги, які отримує клієнт:

 

– можливість зберігання вантажу від 1 палети;

 

– оплата тільки за площу, яку фактично займає клієнт;

 

– отримання комплексного обслуговування: "зберігання + доставка по Україні".

 

Компанія "Українські логістичні системи" звертає увагу клієнтів на послугу адресної доставки вантажів територією України, при цьому пропонується:

 

– доставка вантажів за принципом "від дверей до дверей" по всій території України;

 

– широка географія доставки;

 

– чіткий розклад;

 

– фіксовані тарифи;

 

– гарантований термін доставки;

 

– повна відповідальність за збереження вантажу;

 

– консолідація вантажів на складі;

 

– відповідальне зберігання;

 

– контроль за переміщенням вантажу;

 

– повідомлення вантажоодержувача про час доставки;

 

– забезпечення повним пакетом бухгалтерських документів;

 

– безкоштовні інформаційні послуги (WEB-система "Тендер").

 

Компанія "УЛС" здійснює доставку або з Києва, або в Київ за всіма маршрутами, зазначеними у діючому розкладі руху. Доставка між містами України виконується через київський склад УЛС. Вартість доставки розраховується для тарифних зон за відстанню (І – до 250 км, II – до 500 км, III – до 700 км, IV – до 900 км, V – більше 900 км).

 

Компанія "Інріч". Транспортна компанія "Інріч" присутня на ринку логістичних послуг більше п'яти років. Розташована вона в місті Хмельницький. Основною сферою діяльності підприємства є надання транспортно-експедиційних послуг. Компанія є дійсним членом Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України (АсМАП).







Дата добавления: 2015-12-04; просмотров: 275. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Тактические действия нарядов полиции по предупреждению и пресечению групповых нарушений общественного порядка и массовых беспорядков В целях предупреждения разрастания групповых нарушений общественного порядка (далееГНОП) в массовые беспорядки подразделения (наряды) полиции осуществляют следующие мероприятия...

Механизм действия гормонов а) Цитозольный механизм действия гормонов. По цитозольному механизму действуют гормоны 1 группы...

Алгоритм выполнения манипуляции Приемы наружного акушерского исследования. Приемы Леопольда – Левицкого. Цель...

Менадиона натрия бисульфит (Викасол) Групповая принадлежность •Синтетический аналог витамина K, жирорастворимый, коагулянт...

Разновидности сальников для насосов и правильный уход за ними   Сальники, используемые в насосном оборудовании, служат для герметизации пространства образованного кожухом и рабочим валом, выходящим через корпус наружу...

Дренирование желчных протоков Показаниями к дренированию желчных протоков являются декомпрессия на фоне внутрипротоковой гипертензии, интраоперационная холангиография, контроль за динамикой восстановления пассажа желчи в 12-перстную кишку...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия