Студопедия — ФАКУЛЬТЕТ МЕНЕДЖМЕНТА И ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬСТВА 4 страница
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ФАКУЛЬТЕТ МЕНЕДЖМЕНТА И ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬСТВА 4 страница






Електричні ліхтарі на підвісках від стін будинків на топографічних планах зображувати не слід.

150 (91).Умовний знак прожекторів на стовпах, як правило, орієнтують у бік території, що освітлюється.

Карликові прожектори, які називають також наземними, зображують тільки на планах масштабів 1:500 та 1:1000, на планах масштабу 1:2000 - за додатковими вимогами, знаком удвічі меншої висоти, ніж для прожекторів на стовпах.

151 (92). Електропідстанції здебільшого мають закриту частину у вигляді спеціальної будівлі та відкриту - з рядами агрегатів.

Будівлі електропідстанцій зображують як звичайні будинки, з розміщенням у контурі відповідного умовного знака. Якщо на плані масштабу 1:5000 будинок не виражається в масштабі, то стрілки розміщують паралельно його довшій стороні. Відкриту частину електропідстанцій виділяють контуром огорожі, зображення внутрішньої структури плошадки не передбачається. У випадках, коли електропідстанція взагалі не має будівлі, зображення її на плані обмежують зовнішньою огорожею та розміщенням знака стрілки в центрі контуру.

На планах усіх масштабів поряд зі скороченим пояснювальним підписом ел.підст., за додатковими вимогами, може проставлятися її номер.

152 (92).Трансформаторні будки на планах м-бів 1:500 і 1:1000 зображують як звичайні будівлі з показом всередині контуру матеріалу, з якого їх споруджено (буквеними індексами - див.п.51), розміщенням відповідного умовного знака і скороченого пояснювального підпису б.тр. На планах, за додатковими вимогами, можуть бути підписані порядкові номери будок.

На планах масштабів 1:2000 і 1:5000 трансформаторні будки, що виражаються в масштабі, зображують як будівлі, які різняться за матеріалом, але стрілка знака може розташуватися за контуром. Будки, які не виражаються в масштабі, зображують тільки позамасштабним умовним знаком.

153 (93).Трансформатори на стовпах і на постаментах, що не виражаються в масштабі, зображують одним умовним знаком - прямокутником розміром 1,0 х 1,5 мм; трансформатори на постаментах, що виражаються в масштабі (плани 1:500 і частково 1:1000), зображують за їхнім контуром з розміщенням у ньому умовного знака у вигляді стрілки.

Всі наявні опори трансформаторів зображують на планах із поділом їх за матеріалом, з якого їх виготовлено.

154 (94-95).Лінії електропередачі (ЛЕП) зображують на топографічних планах з поділом на кабельні та дротяні. Для зображення ЛЕП високої напруги і низької (380 В і менше) передбачено різні за рисунком стрілки.

Лінії електропередачі на топографічних планах, як правило, показують всі. На планах забудованої території масштабу 1:5000 зображують тільки ЛЕП високої напруги. Стовпи ЛЕП низької напруги на планах масштабу 1:5000 зображують тільки на незабудованій території з обов’язковим показом поворотних стовпів та біля сторін рамок плану.

155 (94,95).Залежно від характеру території та графічного навантаження плану при зображенні лінії електропередачі керуються такими правилами:

- лінійні елементи умовних знаків ЛЕП викреслюють на топографічних планах незабудованої території - без розриву між опорами, забудованої - з розривами. На планах масштабів 1:1000 та 1:500 умовні знаки ЛЕП високої напруги за наявністю місця зображують без розривів;

- кількісні характеристики ЛЕП підписують так, щоб на планах незабудованої території біля позначення ЛЕП обов’язково були підписи напруги струму, кількості дротів (або кабелів) та блискавковідводних (громовідводних) тросів. За додатковими вимогами біля позначення ЛЕП підписують висоту провисання дротів (див. п.156). На топографічних планах забудованої території із згаданих характеристик підписують тільки напругу струму на високовольтних ЛЕП на тих ділянках, де їх знаки викреслені без розриву.

156 (94,95).Показники напруги струму на лініях електропередачі слід підписувати на топографічних планах через кожні 15 - 20 см.

Висоту провисання дротів (кабелів) визначають тоді, коли це потрібно для визначення проходу під ними меліоративної та сільськогосподарської техніки, і підписують на планах через 6 - 8 см умовного знака. При значних змінах висоти провисання дротів між суміжними опорами підписи дають частіше.

157 (94,95).Опори ЛЕП у вигляді ферм та стовпів зображують на планах масштабів 1:500 - 1:2000 на своїх місцях практично всі, а на планах масштабу 1:5000 - вибірково в залежності від графічних можливостей (див. п. 154).

Так само зображують на планах масштабу 1:5000 лінії електропередачі в смузі відведених земель залізниць та автомобільних доріг. Винятком є топографічні плани меліоративного призначення, на яких всі деталі ЛЕП зображують, по можливості, детальніше.

158 (94,95).У тих випадках, коли відстань між опорами ЛЕП на плані 1,5 – 2,0 см, стрілки їх умовних знаків розміщують не через одну опору, а біля кожної з них. На планах масштабів 1:1000 та 1:500 при зображенні великих опор стрілки їх умовних знаків необхідно подовжити в середньому на 2 мм від контуру опори.

Якщо при зображенні на планах м-бу 1:5000 декілька ЛЕП проходять одна від одної настільки близько, що немає можливості показати кожну з них, слід обмежуватися зображенням ліній вищої напруги струму або з більш високими опорами, а при рівності умов - зображенням крайніх ліній.

159 (94,95).При перетині лініями електропередачі залізниць, автомобільних доріг, річок, наземних трубопроводів та інших об’єктів знаки ЛЕП викреслюють без розриву.

160 (94,95).Основні характеристики опор ЛЕП - висота і матеріал, з якого вони споруджені. Всі опори ліній електропередачі на топографічних планах поділяють на металеві, залізобетонні та дерев’яні (див.ум.зн. №86-88). Висоту опор необхідно фіксувати тільки на планах масштабів 1:2000 та 1:5000, починаючи з 14 м. При однаковій висоті опор ЛЕП їх підписують на плані через кожні 5 - 6 см. Якщо на лінії окремі опори нижчі або вищі, то слід підписувати висоту цих опор.

161 (94,95).У випадках, коли дроти (чи кабелі) ліній електропередачі та ліній зв’язку проходять на одних опорах, на плані зображують тільки ЛЕП.

162 (94,95).Лінії електропередачі, що споруджуються, зображуються на топографічних планах як діючі, але з підписом спорудж.

163 (96).Місця переходу повітряних ЛЕП у кабельні підземні на топографічних планах зображують поєднанням позначення останньої опори і напрямку від неї з обмежувальним штрихом. Цей комбінований знак розраховано для застосування як на незабудованих, так і на забудованих територіях.

164 (97,98).Електрокабелі підземні та підводні зображують на топографічних планах з таким самим поділом, як і повітряні, а саме: високої та низької напруги (див. п. 154). В обох випадках до знака додають пояснювальний підпис кабель (або скорочено каб.).

165 (97).При зображенні підземних елекрокабелів на планах масштабів 1:1000 та 1:500 показують кабельні стовпчики-сторожки, які фіксують на місцевості наявність кабелю в засипаній траншеї.

166 (97,99,115).У випадках, коли підземні комунікації мають оглядові колодязі-люки, біля їх зображення на планах масштабів 1:1000 та 1:500 підписують порядкові номери (за наявністю документації) та їхні позначки. В залежності від технічного проекту на планах показують чотири, три або дві позначки. У першому варіанті підписують позначки кільця люка, поверхні землі (біля нього), верху та низу прокладки комунікації, у другому (якщо позначки кільця люка і поверхні землі відрізняються менше ніж на 10 см) - підписують одну позначку - кільця люка, а також верху і низу прокладки. У третьому варіанті підписують позначку кільця люка та верху прокладки.

На спеціалізованих топографічних планах масштабів 1:5000 та 1:2000 номери колодязів та їх позначки підписують за додатковими вимогами, причому номери - вибірково, а з позначок - тільки позначки кільця люка та верху прокладки. Для універсальних топографічних планів усіх масштабів, а також планів з поєднаним навантаженням (п.171), біля знака оглядових колодязів, як правило, передбачають одну позначку - кільця люка; у деяких випадках, враховуючи планове та висотне забезпечення наступних інженерних робіт, позначки біля знака оглядових колодязів взагалі не проставляють.

167 (97,105,115).Якщо на підземному електрокабелі чи іншій комунікації оглядових колодязів-люків немає, то на вибраних місцях траси (повороти, точки примикання тощо), а також через кожні 7 - 10 см підписують позначки верху закладеної труби, кабелю та поверхні землі. На універсальних топографічних планах ці позначки підписують тільки на магістральних та основних комунікаціях.

168 (97).Для виділення зблокованих підземних електрокабелів їх умовне позначення поєднують із підписом бл. та цифрою, яка вказує на кількість прокладок у блоці.

169 (97).Канали (тунелі) для підземних електрокабелів поділяють на непрохідні, напівпрохідні (доступні для огляду, але в незручних умовах) та прохідні. На топографічних планах їх зображують однаковими штриховими лініями та підписом, який характеризує матеріал, з якого вони споруджені (бет., цегл.). Крім того, біля зображення непрохідних та напівпрохідних каналів наносять підписи непрохід. (або к.н.) і напівпрохідні (або к.нп.). У випадках, коли кабелі електропередачі пролягають у вузькому каналі, де немає можливості зобразити на плані стрілки їх умовних знаків, у розриві зображення каналу для ЛЕП високої напруги наносять спарені буквені індекси, для низької - одинарний індекс.

170 (98).Знаки підводних кабелів показують на топографічних планах залежно від того, знаходяться кабелі безпосередньо на дні водоймища, чи прокладені під дном, тобто заглиблені або перекриті наносами (наприклад, замулені). В останньому випадку вказують глибину від поверхні дна до кабеля.

171 (99).Нанесення підземних комунікацій на топографічних планах залежить від масштабу плану і його призначення: для виготовлення універсальних, топографічних або спеціальних планів підземних комунікацій.

На універсальних планах масштабів 1:5000 та 1:2000 оглядові колодязі підземних комунікацій зображують загальним знаком у вигляді кружка з рискою по діаметру під кутом 450. За додатковими вимогами на спеціальних планах цих же масштабів, відповідно до вимог технічного проекту, оглядові колодязі зображують двома способами:

- умовними знаками з розподілом за призначенням, передбаченим в таблиці 25;

- одним загальним умовним знаком у випадку, коли відповідними буквеними індексами характеризують самі лінії комунікацій.

У випадках, якщо при завантаженій ситуації на плані загальний знак оглядових колодязів виділяється недостатньо чітко, біля нього розміщують букву л (тобто люк) або, за додатковими вимогами, один з індексів, передбачених у п.178.

На спеціальних планах підземних комунікацій м-бів 1:1000 і 1:500 для оглядових колодязів передбачено обов’язкове розмежування умовних знаків за призначенням. Так само ці об’єкти зображують на планах масштабу 1:2000, які складають з розрахунком наступного збільшення.

172 (99).Оглядові колодязі підземних комунікацій зображують на топографічних планах як незабудованої, так і забудованої території, незалежно від того чи зображують на планах комунікаційні лінії, чи ні.

При зйомці міст у масштабі 1:5000 знаки оглядових колодязів на планах, як правило, не показують.

173 (99).При зображенні оглядових колодязів із графічним поділом за призначенням слід враховувати, що самостійні умовні знаки присвоюють не кожному з них, а лише тим, які розташовані на більш поширених комунікаціях: водопроводах, каналізаційних мережах (зливних, побутових, виробничих тощо), дренажних трубопроводах, тепломережах, газо- та нафтопроводах, кабелях ЛЕП, зв’язку і технічних засобів управління.

Для зображення оглядових колодязів інших підземних комунікацій передбачено застосування загального умовного знака і відповідного індексу: наприклад, для паропроводів - П., трубопроводів технологічних (без поділу) - ТТ тощо.

174 (100). За додатковими вимогами, при наявності достовірних даних, на топографічних планах зображують зруйновані або заасфальтовані оглядові колодязі. Для цього використовують загальний умовний знак оглядових колодязів у поєднанні з пояснювальним підписом зруйн., зам.

175 (101).Люки підвальні використовують для вентиляції підвальних приміщень, спуску та піднімання малогабаритних вантажів тощо.

176 (103).Вигрібні ями на топографічних планах масштабів 1:1000 і 1:500 зображують умовним знаком, за їх фактичними розмірами. На планах масштабу 1:2000 ці об’єкти показують позамасштабними знаками тільки за додатковими вимогами.

177 (104-110).Трубопроводи, як і інші комунікації, зображують на топографічних планах з поділом на наземні, підземні і підводні. Наземні трубопроводи наносять суцільними лініями, підземні - штриховими з однаковою довжиною ланок, прокладеними над та під водою, - по голубому фону.

Як правило, умовні знаки трубопроводів викреслюють чорним кольором, але за додатковими вимогами, для більшої наочності можуть зображуватися: водопроводи - зеленим, каналізаційні мережі - коричневим, газопроводи - блакитним; теплові мережі - синім тощо. При цьому в накресленні зберігають усі графічні елементи трубопроводів та всі пояснювальні підписи, передбачені в таблицях.

178 (104-110).На топографічних планах усіх масштабів при зображенні трубопроводів у розривах умовних знаків трас підписують буквені індекси, що характеризують призначення трубопроводів (транспортують газоподібний, рідкий або твердий матеріал чи продукт). Наприклад, для водопроводів (без поділу) - В, каналізаційних мереж (без поділу) - К, газопроводів - Г, теплових мереж - Т, нафтопроводів - Н, бензопроводів - Б (за наявністю місця - бенз.) тощо, а для різних твердих матеріалів (без поділу) - Мт.

Підписи розташовують на лініях, якими позначають трубопроводи, біля їх перетину та біля сторін рамок плану через кожні 7 - 10 см траси.

179 (104-110).При зображенні на топографічних планах трубопроводів, крім підпису про їх призначення та позначення місця оглядових колодязів, спираючись на відомі матеріали підписують ще ряд характеристик. Зокрема, матеріал, з якого виготовлено труби, внутрішній діаметр у міліметрах (наприклад, ст.32 або, за наявністю місця, - стальн.32); напрямок течії рідини (передають стрілоподібним потовщенням їх знака); категорія тиску в газопроводах з поділом на низький - до 0,05 кгс/см2 (підпис н.т. або, за наявністю місця - низьк.тиск), середній – 0,05 – 3,0 (с.т. або серед. тиск) та високий - 3 - 12 кгс/см2 (в.т. або вис.т.). Крім того зазначають також кількість прокладок, якщо їх декілька пролягають зверху на землі або укладені в одну траншею (підписи у вигляді 2НГ, ЗК тощо). Трубопроводи недіючі та ті, що споруджуються (наземні, підземні, підводні) зображують на топографічних планах у тих випадках, якщо їхне місцезнаходження визначено на місцевості. При цьому до умовного знака трубопровода додають підпис, недіюч. або спорудж.

180 (104).Наземні трубопроводи зображують одним умовним знаком, якщо їх прокладено безпосередньо на землі та поєднанням цього знака з зображенням опор, якщо вони проходять над землею.

При густому розміщенні опор трубопроводу на місцевості їх слід зображувати вибірково (в основному на планах м-бів 1:5000 і 1:2000). Висоту опор у місцях, де під трубопроводом можливий проїзд автотранспорту або де ця висота різко зміюється, потрібно підписувати на планах з точністю до десятих часток метра.

Якщо трубопровід розміщено в коробі, то його позначають двома тонкими лініями по обидва боки умовного знака наземного трубопроводу та підписом, який характеризує матеріал, з якого виготовлено короб (бет., дер. тощо).

181 (104).На трасах наземних трубопроводів на топографічних планах зображують компенсаційні вигини (в горизонтальній площині), якщо вони виражаються в масштабі, та арочні переходи (у вертикальній площині) через перешкоди. При наявності біля аркових переходів опорних пристроїв останні зображують як звичайно (див.ум.зн.№86-88, п.180). Окрім того, на центральній ділянці переходу підписують характеристику його висоти від землі до низу труби.

Межі арочного переходу на лінії трубопроводу виділяють короткими поперечними штрихами. При наявності опор штрихи поєднують із знаком опор.

182 (104).Умовні знаки наземних трубопроводів, на відміну від інших комунікаційних мереж, на топографічних планах можуть служити межами контурів рослинності, ґрунтів, сільськогосподарських угідь тощо.

183 (105).При зображенні підземних трубопроводів підписують (крім планів масштабу 1:5000) глибину їх залягання до верху труби на цій ділянці. Таку характеристику давати не обов’язково, якщо по лінії траси є відповідні висотні позначки.

На топографічних планах підземних комунікацій масштабів 1:1000 і 1:500 зображення трубопроводів супроводжують (біля знаків оглядових колодязів-люків) такими позначками: на каналізаційних і теплових мережах - кільця люка, поверхні землі, верху труби, дна лотка або каналу; на газопроводах, водопроводах та інших мережах для транспортування рідини - кільця люка, поверхні землі та верху труби. У випадках, коли позначка кільця люка відрізняється від позначки поверхні землі менше ніж на 10 см, її на планах не підписують.

На спеціальних топографічних планах масштабів 1:2000 і 1:5000 біля знаків оглядових колодязів підземних трубопроводів, за додатковими вимогами, підписують позначку тільки кільця люка та верху труби або дна лотка.

Для універсальних топографічних планів, які мають поєднане навантаження (див. п.171), передбачено зображення біля таких комунікацій тільки позначки кільця люка, а за додатковими вимогами і поверхні землі, якщо її позначка відрізняється від першої на 10 см і більше.

При показі на планах підписів позначок глибини залягання підземних трубопроводів у разі відсутності оглядових колодязів слід керуватися п.167.

184 (105).До найпошириніших споруд на трубопроводах належать бункери, які наполовину вкопані в землю, оглядові будки та контрольно-розподільчі пункти. Майже всі вони за своїми розмірами можуть бути показані на топографічних планах за їхніми зовнішніми контурами з пояснювальними підписами та індексами, що характеризують матеріал, з якого вони споруджені.

Ковери - це вузькі колодязі на газових мережах для доступу до вентиля, контрольних трубок тощо. Ці об’єкти необхідно зображувати тільки на планах масштабів 1:1000 і 1:500.

185. На спеціальних топографічних планах підземних комунікацій масштабів 1:1000 та 1:500, за додатковими вимогами, на ділянках перетину трубопроводами залізниць, вулиць та автомагістралей можуть бути зображені такі пристрої, як захисні футляри - короткі труби великого діаметру. Графічно їх зображують штрихпунктиром (довжина ланки - 2 мм) з обох боків умовного знака трубопроводу, супроводжуючи такими характеристиками: матеріал, з якого виготовлено трубу футляра, його довжина та розмір поперечника, позначка закладання трубопроводу (під перешкодою).

186 (106).Камери на підземних трубопроводах зображують з поділом на наземні (що виступають над поверхнею землі) та підземні. Їх передають у першому випадку суцільними лініями, у другому - штриховими. При зображенні камер слід зафіксувати наявність у них оглядових колодязів. За додатковими вимогами, біля позначення камер підписують їх порядковий номер.

187 (107-109).Канали (тунелі) для розміщення підземних трубопроводів поділяють так самo, як і для інших підземних комунікацій, а саме: на непрохідні, напівпрохідні та прохідні. На топографічних планах зображують самі канали з характеристикою матеріалу, з якого виготовлені, кількість вміщених в них прокладок, діаметр, матеріал та призначення цих прокладок; наземні та підземні камери (з номерами) на каналах, оглядові колодязі-люки як у цих камерах, так і в тих, що знаходяться безпосередньо на трубопроводах. Порядок зображення цих об’єктів регламентується пп.166, 178.

На топографічних планах масштабів 1:5000 і 1:2000 частина каналів для підземних комунікацій не може виражатись в масштабі. В таких випадках передбачено особливий варіант їх зображення: для каналів дають позамасштабне зображення, умовний знак трубопроводу пропускають, а підписи, які стосуються його, повністю зберігають.

188 (110).При зображенні на топографічних планах загальних колекторів для підземних комунікацій відповідними умовними знаками повинно бути відображено, які конкретно прокладки розташовані в цих колекторах. Переважно в них знаходяться каналізаційні лотки та трубопроводи, кабелі різного призначення, а також і інші прокладки.

У випадках розміщення в колекторі декількох однакових прокладок на плані застосовують загальний для них умовний знак та підписують їх кількість.

189 (102,111).Стічні решітки на поверхні землі та відкрита каналізація, що зображена канавами та наземними лотками, в основному призначені для збирання та скидання дощових, а також талих снігових вод.

При зображенні на планах стічних решіток умовний знак повинен передавати їхню форму (круглу, прямокутну тощо). На планах масштабу 1:2000 ці об’єкти зображують у випадках їх наступного збільшення.

У населених пунктах відкриті каналізаційні мережі нерідко укріплені по дну та бортах, що на планах масштабів 1:1000 і 1:500 зображують лініями по обидва боки умовного знака канави або лотка і підписом, який характеризує матеріал укріплення (наприклад, бет.); на планах масштабів 1:5000 та 1:2000 - тільки самим знаком та підписом до нього.

Призначення відкритих мереж передають на планах буквами Кзлобто каналізація зливна), а напрямок стікання води в ній - зовнішньою стрілкою. Якщо канава або лоток перекриті зверху плитами, що знімаються, то за додатковими вимогами, вони підписуються пл.знім.

190 (112).Надводні трубопроводи на опорах на топографічних планах зображують за правилами, визначеними для наземних трубопроводів (див. п.180). Підписують також висоту трубопроводу над тим рівнем води, який прийнято при зображенні цієї водойми на топографічних планах. Умовні знаки опор поділяють за матеріалом з якого їх виготовлено.

191 (113).Підводні трубопроводи поділяють за їх місцезнаходженням на прокладені по дну та під ним, включаючи перекриті наносами. Графічно це зображують різною довжиною штриха їхнього умовного знака. Окрім того, за додатковими вимогами, для трубопроводів, прокладених під дном, передбачена характеристика заглиблення їх від поверхні дна.

192 (114-119).До ліній зв’язку (передачі інформації) і технічних засобів управління при їх зображенні на топографічних планах відносять телеграфні, телефонні, радіотрансляційні, телевізійні, телетайпні, сигнальні, блокування, централізації виробничих процесів тощо. Ці лінії зображують одними умовними знаками з поділом на кабельні підводні, кабельні підземні, кабельні та дротяні повітряні (на незабудованих та забудованих територіях).

При зображенні кабелів у розриві їхніх умовних знаків розміщують літеру V (символ слабострумових ліній) з тим, щоб вони відрізнялись на топографічних планах від інших інженерних комунікацій, насамперед від дротяних ліній зв’язку і технічних засобів управління. Ці позначення доцільно застосовувати у тих випадках, коли лінія укладена в настільки вузький підземний канал (тунель), що передати її знак на плані практично неможливо (див. п.168).

Кількість прокладок цих ліній підписують тільки за додатковими вимогами.

193 (114).Підводні кабелі зв’язку, технічних засобів управління класифікують на топографічних планах залежно від того, чи проходять вони по дну, чи прокладені під ним. До останніх відносять прокладки у відкритих та закритих підводних траншеях, а також прокладені по дну, але перекриті наносами. За додатковими вимогами в умовних знаках цих прокладок підписують їхню глибину від поверхні дна.

194 (115).При зображенні підземних кабелів зв’язку та технічних засобів управління оглядові колодязі на планах м-бів 1:1000 та 1:500 зображують умовним знаком і такими висотними позначками: для спеціальних топографічних планів підземних комунікацій - кільця люка та поверхні землі (якщо різниця між ними менша ніж 10 см, то підписують тільки першу позначку), верху і низу прокладки; для універсальних та комбінованих топографічних планів - кільця люка. На планах масштабів 1:5000 і 1:2000 оглядові колодязі кабелів зображують одним загальним умовним знаком люків у поєднанні на спеціальних планах з позначками кільця люка та верху прокладки, а на універсальних планах - тільки самого кільця.

Щодо характеристики підземних комунікацій, що не мають оглядових колодязів-люків, керуються правилами, викладеними в п.167, а блоків підземних прокладок - у п.168.

195 (115-119).Підземні та повітряні лінії зв’язку і технічних засобів управління на топографічних планах масштабів 1:500 - 1:2000 в межах населених пунктів зображують за додатковими вимогами. Якщо дозволяють графічні можливості, ці лінії вздовж вулиць можна викреслювати без розриву. На планах масштабу 1:5000 такі комунікації не показують.

196 (117-119).Умовні знаки повітряних кабельних та дротяних ліній звєязку і технічних засобів управління на планах незабудованої території наносять суцільними лініями, а на забудованій - окремими ланками із зображенням посередині знаків опор (їх поділять за матеріалом, з якого вони виготовлені).

За додатковими вимогами, умовні знаки цих ліній супроводжують пояснювальними підписами про їх призначення (наприклад, телеф., радіо), розміщеними поруч із ними, або буквеними індексами (р., тобто кабель радіотрансляції, с. - кабель сигналізації) - у розриві знаків бр.к., а біля дротяних на планах масштабів 1:1000 та 1:500 також кількість дротів (наприклад, 8 др.).

У випадках, коли лінії зв’язку і технічних засобів управління підвішені на тих самих опорах, що і лінії електропередачі, на топографічних планах зображують тільки останні (див. п. 161).

197 (120).Місця переходу повітряних ліній зв’язку і технічних засобів управління в підземну кабельну мережу того самого призначення зображують на топографічних планах так, як і переходи ліній електропередачі (див.ум.зн. №96).

198 (121).Телефонні будки, що розташовані поза будинками, та зовнішні розподільчі шафи телефонної мережі зображують на топографічних планах відповідними умовними знаками, зокрема, знак будки орієнтують по південній стороні рамки плану, а шафу - згідно з розташуванням на місцевості.

На плани масштабів 1:500 та 1:1000 ці об’єкти наносять в усіх випадках, на плани масштабу 1:2000 - коли плани призначені для наступного збільшення, у масштабі 1:5000 ці об’єкти не зображують.

199 (122,126,127).Метеорологічні станції, пасіки та загони для тварин зображують на топографічних планах за контуром їхніх огорож з пояснювальним підписом (мет.ст., пасіка або пас., загін). Будівлі та інші споруди, що розташовані в межах огорожі, зображують установленими для них графічними та текстовими позначеннями.

Для метеорологічних станцій, пасік та загонів, що не виражаються в масштабі (наприклад, на планах масштабу 1:5000), на топографічних планах застосовують єдиний умовний знак у вигляді квадрата, орієнтованого за розташуванням об’єкта на місцевості. Знак має поєднуватись з одним із згаданих підписів.

200 (123-125,128).Об’єкти сільськогосподарського виробництва, призначені для забезпечення місцевих потреб, а саме: печі для випалювання вапна та одержання деревного вугілля, вітряки та млини, водяні млини і лісопильні, залежно від їхніх розмірів на місцевості та масштабу плану, можуть зображуватись за їх фактичним контуром з пояснювальним підписом або нанесенням установленого для кожного з них умовного знака.

201 (129).Із сховищ силосу та сінажу найбільш поширені ями і траншеї в ґрунті або бетоні, а також майданчики на поверхні землі зі стінками з бетонних плит та зацементованим дном.

Силосні та сінажні ями і траншеї зображують на топографічних планах тими самими умовними знаками, що й звичайні ями, але з додатковими підписами силос або бет. сінаж. Для зображення сховищ у вигляді площадок комбінують умовний знак підпірних стінок (див.ум.зн. №255 та буквений індекс, що характеризує матеріал покриття дна (наприклад, Ц - цементобетон).







Дата добавления: 2015-06-15; просмотров: 676. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Постинъекционные осложнения, оказать необходимую помощь пациенту I.ОСЛОЖНЕНИЕ: Инфильтрат (уплотнение). II.ПРИЗНАКИ ОСЛОЖНЕНИЯ: Уплотнение...

Приготовление дезинфицирующего рабочего раствора хлорамина Задача: рассчитать необходимое количество порошка хлорамина для приготовления 5-ти литров 3% раствора...

Дезинфекция предметов ухода, инструментов однократного и многократного использования   Дезинфекция изделий медицинского назначения проводится с целью уничтожения патогенных и условно-патогенных микроорганизмов - вирусов (в т...

Определение трудоемкости работ и затрат машинного времени На основании ведомости объемов работ по объекту и норм времени ГЭСН составляется ведомость подсчёта трудоёмкости, затрат машинного времени, потребности в конструкциях, изделиях и материалах (табл...

Гидравлический расчёт трубопроводов Пример 3.4. Вентиляционная труба d=0,1м (100 мм) имеет длину l=100 м. Определить давление, которое должен развивать вентилятор, если расход воздуха, подаваемый по трубе, . Давление на выходе . Местных сопротивлений по пути не имеется. Температура...

Огоньки» в основной период В основной период смены могут проводиться три вида «огоньков»: «огонек-анализ», тематический «огонек» и «конфликтный» огонек...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия