Студопедия — Straipsnis. Veюimo paslaugos ir susijж sandoriai
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Straipsnis. Veюimo paslaugos ir susijж sandoriai






1. Taikant 0 procentш PVM tarifа apmokestinamos paslaugos, бskaitant veюimа bei papildomas veюimo paslaugas, kai рios paslaugos yra tiesiogiai susijusios su prekiш eksportu iр Europos Sаjungos teritorijos.

2. Taikant 0 procentш PVM tarifа apmokestinamos paslaugos, бskaitant veюimа bei papildomas veюimo paslaugas, kai рios paslaugos yra tiesiogiai susijusios su prekлmis, kurioms taikomi рio Бstatymo 123 straipsnio 1 ar 3 dalyje nurodyti veiksmai, procedыros ar reюimas, taip pat su б Europos Sаjungos teritorijа бveюtomis prekлmis, gabenamomis б PVM lengvatш sandлlб.

3. Taikant 0 procentш PVM tarifа apmokestinamos paslaugos, бskaitant veюimа ir papildomas veюimo paslaugas, kai рios paslaugos yra susijusios su prekiш importavimu Europos Sаjungos teritorijoje ir рiш paslaugш apmokestinamoji vertл pagal рio Бstatymo 15 straipsnio 15 dalies nuostatas ar joms tolygias valstybлs narлs, kurioje prekлs bus importuojamos, nuostatas privalo bыti бtrauktos б apmokestinamаjа importuojamш prekiш vertж.

4. Рio straipsnio 1, 2 ir 3 daliш nuostatos ta paиia tvarka taikomos ir paрto бveюimui б Europos Sаjungos teritorijа, iрveюimui iр jos arba veюimui tranzitu ir susijusioms papildomoms paslaugoms.

5. Taikant 0 procentш PVM tarifа apmokestinamas TIR ir ATA knygeliш iрdavimas.

6. Taikant 0 procentш PVM tarifа apmokestinamas keleiviш veюimas tarptautiniais marрrutais, taip pat рiш keleiviш bagaюo veюimas, nepaisant transporto priemoniш rырies. Taikant рiа nuostatа, tarptautiniu marрrutu laikomas veюimas, kuris prasideda рalies teritorijoje ir baigiasi uю jos ribш, veюimas, kuris prasideda uю рalies teritorijos ribш ir baigiasi рalies teritorijoje, taip pat veюimas, kuris prasideda ir baigiasi uю рalies teritorijos ribш.

7. Taikant 0 procentш tarifа apmokestinamas prekiш veюimas б Azorш ir Madeiros salas ir iр рiш salш, taip pat veюimas tarp Azorш ir Madeiros salш.

8. Рio straipsnio nuostatos netaikomos рio Бstatymo IV skyriuje nurodytoms paslaugoms, iрskyrus рio Бstatymo 46 straipsnyje nurodytas draudimo ir finansines paslaugas.

Straipsnio pakeitimai:

Nr. IX-1960, 2004-01-15, Юin., 2004, Nr. 17-505 (2004-01-31)

Nr. XI-1187, 2010-11-30, Юin., 2010, Nr. 148-7562 (2010-12-18)

 

Straipsnis. Draudimo ir finansinлs paslaugos, susijusios su prekiш eksportu

Taikant 0 procentш PVM tarifа apmokestinamos draudimo paslaugos, taip pat finansinлs paslaugos, nurodytos рio Бstatymo 28 straipsnio 1–5 dalyse, kai рios draudimo ar finansinлs paslaugos tiesiogiai susijusios su prekiш, nenurodytш рio Бstatymo IV skyriuje, eksportu iр Europos Sаjungosteritorijos.

Straipsnio pakeitimai:

Nr. IX-1960, 2004-01-15, Юin., 2004, Nr. 17-505 (2004-01-31)

Nr. XI-518, 2009-12-03, Юin., 2009, Nr. 151-6772 (2009-12-22)

Nr. XI-1187, 2010-11-30, Юin., 2010, Nr. 148-7562 (2010-12-18)

Straipsnis. Diplomatinлms atstovybлms, konsulinлms бstaigoms, Europos Sаjungos institucijoms, jш бsteigtoms бstaigoms ir tarptautinлms organizacijoms ar jш atstovybлms, taip pat рiш atstovybiш ir konsuliniш бstaigш personalui ir jo рeimos nariams skirtos prekлs ir paslaugos

1. Tiekiamos prekлs ir (arba) teikiamos paslaugos, skirtos uюsienio valstybiш diplomatiniш atstovybiш ar konsuliniш бstaigш Lietuvos Respublikoje oficialiai veiklai, apmokestinamos taikant 0 procentш PVM tarifа. Taikant 0 procentш PVM tarifа taip pat apmokestinamos рiш diplomatiniш atstovybiш ar konsuliniш бstaigш nariш, iрskyrus aptarnaujantб personalа, ir kartu gyvenanиiш jш рeimos nariш asmeniniam naudojimui tiekiamos prekлs ir teikiamos paslaugos, jeigu рie asmenys nлra Lietuvos Respublikos pilieиiai ir jш nuolatinл gyvenamoji vieta nлra Lietuvos Respublika. Prekiш ir paslaugш, uю kurias sumokлtas PVM negrаюinamas, sаraра nustato Lietuvos Respublikos Vyriausybл ar jos бgaliota institucija.

2. Taikant 0 procentш PVM tarifа apmokestinamas Lietuvos Respublikoje pripaюintoms tarptautinлms organizacijoms ar jш atstovybлms ir jш nariams tiekiamos prekлs ir teikiamos paslaugos, jeigu tai numatyta tarptautinлse sutartyse, pagal kurias steigiamos tarptautinлs organizacijos, arba Lietuvos Respublikos tarptautinлse sutartyse su atitinkama tarptautine organizacija. Рiuo atveju mutatis mutandis taikomos рio straipsnio 1 dalies nuostatos.

3. Рio straipsnio 1 dalies nuostatos taikomos pariteto pagrindais. Jeigu Lietuvos Respublikos diplomatinei atstovybei ar konsulinei бstaigai uюsienio valstybлje taikoma PVM (ar jam prilygintino mokesиio) grаюinimo tvarka yra nepalankesnл arba palankesnл uю tvarkа, taikomа tos valstybлs diplomatinei atstovybei ar konsulinei бstaigai Lietuvos Respublikoje, Lietuvos Respublikos Vyriausybл ar jos бgaliota institucija turi teisж nustatyti tos valstybлs diplomatinei atstovybei ar konsulinei бstaigai Lietuvos Respublikoje taikomа atitinkamai nepalankesnж arba palankesnж PVM grаюinimo tvarkа.

4. Рio straipsnio nuostatos taikomos ir kitш negu Lietuvos Respublika Рiaurлs Atlanto Sutarties Organizacijos рaliш kariuomeniш vienetш рiems vienetams ar juos lydintiems civiliams darbuotojams naudoti Lietuvos Respublikoje бsigyjamoms prekлms ir paslaugoms, kai рie vienetai dalyvauja bendrose karinлse operacijose, pratybose ar kitame bendrame kariniame renginyje.

5. Taikant 0 procentш PVM tarifа apmokestinamas prekiш tiekimas ir paslaugш teikimas kitose valstybлse narлse бsikыrusioms uюsienio valstybiш diplomatinлms atstovybлms ar konsulinлms бstaigoms, рiш atstovybiш ir бstaigш nariams, taip pat Рiaurлs Atlanto Sutarties Organizacijos рaliш, kitш negu paskirties valstybл narл, kariuomeniш vienetams рiems vienetams ar juos lydintiems civiliams darbuotojams naudoti. Рios dalies nuostatos taikomos laikantis toje kitoje valstybлje narлje nustatytш sаlygш ir apribojimш.

6. Taikant 0 procentш PVM tarifа apmokestinamas prekiш tiekimas ir paslaugш teikimas tarptautinлms organizacijoms, kurias tokiomis pripaюino bet kuri kita valstybл narл, ar jш atstovybлms, taip pat рiш organizacijш ar atstovybiш nariams. Рios dalies nuostatos taikomos laikantis tarptautinлse sutartyse, pagal kurias steigiamos tarptautinлs organizacijos, arba bet kurios kitos valstybлs narлs tarptautinлse sutartyse su tarptautinлmis organizacijomis nustatytш sаlygш ir apribojimш.

7. Taikant 0 procentш PVM tarifа apmokestinamas prekiш tiekimas ir paslaugш teikimas Europos Sаjungos institucijoms, Europos centriniam bankui, Europos investicijш bankui, Europos Sаjungos бsteigtoms бstaigoms, kurioms taikomas Protokolas dлl Europos Sаjungos privilegijш ir imunitetш. Рioje dalyje nurodytos prekлs importo PVM neapmokestinamos laikantis рiame protokole ir pagal jб sudarytuose susitarimuose ar susitarimuose dлl bыstinлs steigimo nustatytш sаlygш ir apribojimш, jeigu tokiu bыdu neiрkraipoma konkurencija.

8. Рio straipsnio nuostatш бgyvendinimo tvarkа nustato Lietuvos Respublikos Vyriausybл ar jos бgaliota institucija.

Straipsnis papildomas nauja 8 dalimi, 8 dalis laikoma 9 dalimi nuo 2012 m. sausio 1 d.:

8. Taikant 0 procentш PVM tarifа apmokestinamos Europos Sаjungos бsteigtш Lietuvos Respublikoje бstaigш, kurioms taikomas Protokolas dлl Europos Sаjungos privilegijш ir imunitetш, darbuotojш (iрskyrus aptarnaujantб personalа ir Europos Sаjungos valstybiш nariш deleguotus ekspertus) asmeniniam naudojimui ir (arba) бsikыrimui tiekiamos prekлs, jeigu рie asmenys nлra Lietuvos Respublikos pilieиiai ir praлjusius penkerius metus jш nuolatinл gyvenamoji vieta iki darbo Europos Sаjungos бsteigtoje Lietuvos Respublikoje бstaigoje pradюios nebuvo Lietuvos Respublika. Рioje dalyje nurodyta lengvata taikoma prekлms, kurias darbuotojai бsigyja ne vлliau kaip vieni metai nuo jш бsidarbinimo pirmа kartа Europos Sаjungos бsteigtoje Lietuvos Respublikoje бstaigoje pradюios. Lietuvos Respublikos Vyriausybл ar jos бgaliota institucija turi teisж nustatyti рioje dalyje nurodytos lengvatos taikymo apribojimus.

Pastaba. 47 straipsnio 8 dalyje nustatytos lengvatos taip pat taikomos prekлms, kurias ne vлliau kaip per vienus metus nuo рio бstatymo 6 ir 8 straipsniш бsigaliojimo dienos бsigyja (importuoja) nustatytas lengvatos taikymo sаlygas atitinkantys Europos Sаjungos бsteigtш Lietuvos Respublikoje бstaigш darbuotojai, рio бstatymo 6 ir 8 straipsniш бsigaliojimo metu jau dirbantys nurodytose бstaigose.

9. Рio straipsnio nuostatш бgyvendinimo tvarkа nustato Lietuvos Respublikos Vyriausybл ar jos бgaliota institucija.

Straipsnio pakeitimai:

Nr. IX-1919, 2003-12-18, Юin., 2003, Nr. 123-5590 (2003-12-30)

Nr. IX-1960, 2004-01-15, Юin., 2004, Nr. 17-505 (2004-01-31)

Nr. XI-1187, 2010-11-30, Юin., 2010, Nr. 148-7562 (2010-12-18)

Nr. XI-1817, 2011-12-20, Юin., 2011, Nr. 161-7616 (2011-12-29)







Дата добавления: 2015-08-30; просмотров: 762. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

Понятие и структура педагогической техники Педагогическая техника представляет собой важнейший инструмент педагогической технологии, поскольку обеспечивает учителю и воспитателю возможность добиться гармонии между содержанием профессиональной деятельности и ее внешним проявлением...

Репродуктивное здоровье, как составляющая часть здоровья человека и общества   Репродуктивное здоровье – это состояние полного физического, умственного и социального благополучия при отсутствии заболеваний репродуктивной системы на всех этапах жизни человека...

Случайной величины Плотностью распределения вероятностей непрерывной случайной величины Х называют функцию f(x) – первую производную от функции распределения F(x): Понятие плотность распределения вероятностей случайной величины Х для дискретной величины неприменима...

Задержки и неисправности пистолета Макарова 1.Что может произойти при стрельбе из пистолета, если загрязнятся пазы на рамке...

Вопрос. Отличие деятельности человека от поведения животных главные отличия деятельности человека от активности животных сводятся к следующему: 1...

Расчет концентрации титрованных растворов с помощью поправочного коэффициента При выполнении серийных анализов ГОСТ или ведомственная инструкция обычно предусматривают применение раствора заданной концентрации или заданного титра...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия