Студопедия — Тема: Властивості нервової системи.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Тема: Властивості нервової системи.






.

ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ: пакет програм MS Office.

ЗАВДАННЯ №1:

НАБОР И РЕДАКТИРОВАНИЕ ТЕКСТА В ТЕКСТОВОМ РЕДАКТОРЕ WORD

ХІД РОБОТИ:

  1. Відкрити (якщо ще не відкрито) новий документ Word. Зробити це можна інструментальною кнопкою Создать. Набрати наступні абзаци, використовуючи пропоновані установки шрифту: Текст набраний гарнітурою Arial, розмір шрифту 10. Текст набраний гарнітурою Courier New, розмір 12.
  2. Зберегти документ на пристрої E: у своїй особистій папці, ім'я задати Редагування. Ваше_прізвище.
  3. Показати недруковані знаки у Вашому тексті. Стерти символ кінця абзацу. Відновити символ кінця абзацу. Прибрати зображення недрукованих знаків.
  4. Набрати абзац будь-якого тексту (наприклад, строфу вірша), виділити першу букву і зробити її буквицею, звернувшись до меню. Результат показати викладачеві і зберегти в документі Word Редагування. Ваше_прізвище.
  5. Потренуватися на своєму тексті з виділенням фрагментів.
  6. Вивчити інструментальні кнопки Word: Напівжирний; Курсив; Підкреслений; Виділення кольором; Колір шрифту. Використовуючи ці кнопки набрати і відредагувати до пропонованого виду наступні абзаци тексту: У даному абзаці використані різні накреслення: курсив, напівжирний, підкреслений, всі можливості накреслення разом. Виділення фону тексту кольором на чорно-білому принтері буде сірим; в електронному документі під словами «виділення» і «цвітом» - бірюзовий фон. Колір шрифту можна змінювати. Перші два слова в цьому абзаці «колір шрифту» набрані коричневим кольором.
  7. У Вашому тексті скопіювати перший абзац слідом за останнім (через буфер). Потім скопіювати другий абзац перед першим (без використання буфера).
  8. Перенести абзаци так, щоб спочатку йшов вихідний текст, а потім зайві копії абзаців.
  9. Видалити зайві абзаци.
  10. Створити новий документ Word. Перенести в нього (через буфер) будь-яку пропозицію з тексту старого документа Редагування. Ваше_прізвище. Зберегти новий документ під яким-небудь ім'ям у своїй особистій папці.

ЗАВДАННЯ №2:

ФОРМАТИРОВАНИЕ ТЕКСТА В WORD

ХІД РОБОТИ:

  1. Відкрити новий документ Word. На запропонованої редактором чистій сторінці мишею по вертикальній метричної лінійці виставити верхнє поле розміром в 3 см, а нижнє поле - розміром в 2.5 см. Далі через меню виставити ліве поле розміром в 3.5 см, а праве поле - розміром в 2 см; результат відстежити по горизонтальної метричної лінійці. Зберегти документ у своїй папці під ім'ям Форматування. Ваша_фамілія.
  2. У вже відкритому документі Word набрати, дотримуючись форми, наступний текст:

  1. Набрати звужений абзац тексту і привести його до двоколонкового формату. Зберегти в документі Форматування. Ваше_прізвище.

ЗАВДАННЯ №3:

ТАБЛИЦЫ В WORD

ХІД РОБОТИ:

  1. Відкрити новий документ Word. На чистій сторінці набрати заголовок таблиці, наприклад, РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ. Перейти до нового абзацу, вирівняти його положення, і з цього місця будь-яким способом створити трафарет таблиці з 4 стовпців (час занять) і 7 рядків (дні тижня). Зберегти документ у своїй папці під ім'ям Таблиці. Ваше_прізвище. Наприклад, вид трафарету таблиці з шапками (тобто з заголовками рядків і стовпців) може бути таким:

  1. Заповнити назвами навчальних предметів трафарет таблиці РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ, побудований у попередньому завданні. Вирівняти за смаком розміри осередків і текст в осередках цієї таблиці. Зберегти поповнений документ у своїй папці.
  2. У вже відкритому документі Таблиці. Ваше_прізвище, використовуючи перетворення тексту в таблицю, оформити нижче наступний фрагмент. Зберегти документ Word у своїй папці.


ЗАВДАННЯ №4:

РИСУНКИ В WORD

ХІД РОБОТИ:

  1. Відкрити новий документ Word. На чистій сторінці набрати фрагмент з яким-небудь малюнком з колекції картинок редактора. Відмасштабувати малюнок за своїм смаком. Фрагмент, наприклад, може бути таким: «Я вмію вбудовувати в текст Clip і вмію його масштабувати.»
  2. У вже відкритому документі Малюнки. Ваша_фамілія оформити фрагмент з яких-небудь фігурним текстом, використовуючи інструментарій WordArt. Фрагмент, наприклад, може бути таким: «Я можу впроваджувати в абзац фігурний текст WordArt, вмію його масштабувати, центрувати і прив'язувати до абзацу. Мені не складає труднощів задати обтікання зверху і знизу.»
  3. У вже відкритому документі Малюнки. Ваша_фамілія оформити, використовуючи описану вище методику, композицію з якою-небудь комбінованої текстово-графічної ілюстрацією. Композиція, наприклад, може бать такий: «Я вмію створювати в окремому файлі складний малюнок (наприклад, автофігуру СУВІЙ з написом). І я можу впроваджувати такий малюнок у текст основного документа у формі, як проілюстровано тут. Мені неважко прив'язати цей малюнок до потрібного абзацу. Параметри впровадження та прив'язки нескладно подивитися за пунктом контекстного меню малюнка Формат об'єкта на закладці Положення + Додатково.»

ЗАВДАННЯ №5:

ПОДГОТОВКА ДОКУМЕНТА WORD К ПЕЧАТИ

ХІД РОБОТИ:

  1. Відкрити новий документ Word. Виставити для нього формат паперу A4. Розміри полів сторінки і характеристики колонтитулів подивитися і залишити поки без зміни. Палітурка передбачити ліворуч листа шириною в 1.5 см. Поле всередині також визначити в 1.5 см. Поставити режим дзеркальних полів. Орієнтація сторінки нехай буде книжкова. Зберегти новий документ під ім'ям Друк. Ваше_прізвище у своїй папці.
  2. Створити титульний лист документа Друк. Ваша_фамілія. Для чого, перебуваючи на єдиній поки (а значить - першої) сторінці цього документа, викликати панель інструментів Колонтитули. Потім по кнопці Параметри сторінки в однойменному вікні вийти на закладку Джерело паперу. Там у полі Розділ, Почати розділ: через віконце прокрутки встановити режим На поточній сторінці. А в полі Розрізняти колонтитули поставити «пташки» при статусах першої сторінки і парних і непарних сторінок. Завершити настройку, якщо по клавіші OK.
  3. По пунктах меню Вставка ► Файл скопіювати в другій розділ документа Друк. Ваша_фамілія вміст Ваших колишніх документів: Редагування, Форматування, Таблиці, і Малюнки. Підписати у верхньому колонтитулі з вирівнюванням вправо парні сторінки поповненого документа, наприклад, як «Лабораторна 1»; а непарні сторінки підписати у верхньому колонтитулі з вирівнюванням вліво, наприклад, як «Підготовка документа до друку».
  4. За допомогою інструментів вікна Номери сторінок пронумерувати, починаючи з другої сторінки, документ Друк. Ваше_прізвище. Нумерацію задати Внизу сторінки з вирівнюванням Зовні. Вид нумерації відстежити по Зразка. Формат номера вибрати за смаком. Зберегти пронумерований документ.
  5. Виконати попередній перегляд всього документа Друк. Ваше_прізвище. Знайти в своєму документі місця невдалого розташування тексту та ілюстрацій і виправити їх. Результат показати викладачеві, потім зберегти виправлений документ у своїй папці.

 

АНАЛІЗ ОДЕРЖАНИХ РЕЗУЛЬТАТІВ:

Підсумування та оформлення результатів експерименту слід обов’язково писати в кінці звіту в розділі «висновки». Висновки до лабораторної роботи слід писати про те, що було досліджено чи проаналізовано в даній лабораторній роботі. Не писати висновки від першої особи, уникаючи фраз типу: «я вивчи(в) / (ла)», чи «ми вивчили». Обов’язково здійснити та задокументувати обробку експериментальних даних.

 

Тема: Властивості нервової системи.

Мета: вивчити індивідуальні особливості основних нервових процесів.

Матеріали та обладнання: стандартні бланки, що являють собою листки паперу А4, що розділені на шість розташованих по три в ряд рівних прямокутника, секундомір, олівець;

Завдання 1. Визначити тип ВНД за психомоторною рухливістю.







Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 523. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Принципы, критерии и методы оценки и аттестации персонала   Аттестация персонала является одной их важнейших функций управления персоналом...

Пункты решения командира взвода на организацию боя. уяснение полученной задачи; оценка обстановки; принятие решения; проведение рекогносцировки; отдача боевого приказа; организация взаимодействия...

Что такое пропорции? Это соотношение частей целого между собой. Что может являться частями в образе или в луке...

Вопрос 1. Коллективные средства защиты: вентиляция, освещение, защита от шума и вибрации Коллективные средства защиты: вентиляция, освещение, защита от шума и вибрации К коллективным средствам защиты относятся: вентиляция, отопление, освещение, защита от шума и вибрации...

Задержки и неисправности пистолета Макарова 1.Что может произойти при стрельбе из пистолета, если загрязнятся пазы на рамке...

Вопрос. Отличие деятельности человека от поведения животных главные отличия деятельности человека от активности животных сводятся к следующему: 1...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия