Студопедия — Контрольні завдання. При розв’язанні задач рекомендується користуватися додатками А-Е.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Контрольні завдання. При розв’язанні задач рекомендується користуватися додатками А-Е.






При розв’язанні задач рекомендується користуватися додатками А-Е.

Завдання 1.

До банку покладено суму 50200 грн. терміном на 3 роки за річною ставкою 17% річних. Знайти нарощену суму, величину отриманого відсотка й ефективну ставку за умови нарахування відсотків кожні півроку.

Завдання 2.

Підприємству надані в кредит 60 000 грн. на 4 місяці з 1.03. цього року за ставкою 14 % річних. Необхідно визначити суму кредиту до погашення, якщо нарахування здійснюється з використанням з використанням англійської, німецької та французької методик нарахування відсотків.

 

Завдання 3.

Фінансовому менеджерові необхідно прийняти рішення: яку суму капіталу необхідно внести зараз, щоб через 5 років одержати 500 тис.грн. при ставці банківського відсотка - 18%. Скільки він повинний внести, щоб за цей час одержати 1 млн. грн. при ставці банківського відсотка 22% річних? (Відсоток складний).

Завдання 4.

До банку вкладено на терміновий ощадний рахунок 25 тис.грн. на 4 роки за складною ставкою 12% річних з подальшою пролонгацією на наступні 3 роки за простою ставкою 7% річних. Знайти нарощену суму після закінчення всього періоду вкладення грошей.

Завдання 5.

На вклад до банку в розмірі 10 000 грн. строком на 4 років банк нараховує 18% річних. Яка сума буде на рахунку в кінці строку, якщо нарахування відсотків здійснюється за схемою складних відсотків: а) щопівроку; б) щоквартально?

Завдання 6.

Знайти суму, яка буде на рахунку підприємства за два роки при безперервному нарахуванні відсотків на 500 грн. за ставкою 6% річних. rеф = 15%, нарахування проводяться раз у півроку. Визначити еквівалентний простий відсоток.

 

Завдання 7.

Знайти річну ефективну відсоткову ставку, еквівалентну номінальній ставці 16 % при щомісячному нарахуванні відсотків.

Завдання 8.

Підприємство розмістило в банк 40 тис.грн. під піврічне нарахування складних відсотків 14%, через півроку керівництво зняло з рахунку 18 тис.грн., а через 3 роки закрило рахунок. Яку суму отримає підприємство при закритті рахунку.

 

Завдання 9.

Нехай 50000 грн. інвестовані на 39 місяців під складні відсотки за ставкою 27% річних. Знайти нарощену до кінця строку суму: а) за схемою складних відсотків; б) за змішаною схемою.

Завдання 10.

Визначити поточну вартість облігації з нульовим купоном номінальною вартістю 6 000 і строком погашення 10 років, якщо прийнята норма прибутку складає 14%.

 

Завдання 11.

За який строк вклад в 10 000 грн. збільшиться в 4 рази при ставці 21% річних?

Завдання 12.

Є два варіанти вкладення коштів для підприємства: в дол. США на півтора року в банк А під 4 % з щомісячним нарахуванням складних відсотків або в банк Б на гривневий депозит під 12% з піврічним нарахуванням відсотків. Курс купівлі долара на початок терміну 24,1 грн., а очікуваний курс продажу через півтора року – 24,8 грн.

 

Завдання13.

Підприємством були інвестовані кошти на 5 років. В кінці першого року воно одержало 100 000 грн., в кінці другого – 200 000 грн., третього – 300 000 грн.; четвертого – 400 000 грн., п'ятого – 300 000 грн. та інвестувало суму кожного платежу під 21% річних до закінчення цього п'ятирічного періоду. Визначити майбутню вартість потоку платежів.

Завдання 14.

В кінці кожного року робиться внесок на депозит в сумі 1 000 грн. на умовах 16 % річних при щорічному нарахуванні відсотків. Яка сума буде на рахунку через 10 років?

Завдання15.

До банку вкладено на ощадний рахунок до запитання 24 тис.грн. на 5 років. При цьому перші 3 роки нарахування відсотків йде за простою ставкою в розмірі 12% річних, 4-й рік – за ставкою 6% річних, а 5-й рік - 4%. Знайти нарощену суму після закінчення 5 років.

Завдання 16.

В кінці кожного року робиться внесок на депозит в сумі 2 000 грн. на умовах 9% річних при щорічному нарахуванні відсотків протягом 12 років. Визначити приведену вартість ануїтету.

Завдання17.

Підприємство бажає накопичити на депозитному рахунку 800 тис.грн., здійснюючи вкінці кожного року внески під 10%річних, що нараховуються за схемою складних відсотків. Який внесок має бути, щоб отримати цю суму через років.

 

Завдання 18.

Розрахувати поточну ціну безстрокового цінного паперу, якщо річний дохід, що сплачується, складає 200 грн., а ринкова доходність - 18%.

 







Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 665. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Этапы творческого процесса в изобразительной деятельности По мнению многих авторов, возникновение творческого начала в детской художественной практике носит такой же поэтапный характер, как и процесс творчества у мастеров искусства...

Тема 5. Анализ количественного и качественного состава персонала Персонал является одним из важнейших факторов в организации. Его состояние и эффективное использование прямо влияет на конечные результаты хозяйственной деятельности организации.

Билет №7 (1 вопрос) Язык как средство общения и форма существования национальной культуры. Русский литературный язык как нормированная и обработанная форма общенародного языка Важнейшая функция языка - коммуникативная функция, т.е. функция общения Язык представлен в двух своих разновидностях...

Оценка качества Анализ документации. Имеющийся рецепт, паспорт письменного контроля и номер лекарственной формы соответствуют друг другу. Ингредиенты совместимы, расчеты сделаны верно, паспорт письменного контроля выписан верно. Правильность упаковки и оформления....

БИОХИМИЯ ТКАНЕЙ ЗУБА В составе зуба выделяют минерализованные и неминерализованные ткани...

Типология суицида. Феномен суицида (самоубийство или попытка самоубийства) чаще всего связывается с представлением о психологическом кризисе личности...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия