Студопедия — VI. Права
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

VI. Права






 

1. Вимагати від відповідних відділів, цехів і служб підприємства надання матеріалів (звітів за встановленими формами, довідок тощо), необхідних для здійснення роботи, що входить у компетенцію планово-економічного відділу.

2. Перевіряти і підтверджувати кошторису, розрахунки економічної ефективності, калькуляції, складені іншими відділами і цехами підприємства.

3. Залучати до участі при розробці плану та окремих завдань інші відділи з туалету і економістів цехів і служб.

4. Давати вказівки відділам, службам і цехах за методикою техніко-економічних розрахунків обліку і планування, проводити відповідні наради, представляти підприємство у вищих та інших організаціях з питань, що стосуються планування виробничо-господарської діяльності, розробки цін на продукцію, що виготовлено підприємствами, а також за статистичною звітності.

 

VII. Відповідальність

 

1. Всю повноту відповідальності за якість і виконання покладених цим Положенням функцій несе начальник відділу,

2. Ступінь відповідальності інших працівників встановлюється посадовими інструкціями.

 

Начальник планово-економічного відділу ___________ В.М.Синенко

15.03.2013

УЗГОДЖЕНОНачальник юридичного відділу_________О.І.Кириленко16.03.2013

 

  ЗАТВЕРДЖУЮДиректор ПП «Космо»_________О.Т.Пилипенко25.03.2013

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ ЕКОНОМІСТА ІЗ ЗБУТУ

I. Загальні положення

 

1. Економіст зі збуту відноситься до категорії фахівців.

2. На посаду економіста по збуту призначається особа, що має вищу професійну (економічну) освіту без пред'явлення вимог до стажу роботи або середня професійна освіта та стаж роботи на посаді техніка I категорії не менше 3 років або інших посадах, які заміщаються фахівцями з середньою професійною освітою, не менше 5 років;

3. Призначення на посаду економіста зі збуту та звільнення з неї здійснюється наказом директора підприємства за поданням начальника відділу збуту.

4. Економіст зі збуту повинен знати:

- Постанови, розпорядження, накази, інші керівні, методичні та нормативні матеріали з організації збуту і постачання готової продукції.

- Порядок розроблення перспективних і річних планів виробництва і реалізації продукції.

- Методи розрахунку нормативів запасів готової продукції.

- Порядок визначення загального обсягу поставок, потреби в транспортних і вантажних засобах.

- Методи обліку і порядок складання звітності про виконання плану реалізації.

- Можливості застосування обчислювальної техніки для здійснення розрахунків та обліку збутових операцій, правила її експлуатації.

- Господарське право.

- Законодавство про працю.

- Правила внутрішнього трудового розпорядку.

- Правила і норми охорони праці.

5. Економіст зі збуту підпорядковується безпосередньо начальнику відділу збуту.

6. На час відсутності економіста зі збуту (хвороба, відпустка, відрядження, тощо) його обов'язки виконує особа, призначена у встановленому порядку. Дана особа набуває відповідних прав і несе відповідальність за належне виконання покладених на нього обов'язків.

 

II. Посадові обов'язки


Економіст зі збуту:

1. Здійснює збутову діяльність відповідно до замовлень і укладених договорів, забезпечує постачання продукції, що випускається споживачам (замовникам) у встановлені терміни і повному обсязі.

2. Приймає участь у підготовці проектів перспективних і річних планів реалізації продукції, складанні прогнозів збуту.

3. Виконує роботу з укладання договорів на постачання продукції і узгодження умов поставок.

4. Складає заявки, зведені відомості замовлень і номенклатурні плани поставок.

5. Розроблює нормативи запасів готової продукції і контролює відповідність їх рівня за обсягом і номенклатурою встановленим нормативам.

6. Приймає і веде облік нарядів, замовлень і специфікацій, що подаються споживачами (замовниками), перевіряє відповідність обсягів і номенклатури замовленої продукції планам виробництва, а також договорами, чинним стандартам, технічним умовам і іншим нормативним документам.

7. Приймає участь у розробці і впровадженні стандартів підприємства по організації зберігання, збуту та транспортування готової продукції, інструкцій про знижки, термінах і умовах платежу, а також заходів щодо дотримання режиму економії, зниження наднормативних залишків готової продукції.

8. Планує збутові витрати по окремих видах продукції, районам збуту і споживачам, аналізує витрати обігу, порівнює фактичні збутові витрати по кожному каналу збуту і виду витрат з показниками плану і кошторисами витрат з метою виявлення необгрунтованих витрат, усунення втрат, що виникають в процесі руху товару, бере участь у розробці та здійсненні заходів щодо вдосконалення роботи зі збільшення обсягів збуту.

 

III. Права

 

Економіст по збуту має право:

1. Знайомитися з проектами рішень керівництва підприємства, що стосуються його діяльності.

2. Вносити на розгляд керівництва пропозиції щодо вдосконалення роботи, пов'язаної з передбаченими цією посадовою інструкцією обов'язками.

3. Повідомляти безпосередньому керівнику про всі виявлені в процесі виконання своїх посадових обов'язків недоліках у виробничій діяльності підприємства (його структурних підрозділах) і вносити пропозиції щодо їх усунення.

4. Запитувати особисто або за дорученням безпосереднього керівника від керівників підрозділів підприємства та фахівців інформацію та документи, необхідні для виконання його посадових обов'язків.

 

IV. Відповідальність

 

Економіст по збуту несе відповідальність:

1. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов'язків, передбачених цією посадовою інструкцією, - в межах, визначених чинним трудовим законодавством України.

2. За правопорушення, вчинені в процесі здійснення своєї діяльності - в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України.

3. За завдання матеріальної шкоди - в межах, визначених чинним трудовим і цивільним законодавством України.

 

Начальник відділу збуту ___________ К.М.Шевченко

15.03.2013

УЗГОДЖЕНОНачальник юридичного відділу_________О.І.Кириленко16.03.2013

З посадовою інструкцією ознайомився _______________ І.В. Саруханов 28.03.2013

 


 

Начальникові АТП 19017 Польовому А.І. водія Прилипка С.М.

 







Дата добавления: 2015-09-07; просмотров: 295. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Схема рефлекторной дуги условного слюноотделительного рефлекса При неоднократном сочетании действия предупреждающего сигнала и безусловного пищевого раздражителя формируются...

Уравнение волны. Уравнение плоской гармонической волны. Волновое уравнение. Уравнение сферической волны Уравнением упругой волны называют функцию , которая определяет смещение любой частицы среды с координатами относительно своего положения равновесия в произвольный момент времени t...

Медицинская документация родильного дома Учетные формы родильного дома № 111/у Индивидуальная карта беременной и родильницы № 113/у Обменная карта родильного дома...

Образование соседних чисел Фрагмент: Программная задача: показать образование числа 4 и числа 3 друг из друга...

Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Краткая психологическая характеристика возрастных периодов.Первый критический период развития ребенка — период новорожденности Психоаналитики говорят, что это первая травма, которую переживает ребенок, и она настолько сильна, что вся последую­щая жизнь проходит под знаком этой травмы...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия