Студопедия — Міжнародні знаки відповідності
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Міжнародні знаки відповідності






Національний знак відповідності Ук­раїни, засвідчує відповідність позначе­ної ним продукції вимогам технічних регламентів з підтвердження відповід­ності, які поширюються на неї.
Знак відповідності продукції російсько­му ДСТ, наноситься на продукцію, що підлягає обов’язковій сертифікації у системі сертифікації ДСТ Р.
Знак відповідності продукції стандар­там якості та безпеки Європейського Союзу.
Знак відповідності продукції німецьким стандартам якості та безпеки.
Логотип німецької сертифікаційної ком­панії TUV.
Знак, що вказує відповідність продукції американським стандартам.
Знак американської лабораторії з тех­ніки безпеки.
Знак відповідності американської Фе­деральної комісії з комунікацій.
Знак Канадської Асоціації стандартів.
Італійський знак відповідності продук­ції міжнародним стандартам електро­технічного обладнання.
Сертифікаційна марка Британського інституту стандартів.
Знак відповідності продукції францу­зьким стандартам електротехнічного обладнання.
Woolmark – виріб вироблений з вовни.
Знак відповідності продукції японським стандартам, наноситься на продукцію, що підлягає обов’язковій сертифікації.
Знак відповідності продукції китайсь­ким стандартам якості.
Знак американської агенції з охорони навколишнього середовища, що вказує на мінімальні витрати енергії і відпо­відно найменше забруднення навко­лишнього середовища.
Екологічний сертифікаційним символ, що був введений чотирма Скандинав­ськими країнами (Швецією, Норвегією, Фінляндією та Ісландією). Означає від­повідність товару жорстким скандинав­ським екологічним нормативам.
Екологічний знак Європейського спів­товариства.
Німецький екологічний знак
Знак пластику, що може бути перероб­лений. Цифра в середині трикутника вказує на тип пластику: 1 – РЕТF – полетилентерфталат, 2 – НDРЕ – полі­етилен високої щільності, 3 – РVС – полівінілхлорид, 4 – LDPE – поліети­лен низької щільності, 5 – РР – полі­пропилен, 6 – PS – полістирол, 7 – інші види пластику.
Знак, що вказує на те, що даний продукт чи паковання виготовлені з переробленого матеріалу та ̸ чи здат­ні до наступної переробки.
Зелена точка – знак, що ставиться на свою продукцію компаніями, що здійснюють фінансову допомогу німе­цькій програмі переробки відходів «Есо Emballage» («Екологічне пако­вання») та включені до її системи утилізації.
 

Знак відповідності органічним стандар­там «Органік стандарт». Підтверджує, що маркована ним продукція про­йшла сертифікацію на відповідність правилам, розроблених українською компанією «Органік стандарт» на базі європейських та міжнародних органіч­них стандартів.
Строк придатності. Встановлюється виробником на підставі відповідних чинних нормативних документів із за­значенням встановлених умов збе­рігання.

 

 


 

Знак відповідності органічним стандар­там ЕG. З 2001 року є єдиним дер­жавним знаком якості у Німеччині, яким позначають продукти харчуван­ня, якість яких відповідає Постанові щодо органічного виробництва Ради ЄС № 834̸2007.
Знак відповідності міжнародним орга­нічним стандартам АВ. Підтверджує, що маркована ним продукція пройшла сертифікацію на відповідність вимогам, встановлених Постановою щодо органічного виробництва Ради ЄС № 834̸2007.
Знак відповідності міжнародним орга­нічним стандартам ІСЕА. Підтверджує, що маркована ним продукція про­йшла сертифікацію на відповідність вимогам, встановлених Постановою щодо органічного виробництва Ради ЄС № 834̸2007.
Знак «Без ГМО». Є декларацією ви­робника, його застосування не вима­гає проведення випробувань та оцінки продукції на вміст ГМО органом з оцінки відповідності.
Номер партії. Порядковий номер або внутрішній артикул відноситься до службової інформації, яка дозволяє ідентифікувати продукцію.
Цей знак означає, що паковання про­дукту виготовлено з матеріалу, який придатний для контакту з харчовими продуктами.
Знак відповідності системи екологіч­ного управління вимогам міжнарод­ного стандарту ІSО 14001 (ДСТУ ІSО 14001). Цей знак, та інші знаки що мають позначення ІSО 14001, не мають прямого відношення до якості та інших характеристик виробу, оскіль­ки інформує про наявність сертифі­кованої системи управління пов’язаної з екологічними аспектами вироб­ництва згідно з вимогами міжнародного стандарту ІSО 14001 (ДСТУ ІSО 14001).
Знак відповідності системи екологіч­ного управління вимогам міжнародного стандарту ІSО 18001 (ДСТУ ІSО 18001). Цей знак, та інші знаки, що мають позначення ІSО 18001, не мають пря­мого відношення до якості та інших характеристик виробу, оскільки інформує про наявність сертифікованої системи управління пов’язаної з без­пекою виробництва згідно з вимогами міжнародного стандарту ІSО 18001 (ДСТУ ІSО 18001).
Знак відповідності системи екологіч­ного управління вимогам міжнародного стандарту ІSО 22000 (ДСТУ ІSО 22000). Цей знак, та інші знаки, що мають позначення ІSО 22000, інформує про наявність сертифікованої системи управління безпечністю харчових продуктів і є гарантуванням того, що харчовий продукт є безпечним на момент його споживання.

 

 


Для виходу вітчизняної продукції на європейський ринок необхідно подолати ряд перешкод. По-перше, якість продукції, яку необхідно порівнювати з якістю європейських продуктів і товарів. По-друге, сприйняття українського продукту як продукту низької якості. Це можна зрозуміти, а тому одне з головних завдань - довести, поставляючи на внутрішній і зовнішній ринки продукти найвищої якості, що такі тривоги не мають основ для існування. Тому, першочергово повинні бути визначені і виконуватись правильні пріоритети, оскільки лідером ринку може стати лише той виробник, хто зможе забезпечити не тільки високу і стабільну якість продукту, але і сучасне паковання для нього, яке відповідає високим вимогам європейських і міжнародних стандартів, в тому числі санітарно-гігієнічним нормам і умовам утилізації.

Сертифікацію екологічних вимог застосовують з 1992 р., встановивши критерії для оцінювання екологічної безпеки продукції на всіх етапах її життєвого циклу та правила присвоєння знака ЄС продукції і технологіям.

Екологічне маркування повинне інформувати споживачів щодо екологічних властивостей продукції, товару. Для маркування споживчих товарів, які наносять найменшу шкоду довкіллю, застосовується «зелений» знак ЄС, що зображує квітку з 12 пелюстками – зірочками і буквою Є посередині. Однак, цей знак не застосовується для маркування продукції харчування, фармацевтичних товарів і шкідливих речовин, стосовно до яких діють особливі правила. Екологічний знак ЄС не відміняє застосування національних знаків, як, наприклад, зображення «Блакитного ангела», що заснований Німецьким інститутом товарних гарантій для маркування екологічно чистих товарів, в тому числі багаторазових транспортних паковань і дерев’яних ящиків для фруктів і овочів. Може наноситись знак «Зелена точка», що підтверджує: виробництво цього товару є екологічно чистим і тара підлягає переробленню. У скандинавських країнах діє екологічний знак «Білий лебідь». Останнім часом існує точка зору, що екологічний імідж товарів може сприяти підвищенню конкурентоспроможності фірми – виробника. Експорт в країни Західної Європи екологічно чистої продукції без використання екологічної сертифікації і маркування, як правило, веде до зниження ціни на неї, іноді на 20 – 30% і більше.

У більшості розвинутих країн світу проблеми утилізації побутових відходів, основну частину яких становлять пакувальні матеріали, здійснюються за двома напрямками:

- повторне(багаторазове) використання;

- вторинне перероблення в різні вироби.

У зв’язку з цим постає питання ідентифікації паковання, яке може бути повторно використане або піддане вторинному переробленню, що необхідно для полегшення збирання і сортування відходів з метою подальшого оброблення.

У зв’язку з цими вимогами паковання повинне маркуватися відповідними знаками.

Паковання повторного або багаторазового використання:

- відновлюване (що піддається вторинному переробленню з певною користю) паковання;

- паковання, частково або повністю виготовлене із вторинної сировини (при цьому зазначається процент співвідношення вторинних матеріалів).

За необхідності для ідентифікації матеріалів, із яких виготовляється паковання, на нього наносяться цифрові або буквенні позначення, що розташовуються в центрі трикутника і зазначають вид матеріалу:

пластмаса – від 1 до 19
папір і картон – від 20 до 39  
метали – від 40 до 49
дерево – від 50 до 59
текстиль – від 60 до 69
скло – від 70 до 79.
   

Для пластмаси встановлені такі цифрові позначення:

1 – ПЕТФ(поліетилентерефталат);

2 – ПЕНЩ(поліетилен низької щільності);

3 – ПВХ(полівінілхлорид);

4 – ПЕВЩ(поліетилен високої щільності);

5 – ПП(поліпропілен);

6 – ПС(полістирол);

7 – інші полімери.







Дата добавления: 2015-09-07; просмотров: 2853. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Дизартрии у детей Выделение клинических форм дизартрии у детей является в большой степени условным, так как у них крайне редко бывают локальные поражения мозга, с которыми связаны четко определенные синдромы двигательных нарушений...

Педагогическая структура процесса социализации Характеризуя социализацию как педагогический процессе, следует рассмотреть ее основные компоненты: цель, содержание, средства, функции субъекта и объекта...

Типовые ситуационные задачи. Задача 1. Больной К., 38 лет, шахтер по профессии, во время планового медицинского осмотра предъявил жалобы на появление одышки при значительной физической   Задача 1. Больной К., 38 лет, шахтер по профессии, во время планового медицинского осмотра предъявил жалобы на появление одышки при значительной физической нагрузке. Из медицинской книжки установлено, что он страдает врожденным пороком сердца....

Толкование Конституции Российской Федерации: виды, способы, юридическое значение Толкование права – это специальный вид юридической деятельности по раскрытию смыслового содержания правовых норм, необходимый в процессе как законотворчества, так и реализации права...

Значення творчості Г.Сковороди для розвитку української культури Важливий внесок в історію всієї духовної культури українського народу та її барокової літературно-філософської традиції зробив, зокрема, Григорій Савич Сковорода (1722—1794 pp...

Постинъекционные осложнения, оказать необходимую помощь пациенту I.ОСЛОЖНЕНИЕ: Инфильтрат (уплотнение). II.ПРИЗНАКИ ОСЛОЖНЕНИЯ: Уплотнение...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия