Студопедия — Опитувальник. А1. У тебе є почуття гумору?
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Опитувальник. А1. У тебе є почуття гумору?






А1. У тебе є почуття гумору?

А2. Чи довірливий і відвертий ти з друзями?

АЗ. Тобі легко просидіти більш години, не розмовляючи?

А4. Ти охоче позичаєш свої речі?

А5. Чи багато в тебе друзів?

Б1. Ти вмієш розважати гостей?

Б2. Чи властиві тобі точність і пунктуальність?

БЗ. Ти збираєш гроші?

Б4. Тобі імпонує діловий стиль одягу?

Б5. Чи вважаєш ти, що правила внутрішнього розпорядку необхідні?

В1. Чи виявляєш ти свою антипатію до кого-небудь публічно?

В2. Ти зарозумілий?

В3. Тобі притаманна риса неприйняття?

В4. Ти стараєшся бути в центрі уваги компанії?

В5. Чи наслідують тебе?

Г1. Ти вживаєш лайливі слова, говорячи з людьми, яких це шокує?

Г2. Ти любиш перед екзаменом похвалитись, що прекрасно все знаєш?

ГЗ. Ти маєш звичку робити зауваження, читати нотації тощо?

Г4. Чи буває у тебе бажання вразити друзів оригінальністю?

Г5. Ти отримуєш задоволення, висміюючи думку інших?

Д1. Чи надаєш ти перевагу професії джокера, актора, телевізійного диктора професіям інженера, лаборанта, бібліографа?

Д2. Чи почуваєшся ти невимушено в компанії малознайомих людей?

Д3. Ти надаєш перевагу ввечері заняттю спортом замість того, щоб посидіти спокійно вдома і почитати книжку?

Д4. Ти здатний зберігати таємниці?

Д5. Чи любиш ти святкову атмосферу?

Е1. Чи суворо ти дотримуєшся у листах правил пунктуації?

Е2. Ти готуєшся раніше до відпочинку у неділю?

Е3. Ти можеш достовірно скласти звіт про свої витрати, коли щось купуєш?

Е4. Ти дотримуєшся порядку в усьому?

Е5. Ти береш близько до серця якусь інформацію?

Обробка та аналіз результатів:

Пропонується підрахувати кількість відповідей «так» у кожній частині тесту - блоці, позначеній буквою. У тих частинах, де більшість відповідей «так», потрібно поставити індекс блоку: А, Б, В, Г, Д, Е. Потім там, де більшість відповідей «ні» - «О». Респонденти повинні отримати один із варіантів відповіді з кожної групи індексів:

1)А,Б,В;2)Г,Д,Е.

Наприклад, 1) АОВ; 2) ОДО.

Інтерпретація відповідей:

1. Із трьох перших груп (А, Б, В), чи «Яким тебе сприймають оточуючі люди».

АОО. Тебе часто вважають надійною людиною, хоча насправді ти трішечки легковажний. Ти веселий та балакучий, робиш інколи менше, ніж обіцяєш. Друзям неважко повести тебе за собою, і тому вони іноді думають, що ти піддаєшся впливу інших. Проте у серйозних речах ти можеш наполягати на своєму.

АОВ. Ти справляєш враження людини, не дуже сором'язливої, іноді навіть неввічливої. Прагнучи до оригінальності, суперечиш іншим, а іноді й собі, заперечуючи сьогодні те, що стверджував учора. Ти здаєшся людиною безтурботною, неохайною, необов'язковою. Але варто захотіти - станеш спритним і енергійним. Тобі не вистачає врівноваженості.

АБО. Ти дуже подобаєшся оточенню. Ти товариський, серйозний, поважаєш думку інших, ніколи не залишиш друзів у тяжку хвилину. Але дружбу твою заслужити нелегко.

АБВ. Ти любиш командувати оточуючими тебе людьми, але незручність від цього відчувають тільки найближчі люди. З усіма іншими ти стримуєшся. Говорячи свою думку, не думаєш про те, як твої слова можуть вплинути на людей. Оточуючі люди іноді уникають тебе, боячись, що ти їх образиш.

ООО. Ти стриманий, замкнутий. Ніхто не знає, про що ти думаєш. Зрозуміти тебе важко.

ООВ. Ймовірно, що про тебе говорять: «Який нестерпний характер». Ти дратуєш співрозмовників, не даєш їм висловитися, нав'язуєш свою думку і ніколи не поступаєшся.

ОБО. Ти - зразковий студент, ввічливий, акуратний, дисциплінований, завжди з гарними оцінками. Викладачі поважають тебе і довіряють. Що стосується товаришів, то одні вважають тебе «задаваками», інші пропонують тобі свою дружбу.

ОБВ. Можливо, дехто вважає тебе людиною, яка постійно думає, що її ображають. Ти сваришся через дрібниці. Іноді буваєш у гарному настрої, але це буває рідко. Взагалі, ти справляєш враження вразливої й поміркованої людини.

2. Із трьох останніх груп (Г,Д,Е), чи «Який ти насправді?».

ООО. Тебе приваблює все нове, у тебе палка уява, одноманітність тебе обтяжує. Але мало хто достеменно знає, який ти є насправді. Тебе вважають спокійною людиною, тихою, задоволеною своєю долею, тоді як насправді ти прагнеш до життя, сповненого яскравих подій.

ООЕ. Більш за все, ти сором'язлива людина. Це видно, коли тобі доводиться мати справу з незнайомими людьми. Собою буваєш тільки у колі сім'ї або близьких друзів. У присутності сторонніх людей почуваєшся скуто, але стараєшся не показувати це. Ти добросовісний, старанний. У тебе є багато гарних задумів, ідей, проектів, але через свою скромність ти часто залишаєшся в тіні.

ОДО. Ти дуже товариський, любиш зустрічатися з людьми, збирати їх навколо себе. Навіть думати не можеш про те, щоб залишитися одному, вважаючи, що тоді «все пропало». Тобі навіть важко бути одному в кімнаті, щоб виконати якусь важливу справу. Дуже сильний дух протиріччя: постійно хочеш зробити щось не так, як інші. Іноді піддаєшся такому запалу, але в більшості випадків стримуєшся.

ОДЕ. Ти стриманий, але не боязкий, веселий, але в міру, товариський, ввічливий з усіма. Звик, що тебе часто хвалять. Хотів би, щоб тебе любили без усяких на те зусиль із твого боку. Без друзів тобі не по собі. Тобі приємно робити добро людям. Але тобі можна зробити докір в деякій схильності «літати в небесах».

ГОО. Ти схильний висловлюватися і несамовито захищати парадоксальні точки зору. Тому в тебе чимало ворогів, навіть друзі тебе не завжди розуміють. Але тебе це мало хвилює.

ГОЕ. Тобі доведеться вислухати не дуже приємні слова. Як це тобі вдалося підібрати таке сполучення букв? Характер досить важкий, надто непоступливий. Недостатньо розвинене почуття гумору, не розумієш жартів. Часто критикуєш чужі дії та примушуєш інших чинити так, як ти хочеш. А якщо тобі не підкоряються, починаєш злитися. Тому в тебе мало друзів.

ГДО. Ти оригінальна людина і любиш дивувати друзів. Якщо хто-небудь дасть тобі пораду, робиш усе навпаки тільки заради того, щоб подивитися, що з цього вийде. Тебе це тішить, а інших дратує. Тільки найближчі друзі знають, що ти не такий самовпевнений, як здасться.

ГДЕ. Ти енергійний. Скрізь почуваєшся на своєму місці. Завжди володієш собою, товариський, але, схоже, любиш бути з друзями тільки за умови, що ти відіграєш у компанії головну роль. Любиш бути арбітром у суперечках та організовувати ігри. Оточуючі тебе люди визнають твій авторитет, оскільки у твоїх судженнях завжди є значна доля здорового глузду. Але, як не дивно, твоє прагнення всіх повчати втомлює оточуючих.

За матеріалами: Зелінська Т.М., Михайлова І.М. Практикум із загальної психології: Навч.посібн. – К.:Каравела, 2009. – С.103-106.

Дослідження різних образів «Я-концепції»

(підлітковий, юнацький вік)

Мета:виявлення уявлення людини про різні образи власної «Я-концепції»..

Необхідний матеріал: набір слів, що характеризують окремі якості особистості: вразливість, гордість, грубість, залежність, злопам’ятність, мстивість, образливість, обережність, чуйність, прив'язливість, байдужість, розв’язаність, розсудливість, рішучість, стриманість, сентиментальність, пристрасність, наполегливість, боязливість.

Хід проведення:

Досліджуваному пропонують скласти із запропонованого списку 5 рядів слів. Ряди повинні характеризувати наступні уявлення досліджуваного про себе:

І ряд - теперішнє «я» (яким я вважаю себе у даний момент);

ІІ ряд - динамічне «я» (яким я поставив собі за мету стати);

ІІІ ряд - ідеальне «я» (яким, я знаю, я повинен бути, виходячи з засвоєних моральних норм і зразків);

ІVряд - майбутнє або можливе «я» (яким, мені здається, я стаю);

Vряд - уявне «я» (яким я намагаюся здаватися іншим).

І-ий ряд досліджуваний починає з того слова, яке, як він вважає, позначає якість, притаманну йому в теперішній час у найменшій мірі. Потім ставиться слово, щ позначає якість, притаманну йому в декілька більшій мірі і т.д. Останнє місце в ряду займає слово, що позначає якість, яка досліджуваному, на його думку, притаманна найбільшою мірою. За тим же принципом складається решта рядів слів.

Обробка та аналіз результатів:

Будується графік. По осі абсцис відкладаються слова, що характеризують окремі якості особистості, по осі ординат – їх рангові показники, що характеризують уявлення досліджуваного про його різноманітні «Я». Для кожного ряду будується окремий графік, який дозволяє наочно побачити співвідношення різних образів «Я» досліджуваних. Великі розбіжності можуть бути свідчення конфліктності «Я-концепції» особистості.

 

Тест-опитувальник ставлення до себе (В.В. Столін)

(юнацький вік)

Мета:дослідження комплексу факторів ставлення людини до себе.

Необхідний матеріал:опитувальник, бланк відповідей.

Хід проведення:

Досліджуваним пропонують оцінити ступінь згоди з 57-ми твердженнями особистісного опитувальника, обравши одну з двох варіантів відповідей: «погоджуюсь» і «не погоджуюсь». Твердження опитувальника сформульовані від першої особи і спрямовані на аналіз особистої думки досліджуваного.

Інструкція:«Перед Вами особистісний опитувальник, який не передбачає правильних і неправильних відповідей. Уважно прочитайте кожне твердження і, у разі згоди з ним – навпроти його номера у бланку для відповідей поставте «+»; якщо не погоджуєтесь із запропонованим твердженням – поставте «-».»







Дата добавления: 2015-10-01; просмотров: 425. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

СПИД: морально-этические проблемы Среди тысяч заболеваний совершенно особое, даже исключительное, место занимает ВИЧ-инфекция...

Понятие массовых мероприятий, их виды Под массовыми мероприятиями следует понимать совокупность действий или явлений социальной жизни с участием большого количества граждан...

Тактика действий нарядов полиции по предупреждению и пресечению правонарушений при проведении массовых мероприятий К особенностям проведения массовых мероприятий и факторам, влияющим на охрану общественного порядка и обеспечение общественной безопасности, можно отнести значительное количество субъектов, принимающих участие в их подготовке и проведении...

Толкование Конституции Российской Федерации: виды, способы, юридическое значение Толкование права – это специальный вид юридической деятельности по раскрытию смыслового содержания правовых норм, необходимый в процессе как законотворчества, так и реализации права...

Значення творчості Г.Сковороди для розвитку української культури Важливий внесок в історію всієї духовної культури українського народу та її барокової літературно-філософської традиції зробив, зокрема, Григорій Савич Сковорода (1722—1794 pp...

Постинъекционные осложнения, оказать необходимую помощь пациенту I.ОСЛОЖНЕНИЕ: Инфильтрат (уплотнение). II.ПРИЗНАКИ ОСЛОЖНЕНИЯ: Уплотнение...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия