Студопедия — Гіпоксія.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Гіпоксія.






2.7.1. Лікар-дослідник в складі альпіністської експедиції піднявся на висоту 5000 м. На 3-й день перебування в нього появились ознаки гірської хвороби: задишка, головний біль, втрата апетиту, загальна слабість, ціаноз. Який тип гіпоксії має місце в даному випадку?

 

2.7.2. Чоловік 40 років скаржиться на загальну слабість, головний біль, кашель з виділенням мокротиння, задишку. Після клінічного огляду й обстеження поставлений діагноз:: осередкова пневмонія. Який тип гіпоксії має місце в хворого?

 

2.7.3. Хворий лежить у лікарні з приводу хронічної недостатності серця. Об’єктивно: шкіра і слизові ціанотичного кольору, тахікардія, тахіпноє. Який вид гіпоксії у хворого?

 

2.7.4. Хворий поступив у клініку в результаті обвалу у шахті. Загальний стан тяжкий. На першому плані ознака гіпоксії: мерехтіння перед очима, задишка, тахікардія, ціанотичний відтінок шкіри і слизових. Який вид гіпоксії у хворого?

 

2.7.5. Хворий поступив у лікарню з приводу запалення легень. Який тип гіпоксії у хворого?

 

2.7.6. У хворої залізодефіцитна анемія. Який тип гіпоксії у хворої?

 

2.7.7. При введенні жабі підшкірно 1 мл 1% розчину ціаніду калію у неї розвинулась гіпоксія:

 

2.7.8. Хворий звернувся до стоматолога з приводу довготривалих кровотеч з ясен, хитання зубів. Діагностовано пародонтоз. Який вид гіпоксії розвинувся у хворого?

 

2.7.9. Після введення білій миші внутрішньоочеревенно 1% розчин натрію нітрату (0,1 мл/кг маси тіла). Тварина загинула від гострої гіпоксії. Який це тип гіпоксії?

 

2.7.10. У собаки викликано отруєння уретаном. Назвіть вид гіпоксії?

 

2.7.11. Експериментальній тварині змодельовано гіпоксію шляхом експериментального набряку легень. Назвіть вид гіпоксії:

 

2.7.12. Хворий після аварії на виробництві зазнав токсичного впливу ціаніду калію, що спричинило блокаду цитохромоксидази. Який патологічний процес має місце?

 

2.7.13. В експериментальної тварини змоделювали гіпоксію шляхом вдихування газової суміші бідної на кисень. Назвіть вид гіпоксії.

 

2.7.14. Експериментальній тварині введено несмертельну дозу калію ціаніду. Який це тип гіпоксії?

 

2.7.15. Вагітна жінка звернулась до лікаря зі скаргами на головокружіння, погане самопочуття, підвищену втомлюваність. Діагностовано анемію. Який вид гіпоксії буде у жінки?

 

2.7.16. У хворого хронічна серцево-судинна недостатність. Яка гіпоксія буде у хворого?

 

2.7.17. Хворий госпіталізований з приводу інфаркту міокарду. Який тип гіпоксії розвинется в серцевому м’язі?

 

2.7.18. У хворого виник інфаркт нирки. Який тип гіпоксії розвинувся в нирці?

 

2.7.19. У туристів, що піднялися на висоту 3,5 км, розвинулась гіпоксична гіпоксія у вигляді гірської хвороби. Який провідний початковий механізм лежить у розвитку даного виду гіпоксії?

 

2.7.20. Хворий лежить у лікарні з приводу хронічної недостатності серця. Об’єктивно: шкіра і слизові ціанотичного кольору, тахікардія, тахіпное. Який вид гіпоксії у хворого?

 

2.7.21. У хворого після резекції шлунку, виникла В12-фолієводефіцитна анемія.. Який тип гіпоксії у хворого?

 

2.7.22. Внаслідок сходження групи альпіністів на вершину гори Говерли у них розвинувся патологічний процес, який характеризувався енергетичним дефіцитом в організмі. Як він називається?

 

2.7.23. У хворого внаслідок отруєння ціанідами має місце блокада ферменту цитохромоксидази. Який вид гіпоксії розвивається при цьому?

 

2.7.24. В результаті розриву селезінки у хворої виникла масивна внутрішня кровотеча з ознаками тяжкої гіпоксії. Яка з перелічених структур найбільш чутлива до гіпоксії?

 

2.7.25. У хворого під час нападу бронхіальної астми спостерігалася експіраторна задишка, ціаноз. Який вид гіпоксії притаманний даному стану?

 

2.7.26. У хворого після оперативного втручання розвинувся ДВЗ синдром. який тип гіпоксії буде у даного хворого?

 

2.7.27. У хворої з пневмотораксом виникла гіпоксія. Який тип гіпоксії у хворої?

 

2.7.28. Хворий поступив в реанімаційне відділення з тромбоемболією легеневої артерії. Який тип гіпоксії у хворого?

 

2.7.29. Хвора поступила в лікарню з набряком гортані. Який тип гіпоксії у хворої?

 

2.7.30. У жінки отруєння чадним газом. Чим зумовлена чутливість органів до гіпоксії?

 

2.7.31. У хворого діагностовано гіпоксичну гіпоксію, при якій рО2 крові знижений. При якій гіпоксії напруга кисню крові не змінюється?

 

2.7.32. У хворого після гострої крововтрати діагностовано гемічну гіпоксію. Як можна штучно підвищити стійкість організму до гострої гіпоксії?

 

2.7.33. У хворого після гострої крововтрати діагностовано гемічну гіпоксію. Як можна штучно підвищити стійкість організму до гострої гіпоксії?

 

2.7.34. У хворого після гострої крововтрати діагностовано гемічну гіпоксію. Як можна штучно підвищити стійкість організму до гострої гіпоксії?

 

2.7.35. У хворого з хронічною серцево-судинною недостатністю діагностовано гіпоксію. Які зміни в організмі можуть бути віднесені до довготривалої адаптації?

 

2.7.36. У хворого з хронічною серцево-судинною недостатністю діагностовано гіпоксію. Які зміни в організмі не можуть бути віднесені до механізмів компенсації?

 

2.7.37. У альпіністів на висоті 4500 метрів виникли ознаки гіпоксії. Які зміни в організмі не можуть бути віднесені до механізмів компенсації?

 

2.7.38. У хворого з хронічною серцево-судинною недостатністю діагностовано гіпоксію. Які зміни в організмі не можуть бути віднесені до механізмів компенсації?

 

2.7.39. Хвора з кахексією скаржиться на головокружіння, мерехтіння “мушок” перед очима, задишку, посилене серцебиття. Який тип гіпоксії у даної хворої?

 

2.7.40. У хворого з ДВЗ синромом виявляються ознаки гіпоксії. В основі розвитку цієї гіпоксії лежить:

 

2.7.41. У хворого діагностовано гіпоксичну гіпоксію. Ця гіпоксія виникає при:

 

2.7.42 У хворого діагностовано гемічну гіпоксію. Ця гіпоксія виникає при:

 

2.7.43. У хворої діагностовано дихальну гіпоксію. Цей вид гіпоксії виникає при:

 

2.7.44. У хворого діагностовано тканинну гіпоксію. Вона виникає при:

 

2.7.45. У хворого циркуляторна гіпоксія. Цей вид гіпоксії виникає при:

 

2.7.46. У хворого гемічна гіпоксія. Цей вид гіпоксії розвивається при:

 

2.7.47. У хворого циркуляторна гіпоксія. Цей вид гіпоксії виникає при:

 

2.7.48. У хворого діагностовано тканинну гіпоксію. Вона виникає при:

 

2.7.49. У хворої діагностовано дихальну гіпоксію. Цей вид гіпоксії виникає при:

 

2.7.50. У хворого діагностовано тканинну гіпоксію. Вона виникає при:

 

2.7.51. Жінка під час пологів втратила близько 800 мл крові. Відзначаються та­хікардія, AT- 100/70 мм рт.ст., тахіпное до 28/хв. Який тип гіпоксії первинно розвивається при такій клінічній ситуації?

 

2.7.52. При отруєнні ціанідами настає миттєва смерть. В чому полягає механізм дії ціанідів на молекулярному рівні?

 

2.7.53. Під час бігу на короткі дистанції у нетренованої людини виникає м'язова гіпоксія. До накопичення якого метаболіту в м'язах це призводить?

 

2.7.54 Людина знепритомніла у салоні автомобіля, де тривалий час очікувала приятеля при ввімкненому двигуні. Яку сполуку гемоглобіну можна виявити у крові постраждалого?

 

2.7.55. Зниження співвідношення аденілових нуклеотидів АТФ/АДФ призводить до посилення гліколізу в тканинах пародонту в умовах гіпоксії. Яка реакція при цьому активується?

 

2.7.56. У хворого циркуляторна гіпоксія. Гіпоксія - це стан, при якому тканини:

 

2.7.57. Хворий поступив у клініку в результаті обвалу в шахті. Загальний стан важкий. На першому плані ознаки гіпоксії й гіпоксемії: мерехтіння «мушок» перед очима, задишка, тахікардія, ціанотичний відтінок шкіри й слизових. Гіпоксемія - це зменшення:

 

2.7.58. У хворого гемічна гіпоксія, при цьому спостерігається зниження кисневої ємності крові. Киснева ємність артеріальної крові в нормі дорівнює?

 

2.7.59. У хворого гемічна гіпоксія, при цьому спостерігається зниження кисневої ємності крові. Для визначення кисневої ємності крові кількість гемоглобіну в г% необхідно помножити на...

 

2.7.60. У хворого діагностовано тканинна гіпоксія, при цьому спостерігається зменшення артеріовенозної різниці за киснем. Артеріовенозна різниця за киснем в здорової людини дорівнює:

 

2.7.61. Хворий надійшов у лікарню після автомобільної катастрофи. Для травматичного шоку найбільш характерний тип гіпоксії:

 

2.7.62. Хворий, 40 років, скаржиться на загальну слабість, головний біль, кашель із виділенням мокротиння, задишку. Після клінічного огляду й обстеження поставлений діагноз: пневмонія. Які зміни показників газового стану крові характерні для цього типу гіпоксії?

 

2.7.63. Людина знепритомніла в салоні автомобіля, де довго чекала приятеля при включеному двигуні. Які зміни показників газового стану крові характерні для цього типу гіпоксії?

 

2.7.64. Хвора з кахексією скаржиться на запаморочення, мерехтіння “мушок” перед очима, задишку, посилене серцебиття. Які зміни показників газового стану крові характерні для цього типу гіпоксії?

 

2.7.65. Внаслідок сходження групи альпіністів на вершину гори Говерли в них виник патологічний процес, що характеризувався енергетичним дефіцитом в організмі. Які зміни показників газового стану крові характерні для цього типу гіпоксії?

 

2.7.66. У хворого з хронічною серцево-судинною недостатністю діагностована гіпоксія. Які зміни показників газового стану крові характерні для цього типу гіпоксії?

 

2.7.67. У хворого після резекції шлунка, виникла В12-фолієводэфіцитна анемія. Які зміни показників газового стану крові характерні для цього типу гіпоксії?

 

2.7.68. В альпіністів на висоті 4500 метрів виникли ознаки гіпоксії. Які зміни в організмі можуть бути віднесені до термінових механізмів компенсації?

 

2.7.69. В альпіністів на висоті 4500 метрів виникли ознаки гіпоксії. Які зміни в організмі можуть бути віднесені до термінових механізмів компенсації?

 

2.7.70. В альпіністів на висоті 4500 метрів виникли ознаки гіпоксії. Які зміни в організмі можуть бути віднесені до термінових механізмів компенсації?

2.7.71. У хворого з хронічною серцево-судинною недостатністю діагностовано гіпоксію. Які зміни показників газового стану крові характерні для цього типу гіпоксії?

 







Дата добавления: 2015-10-02; просмотров: 2134. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Краткая психологическая характеристика возрастных периодов.Первый критический период развития ребенка — период новорожденности Психоаналитики говорят, что это первая травма, которую переживает ребенок, и она настолько сильна, что вся последую­щая жизнь проходит под знаком этой травмы...

РЕВМАТИЧЕСКИЕ БОЛЕЗНИ Ревматические болезни(или диффузные болезни соединительно ткани(ДБСТ))— это группа заболеваний, характеризующихся первичным системным поражением соединительной ткани в связи с нарушением иммунного гомеостаза...

Патристика и схоластика как этап в средневековой философии Основной задачей теологии является толкование Священного писания, доказательство существования Бога и формулировка догматов Церкви...

Основные симптомы при заболеваниях органов кровообращения При болезнях органов кровообращения больные могут предъявлять различные жалобы: боли в области сердца и за грудиной, одышка, сердцебиение, перебои в сердце, удушье, отеки, цианоз головная боль, увеличение печени, слабость...

Вопрос 1. Коллективные средства защиты: вентиляция, освещение, защита от шума и вибрации Коллективные средства защиты: вентиляция, освещение, защита от шума и вибрации К коллективным средствам защиты относятся: вентиляция, отопление, освещение, защита от шума и вибрации...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия