Студопедия — DNS-сервер. Підтримує внутрішню доменну зону мережі Intranet : http://www.vsau.vin.ua та http://www.local.vsau
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

DNS-сервер. Підтримує внутрішню доменну зону мережі Intranet : http://www.vsau.vin.ua та http://www.local.vsau






6. FTP -сервер. Використовується для віддаленого адміністрування WEB-сервера, а також в учбових цілях для лабораторних досліджень в рамках курсу «Комп'ютерні мережі», "Моделі і структури даних", "Бази даних" та інш.

7. Jabber -сервер (OpenFire), vsau.vin.ua. Використовується для підтримки корпоративної системи миттєвих внутрішніх повідомлень, а також в якості двигуна в WEB-месенджерах у персональних кабінетах студентів і викладачів.

8. Проксі-сервер навчальної мережі (GNU/Linux, SQUID, iptables, Apache, ftp, ssh). Він використовується для регулювання політики і інтернет-трафіку для комп'ютерних навчальних аудиторій.

9. Проксі-сервер службової мережі ВНАУ на основі vlan-ів (GNU/Linux, SQUID, iptables, Apache, ftp, ssh). Він використовується для регулювання політики і інтернет-трафіку для підрозділів університету.

10. Поштовий-сервер ВНАУ. Підтримує обробку пошти у зовнішній доменній зоні університету @vsau.org.

11. Сервер резервного копіювання (GNU/Linux, ftp, ssh). Територіально розташований в іншому корпусі університету і використовується для зберігання копій даних навчальної системи. Копіювання і архівація відбуваються з WEB, MySQL і SAMBA серверів щоночі в автоматичному режимі. Копії створюються для парних і непарних днів, тижнів і місяців окремо.

Робочі станції:В навчальних комп'ютерних аудиторіях встановлені комп'ютери (робочі станції), які приєднані до мережі. Робочі станції мають дві операційні системи: Windows і GNU/Linux. Windows використовується для поточної роботи, а GNU/Linux - для роботи з Інтернет і власними flash-накопичувачами. (Наразі GNU/Linux використовується також і для виконання лабораторних робіт, які вимагають надання студентам ftp-доступу до WEB-сервера). Принципом налаштування програмного забезпечення на робочих станціях під Windows є:

· абсолютна відсутність прив'язки робочого місця студента до конкретного комп'ютера або аудиторії.

· повна ідентичність програмного забезпечення, що встановлено на всіх робочих станціях.

· захищеність настройки робочих станцій (програмних меню, робочого столу, програмного забезпечення) від стороннього втручання.

· відсутність доступу користувачів до жорстких дисків станції.

· відсутність доступу дисководів (флоппі і CD) і falsh-накопичувачів

При завантаженні комп'ютерів в GNU/Linux студентам надається:

· Доступ в Інтернет.

· Можливість роботи з власними flash-накопичувачами.

· Можливість роботи з власними ftp-акаунтами.

· Закривається доступ до власних мережевих SAMBA-дисків, а також до Windows-дисків цього комп'ютера.

Завдяки таким обмеженням вдалось ефективно розв'язати такі проблеми:

· дозволити вільно планувати розклад занять, не прив'язуючись до певної комп'ютерної аудиторії.

· забезпечити самостійну роботу студентів (працювати з власними даними) з будь-якого навчального комп'ютера ВНАУ.

· захистити налаштування комп'ютерів від випадкових або цілеспрямованих змін.

· забезпечити високу стабільність і надійність функціонування робочих станцій.

· забезпечити практично абсолютну вірусну безпеку навчальних комп'ютерів.

Однаковість програмного забезпечення, а також засоби захисту робочих станцій є ретельно відпрацьованою технологією, яка розроблена на обчислювальному центрі ВНАУ. Робота студентів на комп'ютерах здійснюється протягом всіх навчальних семестрів, навчальної практики, а також самостійної роботи і підготовки до занять. Структура комп'ютерної мережі ВНАУ дозволяє студенту, реєструючись на будь-якій робочій станції університету, продовжувати розпочату раніше роботу. Широке використання WEB-технологій дозволило впровадити дистанційне навчання в ряд курсів, надати широкий доступ до електронних навчальних ресурсів університету через інтернет. Статистика:Основні параметри навантаження системи характеризує цей автоматичний статистичний звіт.

Управління користувачами здійснюється адміністратором з єдиного WEB-інтерфейсу. Він забезпечує синхронну реєстрацію, видалення або зміну параметрів користувачів на трьох серверах - MySQL, SAMBA і Jabber.

Ідеологи і виконавці. Проект розвивається з 1996 р. працівниками обчислювального центру ВНАУ за ідеологією, розробленою кафедрою економічної кібернетики. Керівник проекту - кандидат технічних наук, доцент Паламарчук Є.А.

На її основі відбувається управліня навчальним процесом ВНАУ і функціонування підсистем "Сократ":

· "АСУ-Деканат";

· пісистеми "АСУ-Медцентр";

· електронної бібліотечної системи "Софія";

· репозиторію університету;

· автоматизованої системи тестування знань Тезаурус;

· обліку знань студентів;

· обліку навчальної активності студентів;

· навчальної клієнт-серверній програми "WEB-бухгалтерія";

· інших задач;

Викладачі мають змогу через персональний кабінет створювати електронні підручники, публікувати власні методичні матеріали, вести

електронний журнал викладача(модулі, теми, відомості, журнали оцінок, заліки, екзамени…), електронні навчальні картки предметів з рекомендованою методичною літературою, тестами та гіперпосиланнями. Викладачі можуть використовувати WEB-конструктор електронних тестів "Тест-Майстер" та "Корифей" - WEB-редактор електронних кних та ряд іншинх можливостей (управління WEB-сайтом своєї кафедри, перегляд розкладу занять і навчальних планів з навчальної частини on-line, розсилання повідомлень студентам або викладачам, WEB-чат, блоги, форум)

Студенти також мають персональний кабінет, де зберігається вся інформація про їх успішність, бібліотечні, методичні матеріали та ін.

 

Резюме

Аналітичний огляд наведеної вище інформації дозволяє зробити наступні висновки.

1. При вивченні загально технічних дисциплін студент навчається адаптуватись до нових ситуацій, переоцінювати накопичений досвід, аналізувати свої можливості у розумінні сутності і значення інформації у розвитку сучасного суспільства, оволодіває основними методами, способами і засобами отримання, зберігання, переробки інформації, вчиться використовувати для розвязання комунікативних задач сучасних технічних засобів та інформаційних технологій у професіональній діяльності.

2. Специфіка інженерної діяльності вимагає цілеспрямованого формування умінь і навичок в організації дослідницьких і проектних робіт, єфективної роботи індивідуально та колективно як члена команди, у тому числі й над міждисциплінарними проектами, професійної етики і норм ведення професійної діяльності.

3. Технології навчання технічних дисциплін як складові сучасної педагогіки спрямовані на формування знань про предмет, цілі і значення методології і методики викладання, основних положень компетентнісного підходу у вищій освіті, основних положень державних освітніх стандартів, основних положень нормативних документів в області організації і планування навчального процесу, основних форм організації навчально-виховного процесу для технічних спеціальностей.

Запитання та завдання

1. Чи є творчість специфічним, чи залежить воно від сфери докладання зусиль творця?

2. Назвіть основні етапи розвитку науки в історії цивілізації. 3. Охарактеризуйте спільне і відмінне в дослідницькій практиці дослідника та обивателя. Якою є специфіка наукових досліджень?

4. Опишіть зміст поняття «істина».

5. Назвіть і охарактеризуйте основні шляхи пізнання світу людиною.

6. Яка роль логіки та інтуїції в дослідницьких пошуках.

7. Як ви розумієте феномен «дослідницька потреба»?

8. Як пов’язані між собою пошукова активність та креативність?

9. Назвіть основні підходи до вивчення і визначення творчості.

10. Охарактеризуйте зв’язок між минулим досвідом індивіда і його здатністю до творчості.

11. Яка роль образів і образного мислення в ситуаціях дослідницької поведінки?

12. Прокоментуйте творчі якості студента.

13. Обґрунтуйте питання "Чи спить творець у кожній людині?"








Дата добавления: 2015-10-12; просмотров: 603. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

БИОХИМИЯ ТКАНЕЙ ЗУБА В составе зуба выделяют минерализованные и неминерализованные ткани...

Типология суицида. Феномен суицида (самоубийство или попытка самоубийства) чаще всего связывается с представлением о психологическом кризисе личности...

ОСНОВНЫЕ ТИПЫ МОЗГА ПОЗВОНОЧНЫХ Ихтиопсидный тип мозга характерен для низших позвоночных - рыб и амфибий...

Различия в философии античности, средневековья и Возрождения ♦Венцом античной философии было: Единое Благо, Мировой Ум, Мировая Душа, Космос...

Характерные черты немецкой классической философии 1. Особое понимание роли философии в истории человечества, в развитии мировой культуры. Классические немецкие философы полагали, что философия призвана быть критической совестью культуры, «душой» культуры. 2. Исследовались не только человеческая...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия