Студопедия — МИНОБРНАУКИ РОССИИ
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

МИНОБРНАУКИ РОССИИ






Хід роботи:

1. Описати основні види освітлення та світлотехнічного обладнання для відеозйомок.

2. Розкрити суть поняття ефект освітлення.

3. Виявлення простору за допомогою освітлення у кінокадрі.

 

Про відеозйомки в сонячний день

Основне, чого слід дотримуватися при зйомці в сонячний день - це тримати сонце за плечима, тобто не допускати попадання світла безпосередньо в об'єктив.

По-перше, відеокамера автоматично прикриє діафрагму, і об'єкт зйомки на екрані буде виглядати темною тінню це, звичайно, іноді виглядає як задумка художника, а в більшості випадків це просто шлюб і кадр буде зіпсований.

По-друге, якщо не використовується спеціальних фільтрів для відеокамери те, знімаючи проти сильного джерела світла можна зіпсувати матрицю (ПЗС).

Трьохпозиційне штучне освітлення

Як правило, кращий спосіб розміщення освітлювальних приладів - трипозиційний.

Направте основне світло на об'єкт зйомки зверху, але не прямо, а трохи збоку. Це джерело світла забезпечує основне освітлення і формує тіні.

Другий джерело, що дає м'який, розсіяне світло, слід закріпити теж нагорі, але з іншого боку від об'єкту зйомки. Він буде давати заполняющее освітлення, яке згладить різкі обриси тіней.

Для створення заднього світла розташуєте джерело світла ззаду знімається людини так, щоб навколо його волосся і плечей утворилася світлова облямівка.

В результаті такого прийому персонаж буде виглядати об'ємним на плоскому екрані телевізора.

При можливості додайте в освітлювальну систему і четвертий джерело світла, який буде служити фоновим освітленням, з його допомогою можна буде змінювати яскравість освітлення фону, розташованого за об'єктом зйомки на задньому плані.

Недолік освітлення при відеозйомці

Дуже частою проблемою для операторів стає брак світла. Багато камери при малій освітленості видають нечітку, зашумленную (зернисту) картинку, що просто не може радувати.

Деякі виробники пишуть що їхні камери можуть знімати при недостатній освітленості (при палаючої свічі) камери, звичайно, можуть знімати в цих умовах, але якість змушує очікувати кращого.

Отримати від камери пристойне зображення сцени, освітленої свічками, в режимі автоматичного управління неможливо. Тому бажано мати ручні настройки у вашої камери, хоча б діафрагми.

Коли ви будете експериментувати з регулюванням діафрагми, при її відкриття, індикатор покаже перехід від F8 до F4 і F2. Потім у видошукачі загориться індикатор OPEN. У цьому стані діафрагма відкрита повністю і через об'єктив проходить максимальний світловий потік.

Подальше відкритішою діафрагми умовно, насправді далі відбувається, посилення електричного сигналу, одержуваного ПЗС-матрицею. Індикатор рівня посилення покаже зміна від +3 до +18 дБ.

А як показує практика будь примусове збільшення сигналу зашумлять картинку.

Чим більше посилення тим більше і шуми.

Якщо відеокамеру залишити на милість автоматичного регулятора, то він розкриє діафрагму до відмови і виставить посилення до +18 дБ, намагаючись перетворити освітлену свічками сцену в залиту сонячним світлом лужок. В результаті повний набір шумів гарантований, а зображення буде виглядає гірше, ніж на VHS після 5-ої перезапису.

Виникає питання як з цим боротися? Звичайно, у деяких камер є відносно непогані режими дозволяють забезпечувати мінімальний рівень шумів. Такі як Twilight Mode (сутінки). При цьому швидкість затвора встановлюється рівною 1/60 з, а посилення обмежується рівнем +6 дБ. Подібні режими є і в інших відеокамерах. При малих (але не занадто) освещенностях Twilight Mode забезпечує гарні результати при мінімумі усілій.Но, незважаючи на це у багатьох випадках при низьких рівнях освітленості вам доведеться керувати камерою все одно вручну.

Що ж потрібно робити. По-перше, слід встановити швидкість затвора рівній 1/60 або 1/30 с. По-друге, спробуйте піднімати посилення до рівня, коли картинка вже задовільна, а рівень шумів поки що прийнятна.

Головне не переборщити, посилення вище +9 дБ небажано; швидкість затвора менше 1/30 з можна застосовувати лише у випадках, коли ви або ваш об'єкт зйомки не збираєтеся робити швидких русі, наприклад, різко повертати камеру, бігати. В іншому випадку вийде стробоскопічний ефект.

У будь-яких умовах при ручному управлінні завжди набагато нижче рівень шумів і чіткіше промальовані деталі, якщо, звичайно, ви вмієте добре керувати вашої відеокамерою.

Крихітні видошукачі відеокамер навіть кольоровими Жк-дисплеями не зможуть показати всіх недоліків за свого малого дозволу. Якщо ж у вас на місці зйомки є портативний телевізор, ви зможете акуратно налаштувати всі установки камери і побачити те, що насправді записуєте на плівку.

Так само для поліпшення освітленості можна попросту додати світло в кадр. Постарайтеся підключити в роботу кілька додаткових освітлювальних приладів.

Підсвітите сцену ззаду чи збоку освітлювальним приладом, якщо ви виробляєте зйомку при свічках або сонце слід надіти на лампу темно-синій фільтр у вигляді напівпрозорої тканини або скла синього кольору. Т.к. у звичайних ламп розжарювання інша колірна температура. 3200К (прилади з лампами розжарювання) і 5400К (природний денне світло)

Для прикладу: біла стінка, освітлена з одного краю лампою розжарювання, а з іншого свічкою на моніторі відеокамери буде виглядати жовтою і синьою хоча стіна біла.

 

Ефект освітлення за методом темного поля можна отримати, застосовуючи найпростіші прийоми. Внутрішній диск діафрагми не пропускає в конденсор центральні промені світлового пучка, а проходять крайові промені на виході з нього висвітлюють препарат з усіх боків косим світлом.

Завдання відтворення ефектів освітлення і текстури поверхні використовують методи геометричної та інтегральної оптики, чисельне моделювання законів відбиття і поглинання світла, спеціальні розділи теорії нелінійних диференціальних рівнянь.

МИНОБРНАУКИ РОССИИ







Дата добавления: 2015-10-15; просмотров: 345. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Решение Постоянные издержки (FC) не зависят от изменения объёма производства, существуют постоянно...

ТРАНСПОРТНАЯ ИММОБИЛИЗАЦИЯ   Под транспортной иммобилизацией понимают мероприятия, направленные на обеспечение покоя в поврежденном участке тела и близлежащих к нему суставах на период перевозки пострадавшего в лечебное учреждение...

Кишечный шов (Ламбера, Альберта, Шмидена, Матешука) Кишечный шов– это способ соединения кишечной стенки. В основе кишечного шва лежит принцип футлярного строения кишечной стенки...

Признаки классификации безопасности Можно выделить следующие признаки классификации безопасности. 1. По признаку масштабности принято различать следующие относительно самостоятельные геополитические уровни и виды безопасности. 1.1. Международная безопасность (глобальная и...

Прием и регистрация больных Пути госпитализации больных в стационар могут быть различны. В цен­тральное приемное отделение больные могут быть доставлены: 1) машиной скорой медицинской помощи в случае возникновения остро­го или обострения хронического заболевания...

ПУНКЦИЯ И КАТЕТЕРИЗАЦИЯ ПОДКЛЮЧИЧНОЙ ВЕНЫ   Пункцию и катетеризацию подключичной вены обычно производит хирург или анестезиолог, иногда — специально обученный терапевт...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия