Студопедия — Робоче вікно Microsoft Excel
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Робоче вікно Microsoft Excel






1. Бодрова Ю.В. Русские пословицы и поговорки и их английские аналоги. – М.: АСТ; СПб.: Сова, 2007. – 159 с.

2. Волегжанина, И.С., Аникина, Э.М. Научная конференция: путь к эффективной презентации (Academic Conference: Steps to effective presentation): Учебное пособие. – Новосибирск, изд-во СГУПСа. – 2010. – 73 с.

3. Маркушевская Л.П., Цапаева Ю.А. Аннотирование и реферирование (Методические рекомендации для самостоятельной работы студентов). СПб ГУ ИТМО, 2008. – 51 с.

4. Downes, Colm. Cambridge English for Job-Hunting. – Cambridge University Press, 2008. – 112 p.

5. Cunningham S., Moor P. New Cutting Edge (pre-intermediate). – Longman, 2008. – 176 p.

6. Hutchinson T. Hotline (intermediate). – Oxford University Press, 2007. – 97 p.

7. Microsoft Encarta Encyclopedia 2002

8. Soars J., Soars L. New Headway (intermediate); the Third Edition. – Oxford University Press, 2008. – 159 p.

9. Viney P., Viney K. In English (Practice Pack 3 IN 1, elementary). - Oxford University Press, 2008. – 240 p.

10. http: //www.educations.com

11. http: //educationabroad.global.usf.edu

12. http: //www.qrossroads.eu/studying-in-europe

13. http: //www.qrossroads.eu/find-a-programme-or-institution

14. http: //www.thedailybeast.com/newsweek.html

15. http: //www.youtube.com/

 

 

Зміст

1. Лабораторно-практична робота за темою «Основи Microsoft Excel»...  
2. Лабораторно-практична робота за темою «Основи MathCAD»………  
3. Лабораторно-практична робота за темою «Рішення задачі міжгалузевого балансу засобами MS Excel» ……………………………  
4. Лабораторно-практична робота за темою «Рішення одноіндексної задачі лінійного програмування, на прикладі оптимізації закупівель»…  
5. Лабораторно-практична робота за темою «Рішення класичної транспортної задачі засобами MS Excel»…………………………………  
6. Лабораторно-практична робота за темою «Рішення задачі про призначення засобами MS Excel»…………………………………………  
7. Лабораторно-практична робота за темою «Рішення задачі нелінійного програмування на прикладі статичної детермінованої бездефіцитної моделі управління запасами»…………………………….    
Додаток 1 – Результат та оформлення лабораторно-практичної роботи № 1…………………………………………………..  
Додаток 2 – Результат та оформлення лабораторно-практичної роботи № 2……………………………………………………  
Додаток 3 – Результат та оформлення лабораторно-практичної роботи № 3……………………………………………………  
Додаток 4 – Результат та оформлення лабораторно-практичної роботи № 4……………………………………………………  
Додаток 5 – Результат та оформлення лабораторно-практичної роботи № 5……………………………………………………  
Додаток 6 – Результат та оформлення лабораторно-практичної роботи № 6……………………………………………………  
Додаток 7 – Результат та оформлення лабораторно-практичної роботи № 7……………………………………………………  

 

1. Лабораторно-практична робота за темою «Основи Microsoft Excel»

Мета роботи: здобуття студентами практичних навичок створення, редагування та друку електронних таблиць Microsoft Excel. Використання відносних, абсолютних та змішаних посилань на комірки для ефективної реалізації розрахунків в Microsoft Excel.

Робоче вікно Microsoft Excel

При першому запуску Microsoft Excel на екран виводиться вікно, що містить елементи керування, що відповідають стандартному налаштуванню. Це вікно умовно можна розділити на кілька областей (рис. 1.1).

 

 

 


Рисунок 1.1 – Діалогове вікно Microsoft Excel 2010

 

Рис. 1.1 – Робоче вікно Microsoft Excel

 

Області вікна Microsoft Excel 2010 при стандартному настроюванні перераховані нижче.

1. Вкладка Файл. У версії Microsoft Office 2010 у кожного додатка є така вкладка, що замінила собою кнопку Office версії 2007. Набір команд, доступ до яких відкривається при натисканні на цій кнопці, дозволяє виконувати звичайні дії. У більш ранніх версіях офісних програм ці команди перебували в меню Файл. Це, зокрема, команди створення, збереження і відкриття документів.

2. Панель швидкого доступу. При створенні документів того або іншого типу ми часто використовуємо ті самі команди. Щоб щораз не «блукати» у пошуку потрібної команди по усьому інтерфейсу програми, самі «популярні» команди винесені на панель швидкого доступу у вигляді маленьких кнопок з картинками. Ці кнопки звуться інструменти, і клацання мишею на кожній з них приводить до виконання відповідної команди Microsoft Excel. Панель швидкого доступу настроюється. За замовчуванням на ній усього три кнопки, але шляхом настроювання на неї можна вивести будь-яку кількість команд Microsoft Excel.

3. Поле завдання імені об'єкта. Це зручний засіб для призначення імен різним об'єктам таблиці (малюнкам, діаграмам, окремим коміркам і групам комірок). Надалі можна здійснювати доступ до іменованих об'єктів по їхнім іменам.

4. Рядок формул. У цей рядок ви будете вводити формули для обчислення різних значень. Цей рядок дозволяє редагувати текст уже введеної формули або переглядати його в тому випадку, якщо в самій таблиці замість формул відображаються їхні обчислені значення.

5. Кнопки керування основним вікном програми. Ці кнопки дозволяють розгорнути, згорнути в кнопку або закрити основне вікно Microsoft Excel.

6. Кнопки керування дочірніми вікнами програми. Ці кнопки дозволяють розвертати, звертати й закривати окремі книги Microsoft Excel усередині основного вікна, яке при цьому залишається відкритим.

7. Заголовки стовпців таблиці. Для доступу до окремих комірок усередині електронної таблиці використовуються імена комірок, що представляють собою комбінацію імені стовпця і номера рядка, на перетинанні яких перебуває комірка.

8. Номера рядків таблиці. Методика доступу до комірок у таблиці Microsoft Excel нагадує гру «морський бій» і не повинна викликати у вас ускладнень.

9. Навігатор по аркушах книги. Книга Microsoft Excel за замовчуванням містить 3 таблиці, названі аркушами. Але в принципі кількість аркушів у книзі не обмежене нічим, крім обсягу доступної фізичної пам'яті комп'ютера (оскільки книга завантажується на пам'ять цілком). Таким чином, аркушів у книзі може виявитися набагато більше, чим може поміститися в області відображення їх ярличків. У цьому випадку «прокручування» ярличків усередині відведеної для них зони можна здійснювати за допомогою навігатора.

10. Ярлички аркушів. За замовчуванням у книзі Microsoft Excel аркуші мають імена Аркуш 1, Аркуш 2 і Аркуш 3. Однак користувач може давати аркушам, що додаються, інші довільні імена, а також змінювати існуючі стандартні імена аркушів.

11. Рядок стану. У цьому рядку ідентифікується стан тих або інших параметрів Microsoft Excel, а також деяких властивостей документа, що редагується. Різні області рядка стани не тільки є індикаторами, але одночасно виступають у якості інструментів. Це значить, що клацання на деяких значках рядка стану дозволяє змінити відповідний параметр.

12. Стрічка інструментів. В Microsoft Excel 2010 ви не знайдете команд меню, до яких, можливо, уже звикли в інших програмах Windows. Усі команди, які можна виконати в Microsoft Excel, об'єднані в групи по функціях і відображаються тепер тільки у вигляді значків (інструментів). На перший погляд це може здатися незручною, оскільки відсутній текст. Але не переживайте: при наведенні покажчика миші на кожній з інструментів ви побачите розгорнуту і докладну підказку, яка, безумовно, дає куди більше інформації про інструмент (або команду), чим одне-два слова в назві команди в меню.

Так виглядає вікно Microsoft Excel при стандартному настроюванні. Справа в тому, що діапазон, в якому можна змінювати зовнішній вигляд цієї програми, додаючи і забираючи ті або інші елементи інтерфейсу та інструменти, дуже великий. Завдяки такій гнучкості ви можете легко настроїти Microsoft Excel «під себе», змінивши ряд параметрів, і зовні програма може при цьому дуже сильно змінитися.







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 716. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Виды нарушений опорно-двигательного аппарата у детей В общеупотребительном значении нарушение опорно-двигательного аппарата (ОДА) идентифицируется с нарушениями двигательных функций и определенными органическими поражениями (дефектами)...

Особенности массовой коммуникации Развитие средств связи и информации привело к возникновению явления массовой коммуникации...

Тема: Изучение приспособленности организмов к среде обитания Цель:выяснить механизм образования приспособлений к среде обитания и их относительный характер, сделать вывод о том, что приспособленность – результат действия естественного отбора...

Законы Генри, Дальтона, Сеченова. Применение этих законов при лечении кессонной болезни, лечении в барокамере и исследовании электролитного состава крови Закон Генри: Количество газа, растворенного при данной температуре в определенном объеме жидкости, при равновесии прямо пропорциональны давлению газа...

Ганглиоблокаторы. Классификация. Механизм действия. Фармакодинамика. Применение.Побочные эфффекты Никотинчувствительные холинорецепторы (н-холинорецепторы) в основном локализованы на постсинаптических мембранах в синапсах скелетной мускулатуры...

Шов первичный, первично отсроченный, вторичный (показания) В зависимости от времени и условий наложения выделяют швы: 1) первичные...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия