Студопедия — II. ВИРОБНИЧІ ТА ТРУДОВІ ВІДНОСИНИ
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

II. ВИРОБНИЧІ ТА ТРУДОВІ ВІДНОСИНИ






Адміністрація зобов'язується:

1.Забезпечити ефективну діяльність_____________(назва установи), виходячи з фактичних обсягів фінансування, та раціональне використання позабюджетних коштів для підвищення результативності роботи_____________(назва установи), поліпшення становища працівників.

2. Забезпечити розвиток і зміцнення матеріально-технічної бази_________(назва установи), створення оптимальних умов для орга­нізації навчально-виховного процесу.

3. Застосовувати засоби матеріального і морального стимулювання якісної праці, раціонального використання наявного об­ ладнання, технічних засобів навчання і т.п.

4. Здійснювати прийняття на роботу нових працівників лише у випадках забезпечення повної продуктивної зайнятості працю­ючих і якщо не прогнозується їх вивільнення на підставі п. 1. ст.40 КЗпП України.

5. Забезпечити протягом одного року реалізацію працівника­ ми переважного права на укладення трудового договору у разі поворотного прийняття на роботу працівників аналогічної кваліфікації (ст.42 -1 КЗпП України).

6. Не застосовувати контрактну форму трудового договору, крім випадків, коли сам працівник виявив бажання працювати за контрактом і за умови наявності фінансової бази.

7. Відповідно до заявок забезпечити працевлаштування в ус­танові освіти випускників педагогічних навчальних закладів за отриманою спеціальністю, уклавши з ними безстроковий трудовий договір та установивши їм навчальне навантаження в обсязі не нижче кількості годин на ставку заробітної плати.

8. Забезпечити наставництво над молодими спеціалістами, сприяти їх адаптації в колективі та професійному зростанню.

9. До початку роботи працівника за укладеним трудовим до­ говором роз'яснити під розписку його права, обов'язки, інформувати про умови праці, права на пільги і компенсації за роботу в особливих умовах відповідно до чинного законодавства і даного колективного договору.

10.Залучати до викладацької роботи: керівних непедагогічних працівників даної установи; працівників інших підприємств, установ, організацій на умо­вах погодинної оплати лише за умови забезпечення штатних педагогічних працівників навчальним навантаженням в об­сязі не менше відповідної кількості годин на ставку.

11.Звільнення працівників за ініціативою адміністрації здійснювати за попереднім погодженням з профспілковим комітетом згідно з чинним законодавством.

12. Звільнення педагогічних працівників у зв'язку із скороченням обсягу роботи здійснювати лише після закінчення навчального року.

13. У термін, визначений працівником, за його власним бажанням розривати з ним трудовий договір (в тому числі строковий), якщо в установі не виконується законодавство про охорону пращ, умови колективного договору з цих питань з виплатою відповідної вихідної допомоги (ст.7 Закону України «Про охорону праці»).

14. Протягом 2-х днів з часу одержання інформації доводити до відома членів трудового колективу нові нормативні документи стосовно трудових відносин, організації праці, роз'яснювати їх зміст, права та обов'язки працівників.

15. Запровадження, зміну та перегляд норм праці проводити за погодженням з профспілковим комітетом.

16. Забезпечити гласність всіх заходів щодо нормування праці, роз'яснення працівникам причин перегляду норм праці та умов застосування нових норм.

17. Про запровадження нових норм чи зміну чинних норм праці повідомляти працівників не пізніше як за 2 місяці до їх запровадження.

18. Забезпечити своєчасне (не рідше одного разу на п'ять років) підвищення кваліфікації педагогічних працівників, гарантуючи їм при цьому відповідні пільги, компенсації згідно з чинним законодавством (збереження середньої заробітної плати, оплата вар­ тості проїзду, виплата добових, стипендії).

19. Розподіл навчального навантаження здійснювати за погодженням з профкомом. Попередній розподіл навчального навантаження на наступний навчальний рік проводити в кінці поточного навчального року, про що повідомляти працівників невідкладно. Не обмежувати обсяг навчального навантаження максималь­ними нормами. Навчальне навантаження в об'ємі менше тарифної ставки вста­новлювати лише за письмовою згодою працівника. Передавати уроки мистецтва, музики та співів, фізкультури в початкових класах спеціалістам лише за згодою вчителя почат­кових класів.

20. Включати представника профкому до складу тарифікаційної та атестаційної комісій.

21. Режим роботи, графіки роботи, розклад уроків затверджу­ вати за погодженням з профспілковим комітетом.

22. При складанні розкладу навчальних занять забезпечити оптимальний режим роботи: для жінок, що мають двох і більше дітей віком до __ років; для тих, хто поєднує роботу з навчанням.

23. Вільний від навчальних занять день для методичної роботи надавати керівникам методоб’єднань і вчителям, що мають на­ вантаження в об'ємі, іншим працівникам, в т.ч. похило­го віку, виходячи із умов.

24. Не допускати відволікання педагогічних працівників від виконання ними професійних обов'язків (за винятком випадків, передбачених чинним законодавством).

25. Залучати працівників до роботи в надурочний час, як виня­ток, лише з дозволу профкому з оплатою її у відповідному розмірі.

26. У разі запровадження чергування в установі завчасно узгоджувати з профспілковим комітетом графіки, порядок і роз­ міри компенсації.

27. Залучати на роботу окремих працівників у вихідні (неробочі) дні лише у виняткових випадках за їх згодою і за погоджен­ням з профспілковим комітетом.

28. Компенсувати роботу у святковий, неробочий день згідно з чинним законодавством (можна встановлювати більш високі компенсації за рахунок коштів установи).

29. Графік щорічних оплачуваних відпусток затверджувати за погодженням з профспілковим комітетом не пізніше_(наприклад, 5 січня поточного року) і доводити до відома працівників.

30. Повідомляти працівника про дату початку відпустки не пізніше ніж за 2 тижні до встановленого графіком терміну (ст.10 Закону України «Про відпустки»).

31. На вимогу працівника переносити щорічну відпустку на інший, ніж це передбачено графіком, період у випадках: порушення терміну повідомлення працівника про час на­ дання відпустки; несвоєчасної виплати заробітної плати за період відпуст­ки, тобто не пізніше ніж за три дні до початку відпустки (ст.ст. 10, 21 Закону України «Про відпустки»).

32. У випадку поділу відпустки на частини за бажанням працівника основну безперервну частину відпустки надавати у розмірі не менше 14 календарних днів. Невикористану частину відпустки надавати педагогічним працівникам у канікулярний період (п.4 постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 року №346).Перенесення щорічної відпустки здійснювати у порядку, передбаченому ст. 11 Закону України «Про відпустки».

33. За бажанням працівника виплачувати йому грошову ком­пенсацію за частину щорічної відпустки при умові, що тривалість фактично наданих працівникові щорічної і додаткових відпусток не повинна бути менше ніж 24 календарних дні.

34. Надавати відпустку (або її частину) керівним та педаго­гічним працівникам протягом навчального року у зв'язку з необхід­ністю санаторно-курортного лікування (постанова Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 року №346).

35. Надавати особам, які працюють на умовах неповного ро­бочого часу, в т.ч. тим, хто перебуває у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, щорічну основну відпустку повної тривалості.

36. Тривалість додаткових оплачуваних відпусток встановлю­ вати згідно з чинним законодавством, іншими нормативними актами і цим колективним договором понад тривалість основної оплачува­ної відпустки згідно з додатком № (ст.8 Закону України «Про відпустки», накази Міністерства праці та соціальної політики Ук-раїни№7від 1 жовтня 1997 року та №18 від 5 лютого 1998 року; лист Міністерства освіти України від 11 березня 1998 року № 1/9-96).

37. Жінкам, які працюють і мають двох і більше дітей віком до 15 років або дитину-інваліда, за їх бажанням щорічно надавати додаткову оплачувану відпустку тривалістю 5 календарних днів без врахування вихідних. Відпустку такої ж тривалості надавати жінкам, які всиновили дітей, батькам, які виховують дітей без матерів (в тому числі і у разі тривалого їх перебування у лікувальному закладі), особам, які взяли під опіку дітей.

38. За рахунок власних коштів установи надавати оплачу­вані відпустки у випадках: особистого шлюбу—3 дні; при народженні дитини—2 дні; шлюбу дітей — 3 дні; смерті близьких — 3 дні (п. 3.3.4. Галузевої угоди).

39.У межах бюджетних асигнувань та за рахунок інших джерел (позабюджетних коштів) надавати працівникам інші види відпу­сток, не передбачені Законом України «Про відпустки», а саме: ветеранам підприємства днів; донорам_______днів; жінкам, які мають двоє і більше дітей віком до 14—16 років, _____ днів тощо.

40.Не пропонувати відпустки з частковим збереженням заро­бітної плати вагітним жінкам, особам, в сім'ях яких немає інших годувальників, членам багатодітних сімей.

41.Відкликання працівника із щорічної відпустки здійснюва­ти лише за його згодою у випадках, передбачених чинним законо­давством (ст.12 Закону України «Про відпустки»).

42. Забезпечити дотримання працівниками трудової дисцип­ліни, правил внутрішнього розпорядку. Сприяти створенню в ко­лективі здорового морально-психологічного мікроклімату.

43. Запобігати виникненню індивідуальних та колективних трудових конфліктів, а у разі виникнення забезпечити їх вирішення згідно з чинним законодавством.

44.3абезпечити необхідні умови для ефективної роботи комісії по розгляду індивідуальних трудових спорів.

Профком зобов'язується:

1. Роз'яснювати членам трудового колективу зміст норматив­ них документів щодо організації праці, їх права і обов'язки.

2. Сприяти дотриманню трудової дисципліни та правил внутрішнього розпорядку.

3. Забезпечувати постійний контроль за своєчасним введенням в дію нормативних документів з питань трудових відносин, органі­зації, нормування праці, розподілення навчального навантаження.

4. Активно і в повній мірі реалізовувати права, надані йому відповідно до Типового положення про атестацію педагогічних праців­ників України (з урахуванням змін і доповнень, внесених згідно з листом Міністерства освіти України від 18.04.94 р. №1/9-88).

5. Сприяти упередженню виникнення трудових конфліктів.

Сторони угоди домовились про наступне:

— встановити в установі____ (п'яти чи шестиден­ний) робочий тиждень з (одним, двома) вихідними днями в________________________;

—надавати відпустки без збереження заробітної плати або з ча­стковим збереженням лише за наявності особистої заяви працівника;

—встановити відпустки у зв'язку з простоєм не з вини працівника терміном до _____днів.

(Надання щорічних додаткових відпусток за роботу з ненормованим робочим днем (додаток №) не повинно призводити до збільшення витрат на оплату праці; на час таких відпусток інші працівники не залучаються до виконання обов'язків тимчасово відсутніх у зв'язку з відпусткою працівників.)







Дата добавления: 2015-10-19; просмотров: 370. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Законы Генри, Дальтона, Сеченова. Применение этих законов при лечении кессонной болезни, лечении в барокамере и исследовании электролитного состава крови Закон Генри: Количество газа, растворенного при данной температуре в определенном объеме жидкости, при равновесии прямо пропорциональны давлению газа...

Ганглиоблокаторы. Классификация. Механизм действия. Фармакодинамика. Применение.Побочные эфффекты Никотинчувствительные холинорецепторы (н-холинорецепторы) в основном локализованы на постсинаптических мембранах в синапсах скелетной мускулатуры...

Шов первичный, первично отсроченный, вторичный (показания) В зависимости от времени и условий наложения выделяют швы: 1) первичные...

Закон Гука при растяжении и сжатии   Напряжения и деформации при растяжении и сжатии связаны между собой зависимостью, которая называется законом Гука, по имени установившего этот закон английского физика Роберта Гука в 1678 году...

Характерные черты официально-делового стиля Наиболее характерными чертами официально-делового стиля являются: • лаконичность...

Этапы и алгоритм решения педагогической задачи Технология решения педагогической задачи, так же как и любая другая педагогическая технология должна соответствовать критериям концептуальности, системности, эффективности и воспроизводимости...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия