Студопедия — Центри соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді як суб'єкти реалізації соціальної політики
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Центри соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді як суб'єкти реалізації соціальної політики






На початку XXI ст. соціальна політика сучасної України зазнала значних змін, що було обумовлено кардинальною перебудовою соці­альної системи суспільства, зміною механізмів забезпечення та підтримки різних верств населення, визнанням впливу соціальних чинників на результативність виробничих процесів і відтворення здорового суспільства в державі.

У 1992 році розпочалась активна робота по створенню центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді як реалізаторів соціальної політики згідно з основними напрямами державної молодіжної полі­тики та завданнями, накресленими в Декларації «Про загальні засади державної молодіжної політики в Україні» (15.12.1992, № 2859) іЗа­коні України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні» (05.02.1993, № 2998-ХП).

Становлення системи центрів соціальних служб в Україні можна охарактеризувати як процес, який і пройшов кілька етапів свого розвитку.

У період із 1992 по 1994 роки були створені обласні, Українсь­кий державний, міські (у містах республіканського значення) цент­ри соціальних служб для молоді, деякі районні та районні у містах центри соціальних служб для молоді. Одними з перших центри соці­альних служб для молоді були створені в Херсонській, Донецькій, Рівненській областях.

Суттєвий поштовх до розбудови мережі центрів ССМ надав прийнятий в 1993 році Верховною Радою України Закон України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні» (5 лютого 1993 р. № 2998-ХП), в якому було визначено, що для на­дання практичної соціальної допомоги молоді Міністерство України у справах молоді та спорту разом з іншими центральними органами державної виконавчої влади, Рада міністрів Республіки Крим, місцеві органи державної влади та об'єднання громадян мають створювати соціальні служби для молоді. На виконання цього Закону Кабінет Міністрів України постановою від 13 серпня 1993 року № 648 «Про соціальні служби для молоді» затвердив Типове положення про соці­альні служби для молоді, згідно з яким соціальні служби для молоді отримали статус спеціальних структур, що надають соціальні послу­ги та соціальну допомогу молоді віком від 15 до 28 років. Постано­вою колегії Міністерства України у справах молоді та спорту від 30.12.94 р. за № 32-а було затверджено Комплексну програму роз­витку соціальних служб для молоді на 1994-1997 роки, яка передба­чала план розвитку та поширення ЦССМ в Україні.

У 1995-1997 роках створюється мережа центрів соціальних служб для молоді та формується і вдосконалюється нормативно-правова база їх діяльності. Центри соціальних служб все більше виступають як активні суб'єкти реалізації соціальної політики, діяльність яких відпо­відає її принципам та має адекватні форми і методи урегулювання соціальних процесів. Безвідносно до конкретного суспільства пріори­тетними напрямами соціальної політики завжди є забезпечення соці­альних гарантій щодо здоров'я, освіти та зайнятості населення; органі­зація соціального обслуговування; подолання кризових явищ і соціальних проблем молоді, жінок, пенсіонерів та інших цільових груп; організація ефективного управління людськими ресурсами тощо.

В ракурсі розв'язання нагальних питань соціальної політики центри соціальних служб зарекомендували себе як первинні інституції, спроможні відповідно реагувати на зміни в суспільстві та здійснювати оперативне втручання з метою підтримки та допомоги тим верствам населення, які того потребують. Одночасно із зростанням показників стабільності діяльність центрів соціальних служб все більше починає набувати сис­темних ознак, що вказують на її здатність виконувати функції по орган­ізації, координації та узгодженню діяльності її складових елементів, а та­кож формувати та підтримувати оптимальне співвідношення між ними відповідно до соціального контексту регіональної політики.

Цей період створення мережі центрів соціальних служб характе­ризується активним пошуком і розробкою специфічних для соціаль­ної роботи методів і форм, організаційною розбудовою та зміцнен­ням мережі центрів СCM, що знаходить своє відображення у постанові Кабінету Міністрів України «Про розвиток мережі центрів соціальних служб для молоді» (17.10.1995, № 839).

У 1998-2001 роках розробляється нова модель діяльності центрів ССМ і в рамках їх діяльності започатковуються єдині організаційно-правові стандарти. Так, 21 січня 1998 року постановою Кабінету Міністрів України «Про подальший розвиток мережі центрів соці­альних служб для молоді та підвищення ефективності їх діяльності» за № 63 було затверджено Типове положення про соціальні служби для молоді, визначені основні завдання організаційної розбудови центрів ССМ і план розвитку їх мережі в Україні.

Розбудова нової моделі системи центрів ССМ припадає на 2001-2004 роки. Даний етап супроводжується здійсненням конкретних організаційно-правових заходів щодо реформування системи центрів ССМ. У грудні 2000 року Державний комітет України з молодіжної політики, спорту і туризму затвердив Програму організаційного розвитку системи центрів соціальних служб для молоді на 2001 рік. У ній вперше офіційно було дано визначення моделі центру соціаль­них служб для молоді.

Кабінет Міністрів України постановою від 03.10.2001р. №1291 «Про розвиток центрів соціальних служб для молоді» доручив Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Сева­стопольській міським державним адміністраціям завершити у 2002-2003 роках формування системи мережі центрів ССМ. Створення системи центрів соціальних служб для молоді нової якості відбувало­ся шляхом модернізації нормативно-правової бази їх діяльності, вста­новлення єдиних стандартів і нормативів щодо здійснення практич­ної соціальної роботи, її ресурсного забезпечення: організаційного, кадрового, фінансового, матеріально-технічного, науково-методичного, нормативно-правового, інформаційно-аналітичного тощо.

З метою організації соціальної роботи у сільській місцевості, відповідно до ст. 13 Закону України «Про соціальну роботу з дітьми та молоддю», починають створюватися центри соціальних служб для молоді у містах районного значення, селищах і селах. Станом на квітень 2004 року у 289 селищах і селах працювали спеціалісти по роботі з дітьми, молоддю, різними категоріями сімей.

Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 27.08.2004р. № 1125 «Про утворення Державної соціальної служби для сім'ї, дітей та молоді» та від 27.08.2004 р. № 1126 «Про заходи щодо вдосконален­ня соціальної роботи із сім'ями, дітьми та молоддю» на базі Державного центру соціальних служб тля молоді 1 січня 2005 року було створено Державну соціальну службу для сім'ї, дітей та молоді як урядовий орган державного управління, а центри соціальних служб для молоді перей­меновано в центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Основні функції Державної соціальної служби для сім'ї, дітей та молоді:

- забезпечення розвитку та діяльності республіканського (АР Крим), обласних, районних, міських, районних у містах, сіль­ських і селищних центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та їх спеціалізованих формувань;

- забезпечення соціального супроводу дитячих будинків сімей­ного типу, прийомних сімей, сімей, що перебувають у кризо­вих ситуаціях, матерів, які мають намір відмовитися від ново­народжених дітей;

- надання психологічних, соціально-педагогічних, інформацій­них, юридичних, соціально-медичних, соціально-економічних послуг особам віком від 15 до 28 років, узятим під варту, а також тим, які звільнилися з місць позбавлення волі, їх соці­альний патронаж;

- розробка та впровадження в практику діяльності центрів соці­альних служб для сім'ї, дітей та молоді програми підготовки дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, до самостійного життя, їх соціальної та психологічної адаптації;

- впровадження заходів по формуванню здорового способу життя молоді (профілактика наркоманії, ВІЛ/СНІД);

- розробка, виробництво та розповсюдження соціальної реклами.

Створена Державна соціальна служба для сім'ї, дітей та молоді діє в складі Міністерства України у справах молоді та спорту і ске­ровує свою діяльність на подальший розвиток мережі центрів соці­альних служб для сім'ї, дітей та молоді. На найближчі роки пріори­тетним напрямом її діяльності є підтримка розвитку, насамперед, сільських і селищних центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та їх спеціалізованих служб.

Станом на 15.06.2006 року в Україні діяли; Державна соціальна служба для сім'ї, дітей та молоді, 27 регіональних, 478 районних, 168 міських, 41 районних у містах центрів СССДМ, 306 сільських та 25 селищних центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.







Дата добавления: 2015-12-04; просмотров: 253. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Медицинская документация родильного дома Учетные формы родильного дома № 111/у Индивидуальная карта беременной и родильницы № 113/у Обменная карта родильного дома...

Основные разделы работы участкового врача-педиатра Ведущей фигурой в организации внебольничной помощи детям является участковый врач-педиатр детской городской поликлиники...

Ученые, внесшие большой вклад в развитие науки биологии Краткая история развития биологии. Чарльз Дарвин (1809 -1882)- основной труд « О происхождении видов путем естественного отбора или Сохранение благоприятствующих пород в борьбе за жизнь»...

РЕВМАТИЧЕСКИЕ БОЛЕЗНИ Ревматические болезни(или диффузные болезни соединительно ткани(ДБСТ))— это группа заболеваний, характеризующихся первичным системным поражением соединительной ткани в связи с нарушением иммунного гомеостаза...

Решение Постоянные издержки (FC) не зависят от изменения объёма производства, существуют постоянно...

ТРАНСПОРТНАЯ ИММОБИЛИЗАЦИЯ   Под транспортной иммобилизацией понимают мероприятия, направленные на обеспечение покоя в поврежденном участке тела и близлежащих к нему суставах на период перевозки пострадавшего в лечебное учреждение...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия