Студопедия — Дії інженерно-саперного взводу
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Дії інженерно-саперного взводу






Фортифікаційне обладнання вихідних районів, позицій підрозділів і районів розгортання пунктів управління батальйону здійснюється з використанням полкової землерийної машини (ПЗМ), місцевих матеріалів, для заготівлі яких використовуються моторні пили.

Для обладнання району розгортання пункту управління батальйону залучається інженерно-позиційне відділення, обслуга ПЗМ, маскувальні комплекти, місцеві матеріали та моторні пили.

Характер обладнання визначає командир або начальник штабу батальйону.

Завдання з улаштування загороджень, як в обороні, так і в наступі виконують інженерно-саперні відділення вручну. Взвод за ніч влаштовує одне мінне поле перед одним з ротних опорних пунктів.

Пророблення проходів у загородженнях противника перед його переднім краєм здійснюється вибуховим способом, танками з тралами з наступним їх поширенням подовженими зарядами або вручну.

При проробленні проходів у мінно-вибухових загородженнях противника вибуховим способом інженерно-саперне відділення може отримати завдання на пророблення одного проходу (при піднесенні елементів установки розмінування особовим складом механізованих підрозділів і достатньому часі на їх збирання – двох проходів), перевірку проходів після підривання зарядів і несення комендантської служби на них.

Проходи в своїх мінних полях, як правило, пророблюються вручну. В ніч перед наступом інженерне саперне відділення приховано знімає міни; кожен прохід позначається, на ньому організується комендантська служба з розрахунку одне відділення на два проходи. За сприятливих умов обстановки свої мінні поля можуть зніматися повністю.

Група інженерного забезпечення механізованої (танкової) бригади

Група інженерного забезпечення механізованої (танкової) бригади призначена для виконання основних завдань інженерного забезпечення бойових дій бригади і здатна вести інженерну розвідку противника і місцевості, проробляти проходи у мінно-вибухових загородженнях і руйнуваннях, готувати та утримувати шляхи, влаштовувати мінно-вибухові загородження, виконувати руйнування, здійснювати фортифікаційне обладнання позицій, районів розташування частин і районів розгортання пунктів управління бригади, виконувати інженерні заходи з маскування, забезпечувати частини бригади водою.

Група застосовується, як правило, для виконання завдань інженерного забезпечення за планом бригади на головному напрямку її бойових дій. Деякі підрозділи (обслуга) групи можуть додаватися частинам бригади або виконувати завдання в їх інтересах.

До складу ГІЗ входять:

- інженерно-саперна рота;

- інженерно-технічна рота;

- відділення інженерної розвідки.

Інженерно-саперна рота містить:

- інженерно-саперний взвод;

- взвод інженерних загороджень;

- інженерно-дорожній взвод.

Озброєння роти: УМП-2- 1 к-т, УМП-3 – 1 к-т, ІМП – 4 к-ти, МП – 1 од., ПД-420 – 2 к-ти, КР-1 – 2 к-ти, ГМЗ-3 – 3 од., УР-77 – 2 од., ТММ-3 – 1 к-т, МТУ-20 – 1 од., БАТ-2 – 1 од., ІМР-2 – 1 од., автомобілів – 12 од.

Інженерно-саперна рота за 10-12 годин здатна:

ісв  
- встановити вручну: - протитанкових мінних полів - 0,5-0,6 км;
- протипіхотних мінних полів - до 0,3 км;
- встановити керованих: - протитанкових мінних полів - до 0,1км
- протипіхотних мінних полів - до 1 км
- проробити проходів в мінних полях противника - до 4;
- улаштувати вузлів загороджень - 1.
віз  
- встановити ПТМП з допомогою засобів механізації за 5-10 хв. - до 1км;
- встановити ПТМП з допомогою засобів механізації за добу - до 3 км.
ідв  
- проробити проходів у ПТМП: - одним пуском - до 2;
- за добу - до 4;
- влаштувати мостових переходів під вантажі до 60т: через перешкоди шириною до 18 м (за 5 хв.)   - 1;
через перешкоди шириною до 40 м (за 40-60 хв.) - 1;
- підготувати та утримувати колонні шляхи - до 80 км;
- влаштувати проходів в завалах з темпом - до 0,3 км/год.

Інженерно-технічна рота містить:

- інженерно-позиційний взвод;

- інженерно-технічний взвод;

- відділення підвозу тралів.

Озброєння роти: КВС-У – 2 к-ти, КВС-А – 2 к-ти, ПЗМ-2 – 2 од., МДК-3 1 од., ЕОВ-4421 – 1 од., АК – 2 од., ЕСБ-8І– 1 од., ВФС-10 – 1 од., трали КМТ-7 – 5 к-тів, КМТ-8 – 21 к-т, автомобілів – 12 од., причепи – 8 од.

Інженерно-технічна рота за 10-12 годин спроможна:

іпв  
- відрити траншей і ходів сполучень - до 3 км;
- відрити котлованів: - з використанням ПЗМ - до 10;
- з використанням МДК-3 - до 80;
- звести споруди з комплекту КВС-А (КВС-У) - до 4.
ітв  
- виготовити: - споруд СРК - до 3 к-тів;
- дверних блоків - 6-7 к-тів;
- обладнання для сховищ - до 10 к-тів;
- обладнувати та утримувати пункт водопостачання продуктивністю до 10 м3/год   - 1.

Дії групи інженерного забезпечення в обороні.

Інженерна розвідка противника і місцевості ведеться відділенням інженерної розвідки з інженерно-спостережних постів. В ході оборонного бою на ділянках вклинення противника розвідка організується діями інженерно-розвідувального дозору, який створюється за рахунок особового складу ІСП.

Фортифікаційне обладнання позицій, позиційних районів частин, районів розгортання пунктів управління бригади здійснюється інженерно-позиційним взводом. Для виконання цього завдання на допомогу інженерним підрозділам можуть залучатися механізовані підрозділи.

Обслуга інженерних машин поступає в розпорядження командирів частин (підрозділів), яким вони додаються. Експлуатацію землерийних машин організує офіцер частини (підрозділу).

Інженерно-позиційний взвод викопує траншеї, окопи, котловани та здійснює обсипання зібраних в них споруд. Збирання та обладнання споруд з готових елементів та місцевих матеріалів, їх маскування здійснюють інші підрозділи групи або загально-військові підрозділи, що виділені для цього.

Улаштування мінно-вибухових загороджень та руйнувань, а також нарощування їх в ході бою група здійснює інженерно-саперною ротою без інженерно-дорожнього взводу.

При улаштуванні мінно-вибухових загороджень інженерно-саперний взвод діє на своїй ділянці самостійно. В умовах безпосереднього зіткнення з противником мінні поля перед переднім краєм встановлюються вночі вручну по мінному шнуру. Поза зіткнення з противником мінні поля встановлюються з використанням засобів механізації та різними, зручними на даній місцевості, способами. Інженерний взвод загороджень, як правило, встановлює мінні поля в глибині батальйонних районів оборони.

Нарощування загороджень в ході оборонного бою інженерно-саперна рота здійснює діями рухомого загону загороджень. РЗЗ може діяти як на заздалегідь підготовлених, так і на знов призначених рубежах, що прикривають виявлені напрямки дій танків противника.

Підготовку шляхів для маневру, підвозу та евакуації група інженерного забезпечення здійснює при підготовці бригади до оборони, а в ході бою, як правило, утримує їх або готує нові; завдання виконується інженерно-дорожнім взводом. При підготовці шляхів взвод виконує завдання в залежності від обсягу завдань у повному складі або відділеннями по об’єктах. При підготовці шляху в першу чергу використовуються існуючі дороги. Підготовані шляхи позначаються покажчиками та дорожніми знаками встановленого зразка. Для подолання вузьких водних перешкод застосовується механізований міст або його окремі ланки, які знімаються по мірі готовності низьководних мостів.

При утриманні важко прохідних ділянок шляхів взвод зосереджується у призначеному йому районі та виконує завдання, організовуючи періодичну перевірку стану шляху та заготівлю будівельних матеріалів для важко прохідних ділянок. При виявленні зруйнувань та пошкоджень усуває їх своїми силами, крім того, на важко прохідні ділянки виділяються від загальновійськових частин команди з тягачами.

Заготівля матеріалів та виготовлення фортифікаційних конструкцій, дорожніх покриттів здійснюється на пункті заготівлі, який розгортається силами відділення інженерних конструкцій інженерно-технічного взводу.

Виконання інженерних заходів з маскування здійснюється інженерно-технічним взводом. Інженерно-маскувальне відділення може залучатися до виконання найбільш складних в технічному відношенні завдань щодо маскування під час приховування та імітації військ і об’єктів. Як правило, це буде обладнання хибних районів розгортання командних пунктів, позицій механізованих (танкових) підрозділів. Також може здійснюватись приховування інших важливих об’єктів в смузі оборони бригади.

Для обладнання дійсних та хибних окопів і сховищ для техніки створюються команди, які оснащені необхідними засобами інженерного озброєння. Глибина хибних окопів та сховищ повинна бути не менше 50% від глибини існуючих реальних споруджень.

Добування та очищення води здійснюється відділенням польового водопостачання інженерно-технічного взводу, яке обладнує та утримує пункт польового водопостачання. При цьому розгортається фільтрувальна станція, визначається ступінь забруднення та зараження води, розгортаються насоси та резервуари, обладнується водозабір, сховища для насосів та щілина для особового складу відділення, позначаються шляхи руху.

 

Дії групи інженерного забезпечення в наступі

Основними завданнями групи в наступальному бою бригади, як правило, є: інженерна розвідка противника і місцевості, фортифікаційне обладнання районів розгортання пунктів управління бригади, пророблення проходів у загородженнях і руйнуваннях, улаштування інженерних загороджень, підготовка шляхів, добування та очищення води та ін.

Інженерна розвідка противника і місцевості ведеться відділенням інженерної розвідки. Іншими підрозділами групи вона ведеться в інтересах виконання отриманих ними завдань.

Під час підготовки до наступу зі складу відділення інженерної розвідки виділяються інженерно-спостережні пости (ІСП), в ході наступу інженерно-розвідувальні дозори (ІРД). Крім того, до складу військових розвідувальних дозорів або загонів можуть залучатись сапери-розвідники. ІРД ведуть розвідку, просуваючись в бойових порядках підрозділів першого ешелону бригади. Для ведення інженерної розвідки в тилу противника від відділення до розвідувального загону бригади може бути виділено два-три сапери-розвідники.

Фортифікаційне обладнання районів розгортання пунктів управління бригади та позицій частин (підрозділів) здійснюється інженерно-позиційним взводом, який діє по відділеннях або окремими розрахунками землерийних машин. Під час обладнання районів розгортання пунктів управління бригади взвод викопує із застосуванням землерийних машин котловани, встановлює збірні споруди та виконує їх засипку. Для збирання споруд, монтажу обладнання в них та маскування об’єктів повинні бути виділені інженерні або загальновійськові підрозділи.

В ході наступу інженерно-позиційний взвод пересувається у складі групи або разом з оперативними групами штабу бригади.

Пророблення проходів в загородженнях здійснюється інженерно-саперним і інженерно-дорожнім взводом. В ході підготовки до наступу проходи в мінно-вибухових загородженнях противника пророблюються звичайно вибуховим способом, як правило, під час вогневої підготовки атаки з використанням установок розмінування УР-83П.

В ході наступу проходи влаштовуються відділенням розмінування інженерно-дорожнього взводу, що просувається за ротами першого ешелону, що наступають, та пророблює проходи із застосування установок розмінування.

Улаштування інженерних загороджень здійснюється інженерно-саперною ротою без інженерно-дорожнього взводу. Вона може встановлювати мінні поля, готувати та здійснювати руйнування як під час підготовки так і в ході наступу. У наступі це завдання вирішується, як правило, діями (РЗЗ) у складі інженерно-саперної роти без інженерно-дорожнього взводу або тільки взводу інженерних загороджень.

В ході наступу РЗЗ просувається за бойовими порядками батальйонів першого ешелону.

Завдання щодо мінування рухомому загону загороджень ставить командир бригади особисто або через начальника інженерної служби.

На рубежі мінування інженерно-саперний взвод готує руйнування, діючи по відділеннях або командах. Інженерний взвод загороджень, як правило, діє у повному складі.

Підготовка шляхів здійснюється інженерно-дорожнім взводом. При цьому інженерно-дорожні підрозділи засипають колії, вирви, вибоїни; поширюють проходи у загородженнях і руйнуваннях: обладнують об’їзди важко прохідних ділянок. Через рови, яри обладнуються переходи. Для долання річок обладнуються броди, встановлюються механізовані мости, підсилюються та ремонтуються існуючі мости. Утримання шляхів здійснюється на важко прохідних ділянках.

Під час висування бригади для введення в бій, взвод може діяти у складі загону забезпечення руху (ЗЗР).

Виконання інженерних заходів з маскування група інженерного забезпечення здійснює діями інженерно-маскувального відділення інженерно-технічного взводу[1].

Обладнання пункту водопостачання на поверхневому джерелі води здійснюється відділенням польового водопостачання інженерно-технічного взводу, яке обладнує та утримує пункт польового водопостачання.

Передача мінних тралів у танкові підрозділи відбувається в районі зосередження або вихідному районі для наступу бригади. Ножові трали у танкові підрозділи передаються в пункті постійної дислокації, на марші або в районі зосередження; причіпні пристрої коткових тралів передаються у вихідному районі танкового підрозділу, а коткові секції викладаються на рівних майданчиках вздовж шляхів на рубежі розгортання батальйонів в ротні колони. Місця розвантаження та порядок навішування коткових секцій погоджуються з командирами танкових рот.







Дата добавления: 2015-08-31; просмотров: 980. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Деятельность сестер милосердия общин Красного Креста ярко проявилась в период Тритоны – интервалы, в которых содержится три тона. К тритонам относятся увеличенная кварта (ув.4) и уменьшенная квинта (ум.5). Их можно построить на ступенях натурального и гармонического мажора и минора.  ...

Понятие о синдроме нарушения бронхиальной проходимости и его клинические проявления Синдром нарушения бронхиальной проходимости (бронхообструктивный синдром) – это патологическое состояние...

Опухоли яичников в детском и подростковом возрасте Опухоли яичников занимают первое место в структуре опухолей половой системы у девочек и встречаются в возрасте 10 – 16 лет и в период полового созревания...

Тема: Кинематика поступательного и вращательного движения. 1. Твердое тело начинает вращаться вокруг оси Z с угловой скоростью, проекция которой изменяется со временем 1. Твердое тело начинает вращаться вокруг оси Z с угловой скоростью...

Условия приобретения статуса индивидуального предпринимателя. В соответствии с п. 1 ст. 23 ГК РФ гражданин вправе заниматься предпринимательской деятельностью без образования юридического лица с момента государственной регистрации в качестве индивидуального предпринимателя. Каковы же условия такой регистрации и...

Седалищно-прямокишечная ямка Седалищно-прямокишечная (анальная) ямка, fossa ischiorectalis (ischioanalis) – это парное углубление в области промежности, находящееся по бокам от конечного отдела прямой кишки и седалищных бугров, заполненное жировой клетчаткой, сосудами, нервами и...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия