Студопедия — Клопотання
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Клопотання






 

Прошу викликати в суд свідка ____________________________, що проживає за адресою __________________________________________ та свідка __________________________, що проживає за адресою __________________________________ для підтвердження фактів по справі.

__________________ _______________________

Дата Підпис


Начальнику відділу державної виконавчої служби

управління юстиції Святошинського району м. Києва

адреса:м. Київ, вул. Гната Юри 9

 

 

Стягувача:Кирилішина Сергія Юрійовича,

юр.адреса: 08200 Київська обл., м. Ірпінь,

вул. ІІІ Інтернаціоналу 152, оф.308

тел. 045 97 54 261

Боржник: ПП Толстіков П.М.

адреса: м. Київ, вул. Якуба Колоса 2

 

Скарга

25.10 2007 року Ірпінський міський суд ухвалив рішення про стягнення з гр. ПП Толстікова П.М. на мою користь 2985 грн за продаж неякісного товару (мобільний телефон Siemens EF 81).

На підставі зазначеного рішення я отримав виконавчий лист № 2-2231 від 25.10. 2007 року, який пред’явив на виконання до Відділу державної виконавчої служби управління юстиції Святошинського району м. Києва 23.09.2008 року.

До сьогодні рішення суду не виконано, чим була порушена ч.5 ст.25 Закону України «Про виконавче провадження», де зазначено, що виконавча служба зобов’язана провести виконавчі дії протягом 6 місяців з дня винесення постанови про відкриття виконавчого провадження, в цьому вбачаю бездіяльність Відділу державної виконавчої служби управління юстиції ____________________ району м. Києва. Була порушена ч. 1, 2 ст. 5 Закону України „ Про виконавче провадження ” де зазначено, що державний виконавець зобов'язаний вживати заходів примусового виконання рішень, встановлених законом, здійснювати необхідні міри для своєчасного і повного виконання рішення способом і в порядку, передбаченому виконавчим документом.

Крім того, жодного разу Відділом державної виконавчої служби управління юстиції ____________________ району м. Києва мене не було проінформовано про хід виконання рішення суду, а саме: я не отримував копії ні постанови про виконавче провадження, ні інших копій документів по своїй справі, чим було порушене ч.5 ст 24, 27 Закону України «Про виконавче провадження», це дає підстави вважати, що провадження взагалі не було відкрите, порушуючи при цьому ч.1. ст. 24 Закону України «Про виконавче провадження».

 

На підставі викладеного й у відповідності з ч.1, 2 ст 5, ст..8, ст.. 11-1, ч. 1, ч.5 ст 24, ч 5 ст 25, ст. 27, 85 Закону України „ Про виконавче провадження ”, ст. 11 Закону України «Про державну виконавчу службу», ст. 383, ЦПК України

прошу:

Розібратися в ситуації, покарати винних та вжити заходи щодо забезпечення проведення виконавчого провадження за виконавчим листом № ________ від __________;

Повідомити мене про хід виконання провадження за виконавчим листом № _____ від _________;

В разі не отримання позитивного результату у встановлені законом терміни, вимушений буду звернутися за захистом своїх прав та законних інтересів до вищої інстанції ст. 8 Закону України „ Про виконавче провадження ” чи до органів суду згідно ст. 383 ЦПК України.

„____”____________200__р. ____________ С.Ю. Кирилішина

 

 

4. Етапи складання документів.

Студенти повинні знати етапи складання та їх характеристика. Значення кожного етапу для кінцевого результату.

Американці, які мають досить великий ступінь практицизму, пропонують кілька етапів підготовки тексту юридичного документа.

Етапи підготовки юридичного документа:

1. Визначення адресата документа.

2. Визначення загальної структури документа, систематизація матеріалу й аргументів по відповідним розділам.

3. Написання тексту документа.

4. Прогнозування й аналіз можливих наслідків.

5. Редагування матеріалу.

Розглянемо основні етапи процесу підготовки юридичних документів, які можна застосувати для будь-якого документа.

1-й етап - Визначення адресата документа.

Адресат документа - широке поняття. Для того щоб уявити собі адресата, ви повинні установити, хто буде читати документ і з якою метою. До адресатів документа відносяться всі особи, які будь коли, будуть з ним знайомитися. Це може бути широке коло читачів. Виходить, необхідно виявити специфічні особливості різних категорій адресатів, щоб підготовлений вами документ був доступний усім читачам.

Особливості адресата визначають: стиль документа, використану лексику. Крім того, важливо визначити відношення адресата - дружнє/вороже, його освітній рівень і життєвий досвід, а також з якою метою буде використаний документ.

2-й етап - Визначення загальної структури документа, систематизація матеріалу й аргументів по відповідним розділам.

Збір усіх фактів, які стосуються справи є необхідною умовою успішної підготовки документа. Іноді для з'ясування якогось факту досить подзвонити клієнту. В інших випадках може знадобитися додаткове вивчення питання. У будь-якому випадку неможливо підготувати точний документ, без знання всіх фактів, які стосуються справи. А які факти відносяться до справи, неважко визначити за допомогою шести простих питань: хто? що? де? коли? чому? як? Про ці питання вже говорилося раніше, при викладі тим "Інтерв'ювання клієнта", "Консультування", "Аналіз справи", "Вироблення і реалізація позиції в справі". Ці питання можуть бути корисні і при роботі над юридичним документом. Але їхній зміст у даному контексті буде трохи іншим.

Відповідь на питання "хто? "; дає уявлення про адресата та інші особи, яких може торкатися документ (позивач, відповідач, свідки і т.д.).

"Що? "; будуть "предмети", про які повинна йти мова в документі (наприклад, майно в заповіті і т.д.).

"Де? "; залежить від типу документа (наприклад, при складанні заповіту важливе значення можуть мати дані про місцезнаходження майна).

"Коли?"; припускає визначення часу вступу документа в силу (наприклад, з конкретної дати, з настання певного юридичного факту і т.д.).

"Чому?"; включає як мету (цілі) документа, так і наміри сторони, яка відповідає за створення цього документа.

"Як?"; повинний прояснити механізм досягнення очікуваних результатів.

Тепер, перш ніж "одягати" документ у текстову форму, необхідно систематизувати, організувати матеріал і підготувати загальну структуру документа на підставі отриманої інформації. Тим самим можна уникнути ненавмисних пропусків і забезпечити логічну послідовність викладу. При цьому повинні бути також забезпечений не тільки логічний зв'язок між розділами документа, але і логічний розвиток думки в кожному розділі.

3-й етап - Написання тексту документа.

Слід дотримуватися ясності і домагатися стислості викладу; при написанні документа важливо дотримуватись відповідної тональності.

4-й етап - Прогнозування й аналіз можливих наслідків.

Вимагає ще раз звернути увагу на адресатів документа та зібрані факти, варіюючи їх один за одним, щоб спрогнозувати можливі наслідки; думкою осягнути операції або події, щоб переконатися?: 1. чи збереже документ юридичну дію; подумати, 2. чи досконалий документ із огляду на матеріальні та процесуальні права, етичні норми; 3. чи дотримана внутрішня послідовність з огляду на сутність документа. Необхідно перевірити організацію документа, щоб переконатися в його логічній побудові, мові документа огляду на точність, тональність і стислість. Не можна забувати і про візуальну привабливість документа.

5-й етапРедагування матеріалу.

Прочитайте уважно написаний текст. Переглянете, як розташований матеріал, як виглядає документ у цілому, кілька разів перечитайте його для виявлення і виправлення помилок, допущених на різних етапах процесу підготовки.

Таким чином, дотримання цих правил, допоможе підготувати добре організований, всеохоплюючий короткий і точний документ.

Як було відзначено, знання основ юридичної техніки може допомогти в розв'язанні двох завдань. Перше - написання документа, друга - аналіз документа, складеного кимсь іншим. Використовуючи запропоновані вище правила написання документа, спробуємо розглянути їх ще раз, але вже стосовно до роботи з готовим документом.

Несумлінні юристи при підготовці юридичних документів закладають у них безліч положень "пасток";. " Пастки " можуть з'являтися в тексті юридичних документів і через чи некомпетентність неуважності укладачів. Розпізнати " пастки " не так-то просто, але необхідно, тому що вони можуть вирішальним образом уплинути на результат правової суперечки.

До найбільш типових "юридичних пасток" можна віднести:

1. прийняття (підписання) документа органом (посадовою особою) за рамками своєї компетенції;

2. недотримання вимог, пропонованих до змісту і/ чи формі документа;

3. неналежне оформлення документа;

4. логічні пастки;

5. пробіли в правовому регулюванні;

6. колізії, фактографічні помилки (наприклад, відсилання до неіснуючих актів);

7. взаємовиключні чи суперечливі положення;

8. розширювальне (обмежувальне) тлумачення там, де це неприпустимо;

9. підміна понять (неточна термінологія, незнання термінів);

10. помилки, описки, помилки.







Дата добавления: 2015-08-12; просмотров: 467. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

В эволюции растений и животных. Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений. Оборудование: гербарные растения, чучела хордовых (рыб, земноводных, птиц, пресмыкающихся, млекопитающих), коллекции насекомых, влажные препараты паразитических червей, мох, хвощ, папоротник...

Типовые примеры и методы их решения. Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно. Какова должна быть годовая номинальная процентная ставка...

Выработка навыка зеркального письма (динамический стереотип) Цель работы: Проследить особенности образования любого навыка (динамического стереотипа) на примере выработки навыка зеркального письма...

Типы конфликтных личностей (Дж. Скотт) Дж. Г. Скотт опирается на типологию Р. М. Брансом, но дополняет её. Они убеждены в своей абсолютной правоте и хотят, чтобы...

Гносеологический оптимизм, скептицизм, агностицизм.разновидности агностицизма Позицию Агностицизм защищает и критический реализм. Один из главных представителей этого направления...

Функциональные обязанности медсестры отделения реанимации · Медсестра отделения реанимации обязана осуществлять лечебно-профилактический и гигиенический уход за пациентами...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия