Студопедия — Особистий момент
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Особистий момент






Мета - сприяти знайомству за допомогою використання звичайних особистих

речей учасників.

Час - 5 хвилин.

Кількість учасників - без обмежень (за наявності великої групи можна розділити її на підгрупи, які створюватимуть власні невеличкі кола).

Матеріали не потрібні.

Особливі вимоги до приміщення - відсутні.

Процедура: учасники розміщуються на стільцях за колом. Тренер пропонує кожному знайти у себе будь-яку річ (на тілі, у кишені, гаманці, сумці тощо), яку учасник вважає унікальною для інших, але звичною для себе, та розповісти групі історію цієї речі. Один член групи (або сам тренер) починає вправу, далі по черзі її продовжують всі учасники.

Модифікований варіант цієї вправи: перший учасник бере в руки якусь власну річ. і від її імені розповідає про себе (наприклад, <я - олівець Тетяни, знаю її не дуже давно, але можу розповісти про неї таке..») Далі так само, по черзі, від імені будь-яких особистих речей розповідають про себе всі учасники групи.

Під час вправи тренер фокусує увагу членів групи на тому, що уміння розкритися перед іншими - важливіша особистісна якість, котра сприяє встановленню контакту з людьми. Якщо людина не відкрита, не бажає розповідати про свої переживання і надії, промахи і невдачі, це, з одного боку, створює в інших враження успішності, добробуту цієї людини, але, з іншого заважає побудові щирих стосунків, взаємодопомозі в групі,

Цікаве ім'я

Мета - сприяти знайомству за допомогою розповіді про своє ім'я.

Час - 5 хвилин.

Кількість учасників - без обмежень (за наявності великої групи, можна розділити її на підгрупи, які створюватимуть власні невеличкі кола).

Матеріали - не потрібні.

Особливі вимоги до приміщення - немає.

Процедура: учасники розмішуються на стільцях за колом. Тренер пропонує кожному розповісти щось цікаве, кумедне, незвичайне про своє ім’я. щоб допомогти іншим запам'ятати ім'я промовця та асоціювати це ім'я з конкретною особистістю члена тренінгу.

Знаки Зодіаку

Мета - сприяти знайомству за допомогою рухів.

Час - 5 хвилин.

Кількість учасників - без обмежень.

Матеріали - не потрібні.

Особливі вимоги до приміщення - достатність простору для рухів.

Процедура: учасники розмішуються стоячи за колом. Тренер пропонує учасникам вишикуватися у лінію відповідно до терміну дня народження кожного (наприклад, щоб ліворуч стояли народжені у січні, далі у лютому тощо), але повідомляти іншим свій місяць/день народження дозволяється лише мовчки, використовуючи рухи, міміку. Коли учасники вишикувалися, тренер просить їх назвати вголос день свого народження. Тренер сприяє тому, щоб можливі помилки й непорозуміння слугували створенню веселої атмосфери, сприймалися з гумором, без образ.

Моменти в житті

Мета - сприяти знайомству учасників.

Час - 5 хвилин.

Кількість учасників - без обмежень.

Матеріали - аркуші паперу, тверді основи для письма, олівці, ручки.

Особливі вимоги до приміщення - відсутні.

Процедура: учасники отримують письмові приналежності, і розташовуються на стільцях за колом. Тренер пропонує кожному сформулювати тему щодо особистого життя (про незвичайний факт біографії, кумедну, дивовижну історії тощо), яку учасник може розповісти іншим членам групи. Тренер збирає аркуші, зачитує зміст і представляє автора.

Інтерв 'ю

Мета - сприяти знайомству учасників.

Час - 5 хвилин

Кількість учасників - без обмежень.

Матеріали - не потрібні.

Особливі вимоги до приміщення - достатність простору для роботи в парах.

Процедура: учасники стоять за колом. Тренер пропонує кожному обрати незнайомого партнера (або. якщо всі незнайомі і вагаються обрати пару, проводить вправу „розрахунок на перший-другий”). Учасники по черзі беруть один у одного інтерв'ю, з метою дізнатися про іншого щонайменше три будь-яких факти. Далі кожний учасник пари по черзі представляє іншого учасника всій групі і розповідає, про що зміг дізнатися

Візитівка

Мета - сприяти знайомству учасників.

Час - 5 хвилин.

Кількість учасників - без обмежень.

Матеріали - папір, клей, олівці, фломастери, ножиці.

Особливі вимоги до приміщення - достатність простору для виготовлення візитівок.

Процедура: учасники розташовані на стільцях за колом, мають вільний доступ до канцелярських приналежностей. Тренер пропонує кожному зробити графічне зображення візитівки для свого сусіда і представити його всій групі.

Це чудово!

Мета - сприяти знайомству учасників.

Час - 5 хвилин.

Кількість учасників ~ без обмежень.

Матеріали - не потрібні.

Особливі вимоги до приміщення - достатність просторудля створення вільного півкола.

Процедура: учасники стоять півколом, достатньо великим, щоб промовцям було зручно виступати. Тренер пропонує кожному по черзі вийти у центр півкола і розповісти про якусь свою якість, уміння чи талант (наприклад, „я люблю танцювати”, „я вмію стрибати через калюжі, тощо). У відповідь на кожне таке висловлювання, всі, хто стоїть у півколі, повинні хором відповісти: „Це чудово!” і водночас підняти вгору великий палець.

Компліменти

Мета - надати можливість учасникам висловитися на адресу колег по групі.

Час - 5 хвилин.

Кількість учасників -без обмежень.

Матеріали - м’яч.

Особливі вимоги до приміщення - достатність простору для кидання м'яча в колі.

Процедура: учасники стоять у колі. Тренер пропонує придумати компліменти партнерам, перший говорить комплімент і кидає м'яча учаснику, якому цей комплімент призначений. Цей учасник кидає м'яча іншому, якому хоче сказати свій комплімент, і так далі. Тренер стежить, щоб комплімент отримав кожний учасник.

П’ять добрих слів

Мета - надати можливість учасникам висловитися на адресу колег по групі.

Час - 5 хвилин.

Кількість учасників - без обмежень.

Матеріали - приналежності для письма й малювання.

Особливі вимоги до приміщення - немає.

Процедура: учасники діляться на підгрупи по п'ять осіб, розташовуються на стільцях за колами, отримують вільний доступ до приладдя для письма й малювання. Тренер поропонує кожному учаснику обвести свою долоню на аркуші паперу й позначити на малюнку своє ім'я. Далі аркуш перелається сусідові праворуч, натомість учасник одержує малюнок від сусіда ліворуч. В одному з «пальців» отриманого малюнка позначається якась приваблива риса власника «долоні» (наприклад, «ти дуже добрий», «ти завжди заступаєшся за слабких», «мені дуже подобаються твої історії» тощо). Вправа триває, доки заповнена записами «долоня» не повернеться до власника. Коли всі п'ятірки закінчили вправу, тренер збирає малюнки й зачитує «компліменти», а учасники групи повинні здогадатися, кому записи призначаються. Наприкінці вправи тренер повертає власникам їхні «долоні». Якщо регламент тренінгу дозволяє збільшити час на цю вправу, можна провести усне обговорення або письмово відповісти кожному учаснику на запитання: «Які почуття виникли, коли Ви читали записи на своїй паперовій долоні? Чи всі Ваші чесноти, які написали інші. Вам відомі?»

На якого казкового героя я схожий?

Мета - надати можливість учасникам висловитися на адресу колег по групі, виражаючи себе через асоціативні уявлення.

Час - 5 хвилин.

Кількість учасників - без обмежень.

Матеріали - м'яч.

Особливі вимоги до приміщення - достатність простору для кидання м’яча в колі.

Процедура: учасники стоять у колі. Тренер пропонує пригадати відомих казкових героїв, подивитися уважно на всіх присутніх, кожному учасникові обрати серед інших людину, що викликає в нього асоціації з яким-небудь персонажем казки (героєм мультфільму). Тренер пропонує кожному запам'ятати, від кого він одержуватиме м'яча і що при цьому буде сказано. Перший учасник, який має м'яча, кидає його обраній людині і говорить, кого саме нагадує адресат (наприклад: «Галино, мені здається, що ти схожа на Русалоньку» тощо). Той, у кого опинився м'яч, кидає його іншому учаснику, називаючи персонаж, з яким асоціюється ця людина. Вправа триває, доки м'яч не побуває у кожного учасника. Останній учасник, до якого потрапив м’яч, повертає його тому, від кого отримав, і висловити свою думку щодо повідомленої асоціації (наприклад: «Вітю. ти сказав, що я схожа на Русалоньку, а насправді я ототожнюю себе із Дюймовочкою»). Доки всі учасники не висловляться щодо отриманих асоціацій. Вправа триває у зворотному напрямі. Вправи лля з'ясування очікувань учасників. Це особливо важливо, коли тренінг триває довше, ніж один день. Якщо учасники висловлюють своі сподівання і очікування щодо занять щодня, це допомагає тренеру визначити, на чому робити наголос, і створює певну особисту відповідальність учасників стосовно мсти їхнього навчання.

Незакімчні речення

Мета надати можливість учасникам визначити свої очікування.

Час до 10 хвилин.

Кількість учасників - без обмежень.

Матеріали - аркуші наперу відповідно до числа учасників з чотирма незакінченими реченнями, ручки.

Особливі вимоги до приміщення - немає.

Процедура: тренер роздає кожному учаснику аркуш паперу, на якому написані такі незакінчені речення:

а) від тренера я очікую...;

б) від інших учасників я очікую...;

в) від себе я очікую...;

г) мета, яку я маю намір досягнути -....

Тренер пропонує кожному відповісти на запитання одразу або після короткого обговорення в парах, малих групах, всією групою, потім збирає заповнені аркуші. Коли тренінг завершиться, ці аркуші будуть роздані учасникам знов, щобвони могли вирішити, якою мірою тренінг задовольнив їхні очікування. Це допоможе учасникам у виробленні підсумкової оцінки тренінгу.

Чарівна подушка

Мета - надати можливість учасникам виразити свої бажання, і при цьому відчути, що інші уважно слухають ці бажання, сприймають їх.

Час - 5 хвилин.

Кількість учасників - без обмежень.

Матеріали - маленька подушка.

Особливі вимоги до приміщення - достатність простору для утворення кола.

Процедура: тренер повідомляє, що є чарівна подушка, яка покладена в центрі кола, і кожний учасник по черзі має, сидячи на пій. розповісти групі про свої очікування від тренінгу, бажання, які виникають з цього приводу.







Дата добавления: 2015-08-12; просмотров: 669. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

ОЧАГОВЫЕ ТЕНИ В ЛЕГКОМ Очаговыми легочными инфильтратами проявляют себя различные по этиологии заболевания, в основе которых лежит бронхо-нодулярный процесс, который при рентгенологическом исследовании дает очагового характера тень, размерами не более 1 см в диаметре...

Примеры решения типовых задач. Пример 1.Степень диссоциации уксусной кислоты в 0,1 М растворе равна 1,32∙10-2   Пример 1.Степень диссоциации уксусной кислоты в 0,1 М растворе равна 1,32∙10-2. Найдите константу диссоциации кислоты и значение рК. Решение. Подставим данные задачи в уравнение закона разбавления К = a2См/(1 –a) =...

Экспертная оценка как метод психологического исследования Экспертная оценка – диагностический метод измерения, с помощью которого качественные особенности психических явлений получают свое числовое выражение в форме количественных оценок...

Ганглиоблокаторы. Классификация. Механизм действия. Фармакодинамика. Применение.Побочные эфффекты Никотинчувствительные холинорецепторы (н-холинорецепторы) в основном локализованы на постсинаптических мембранах в синапсах скелетной мускулатуры...

Шов первичный, первично отсроченный, вторичный (показания) В зависимости от времени и условий наложения выделяют швы: 1) первичные...

Предпосылки, условия и движущие силы психического развития Предпосылки –это факторы. Факторы психического развития –это ведущие детерминанты развития чел. К ним относят: среду...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия