Студопедия — Термінологічний словник. Активи – ресурси, контрольовані підприємством у резуль­таті минулих подій, використання яких, як очікується
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Термінологічний словник. Активи – ресурси, контрольовані підприємством у резуль­таті минулих подій, використання яких, як очікується






Активи – ресурси, контрольовані підприємством у резуль­таті минулих подій, використання яких, як очікується, призведе до отримання економічних вигод у майбутньому.

Активи – ресурси, контрольовані підприємством, викорис­тання яких призводить до збільшення економічних вигод у майбутньому.

Активи підприємства – власність юридичної особи (під­при­ємства), що має грошову вартість.

Витрати майбутніх періодів – це витрати, що мали місце протягом поточного або попередніх звітних періодів, але на­ле­жать до наступних звітних періодів.

Дебіторська заборгованість – це складова оборотного капі­талу, яка представляє собою вимоги до фізичних чи юридичних осіб щодо оплати товарів, продукції, послуг.

Довгострокові активи – ресурси підприємства, термін ви­користання яких більше року або протягом операційного циклу, якщо він більше року.

Запаси товарно-матеріальних цінностей – це виробничі запаси, запаси незавершеного виробництва, запаси готової про­дукції та товарів.

Ліквідні активи – легко реалізовані засоби (короткострокові державні цінні папери, акції та облігації великих компаній, по­точні рахунки, готівка), що не приносять доходу у вигляді від­сотків і які дозволяють їхнім власникам робити платежі за своїми обов’язками.

Нематеріальні активи – характеризують сукупність немо­не­тарних активів, що не мають матеріальної форми, строк вико­ристання яких в операційній діяльності підприємства перевищує один рік.

Необоротні активи – це матеріальні та нематеріальні ре­сурси, що належать установі й забезпечують її функціонування та строк корисної експлуатації яких, як очікується, становить більше одного року.

Необоротні активи підприємства – це сукупність ма­те­рі­ально-фінансових ресурсів, що використовуються в його госпо­дарській діяльності у своїй натуральній формі тривалий час (більше року) і мають значну вартість окремого об’єкта, а також довгострокове відчуження майна в підприємницьку діяльність інших суб’єктів господарювання.

Необоротні активи, що обслуговують процес виробництва продукції – всі види основних засобів і нематеріальних активів підприємства, що беруть участь у виробництві продукції.

Необоротні активи, що обслуговують процес реалізації продукції – всі види основних засобів і нематеріальних активів підприємства, що забезпечують продаж виготовленої продукції.

Необоротні активи, що обслуговують процес управління операційною діяльністю – всі види основних засобів і нема­теріальних активів підприємства, що забезпечують процес уп­равління цією діяльністю.

Оборотний (робочий) капітал – це частина капіталу під­приємства, вкладеного в готівку, ліквідні цінні папери, мате­ріальні запаси, незавершене виробництво, готову продукцію та дебіторську заборгованість.

Оборотні активи – грошові кошти та їх еквіваленти, що не обмежені у використанні, а також інші активи, призначені для реалізації чи споживання протягом операційного циклу чи про­тягом не більше дванадцяти місяців із дати балансу. Значну частку оборотних активів на підприємствах становлять запаси.

Оперативні активи – довгострокові активи, використо­ву­вані у процесі виробництва, такі, як земля, будинки, устат­ку­ван­ня та інші основні засоби.

Операційний цикл – це проміжок часу між придбанням запасів для здійснення господарської діяльності та отриманням коштів від реалізації виробленої з них продукції або товарів і послуг.

Основні засоби – характеризують сукупність матеріальних активів підприємства у формі засобів праці, очікуваний строк корисного використання яких перевищує один рік, які багато­разово беруть участь в операційному процесі й переносять на продукцію свою вартість частинами.

Період кредитування – дорівнює середньому періоду пога­шення дебіторської заборгованості у днях, який можна розра­хувати за даними попередніх періодів у середньому за галуззю.

Прострочення – це заборгованість із порушенням дого­вір­них термінів або заборгованість, що пов’язана з помилками в оформленні розрахункових документів.







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 1164. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Сравнительно-исторический метод в языкознании сравнительно-исторический метод в языкознании является одним из основных и представляет собой совокупность приёмов...

Концептуальные модели труда учителя В отечественной литературе существует несколько подходов к пониманию профессиональной деятельности учителя, которые, дополняя друг друга, расширяют психологическое представление об эффективности профессионального труда учителя...

Конституционно-правовые нормы, их особенности и виды Характеристика отрасли права немыслима без уяснения особенностей составляющих ее норм...

Разновидности сальников для насосов и правильный уход за ними   Сальники, используемые в насосном оборудовании, служат для герметизации пространства образованного кожухом и рабочим валом, выходящим через корпус наружу...

Дренирование желчных протоков Показаниями к дренированию желчных протоков являются декомпрессия на фоне внутрипротоковой гипертензии, интраоперационная холангиография, контроль за динамикой восстановления пассажа желчи в 12-перстную кишку...

Деятельность сестер милосердия общин Красного Креста ярко проявилась в период Тритоны – интервалы, в которых содержится три тона. К тритонам относятся увеличенная кварта (ув.4) и уменьшенная квинта (ум.5). Их можно построить на ступенях натурального и гармонического мажора и минора.  ...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия