Студопедия — Термінологічний словник. Агресивна модель фінансування поточних активів – по­лягає в тому, що довгострокові пасиви є джерелом покриття необоротних активів і постійної частини поточних
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Термінологічний словник. Агресивна модель фінансування поточних активів – по­лягає в тому, що довгострокові пасиви є джерелом покриття необоротних активів і постійної частини поточних






Агресивна модель фінансування поточних активів – по­лягає в тому, що довгострокові пасиви є джерелом покриття необоротних активів і постійної частини поточних активів, тоб­то їх мінімуму, що необхідний для здійснення господар­ської діяльності.

Активи –являють собою економічні ресурси підприємства у формі сукупних майнових цінностей, використовуваних у гос­подарській діяльності з метою одержання прибутку.

Виробничий цикл – розпочинається з моменту надходження матеріалів на склад підприємства й закінчується в момент від­вантаження покупцю продукції, що була виготовлена з даних матеріалів.

Власні оборотні кошти – це робочий капітал.

Грошові кошти – готівка, кошти на рахунках у банках та депозити до запитання.

Дебіторська заборгованість – сума заборгованості юри­дич­них і фізичних осіб, які внаслідок минулих подій заборгували підприємству певні суми грошових коштів, їх еквівалентів або інших активів на певну дату.

Довгострокова дебіторська заборгованість – сума дебітор­ської заборгованості, що не виникає в ході нормального опера­ційного циклу та погашена після дванадцяти місяців із дати балансу. Довгострокова дебіторська заборгованість не вклю­ча­ється до складу оборотних коштів.

Запаси – активи, які: утримуються для подальшого продажу за умов звичайної господарської діяльності; перебувають у процесі виробництва з метою подальшого продажу продукту виробництва; утримуються для споживання під час виробництва продукції, виконання робіт та надання послуг, а також управ­ління підприємством.

Іммобілізація оборотних активів – використання обо­рот­них активів для операцій, пов’язаних із фінансуванням необо­ротних активів.

Компромісна модель – фінансування поточних активів най­більш реальне. Сутність її полягає в тому, що необоротні ак­тиви, постійна частина поточних активів і приблизно поло­вина варійованої частини поточних активів покривається довгостро­ковими пасивами.

Консервативна модель – передбачає, що варійована частина поточних активів також покривається довгостроковими акти­вами. Як правило, консервативна модель застосовується на початкових стадіях існування підприємства за умови достатньої величини капіталу власників підприємства й доступності дов­гострокових кредитів інвестиційного фінансування.

Короткострокові фінансові інвестиції – високоліквідні ак­тиви, що утримуються підприємством із метою збільшення при­бутку (відсотків, дивідендів тощо), зростання вартості капіталу або інших вигод для інвестора та вільно конвертуються в певні суми грошових коштів; характеризуються незначним ри­зиком зміни їх вартості.

Маневреність робочого капіталу – характеризує частку за­пасів у його загальній сумі, тобто визначається відношенням величини запасів до розміру робочого капіталу.

Необоротні активи – будинки та споруди, машини та об­ладнання, транспортні засоби, інструменти, прилади та інвентар, робочі та продуктивні тварини, багаторічні насадження, інші основні засоби (крім земельних ділянок та капітальних витрат на поліпшення земель), експонати зоопарків, виставок, бібліо­течні фонди, малоцінні необоротні матеріальні активи, білизна, постільні речі, одяг та взуття, тимчасові нетитульні споруди, природні ресурси, інвентарна тара, матеріали довготривалого використання для наукових цілей, авторські та суміжні з ними права, інші нематеріальні активи.

Необоротні активи – матеріальні та нематеріальні ресурси, що належать підприємству та забезпечують його функціо­ну­ван­ня, строк корисної експлуатації яких становить більше одного року або операційного циклу, якщо він більший, ніж рік.

Оборотні активи – грошові кошти та їх еквіваленти, що не обмежені у використанні, а також інші активи, призначені для реалізації чи споживання протягом операційного циклу чи про­тягом дванадцяти місяців з дати балансу.

Оборотні активи – це грошові кошти та їх еквіваленти, що не обмежені у використанні, а також інші активи, призначені для реалізації чи споживання протягом операційного циклу, чи протягом дванадцяти місяців із дати балансу.

Оборотні кошти (поточні активи) – це засоби, що ін­вес­товані підприємством у поточні операції під час кожного опера­ційного циклу.

Операційний цикл – проміжок часу між придбанням запасів для здійснення діяльності та отриманням коштів від реалізації виробленої з них продукції або товарів і послуг.

Операційний цикл – проміжок часу між придбанням запасів для здійснення діяльності та отриманням коштів від реалізації виробленої з них продукції або товарів і послуг.

Операційний цикл – це проміжок часу між придбанням за­пасів для здійснення господарської діяльності та отриманням коштів від реалізації виробленої з них продукції або товарів і послуг.

Основні завдання управління оборотними активами – за­безпечення безперервності процесу виробництва, прискорення оборотності оборотних активів, підвищення рентабельності обо­ротних активів, мінімізація ризиків і витрат, пов’язаних із фор­муванням і використанням оборотних активів.

Поточна дебіторська заборгованість – сума дебіторської заборгованості, що виникає в ході нормального операційного циклу або буде погашена протягом дванадцяти місяців із дати балансу.

Робочий капітал – різниця між оборотними активами під­приємства та його короткостроковими зобов’язаннями.

Фінансовий цикл – розпочинається з моменту оплати по­стачальникам матеріалів (погашення кредиторської заборго­ва­ності) і закінчується в момент отримання грошових коштів від покупців за відвантажену продукцію (погашення кредиторської заборгованості).

Фінансовий цикл підприємства – це період обертання гро­шових коштів, інвестованих в оборотні активи, починаючи з моменту погашення кредиторської заборгованості за сировину, матеріали й закінчуючи інкасацією дебіторської заборгованості за відвантажену готову продукцію.







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 986. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Характерные черты немецкой классической философии 1. Особое понимание роли философии в истории человечества, в развитии мировой культуры. Классические немецкие философы полагали, что философия призвана быть критической совестью культуры, «душой» культуры. 2. Исследовались не только человеческая...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит...

Кран машиниста усл. № 394 – назначение и устройство Кран машиниста условный номер 394 предназначен для управления тормозами поезда...

Устройство рабочих органов мясорубки Независимо от марки мясорубки и её технических характеристик, все они имеют принципиально одинаковые устройства...

Ведение учета результатов боевой подготовки в роте и во взводе Содержание журнала учета боевой подготовки во взводе. Учет результатов боевой подготовки - есть отражение количественных и качественных показателей выполнения планов подготовки соединений...

Сравнительно-исторический метод в языкознании сравнительно-исторический метод в языкознании является одним из основных и представляет собой совокупность приёмов...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия