Студопедия — Гомеопатичне лікування гестозів
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Гомеопатичне лікування гестозів






Ранні гестози:

Нукс воміка - Nux vomica (блювотний горіх) Призначають у розведенні 3, 6 до 6 разів на добу з періодичною послідовністю смаглявим жінкам з підвищеною збудливістю нервової системи, за великих розумових навантажень, безсоння, таким, що вживають алкоголь і тютюн, з хронічними захворюваннями ТК (печія, відчуття важкості в епігастрії, закрепи). Модальність: погіршення настає від кави, вина, тютюну, розумового пере­напруження, неспання вночі, вітряної погоди, вранці, після обіду, від сидячого способу життя; поліпшення - увечері в стані спокою, після безперервного тривалого сну.

Іпекакуана - Ipecacuanha (блювотний корінь) Показана в розведенні 3, 6 перед їдою 3-4 рази на добу вагітним при блю­ванні після приймання їжі, жовчю, неперетравленою їжею або слизом, безпе­рервному блюванні, гіперсалівації, схильності до проносів, бронхітів. Модаль­ність: погіршення настає під час руху, при змінах температури, поліпшення - в стані спокою. Якщо клініка блювання вагітних виражена, добре поєднувати з Нукс воміка через кожні 2 год.

Нукс мошата - Nux moschata (мускатний горіх) Використовують у розведенні 3, 6 через 2 год для вагітних, які страждають істерією з різкими переходами від глибокої скорботи до веселощів, при сухості в роті, сонливості, метеоризмі, схильності до знепритомнення. Модальність:

погіршення від холоду, в сиру погоду, поліпшення - від тепла, в суху погоду.

Вератрум апьбум - Veratrum album (чемериця біла) Використовують у розведенні 3, 6, 12 вагітним жінкам при нудоті, блюванні, гіперсалівації з відчуттям тяжкості в шлунку, холодним потом на лобі, схиль­ністю до знепритомнення, проносів. Жінка відчуває непоборне бажання весь час ходити по дому, блювання виникає від приймання води і найменшого руху. В анамнезі вияляеться переляк, шкідливі звички, дієнцефальні порушення, спадковість обтяжена психічними захворюваннями, алкоголізмом. Модаль­ність: погіршення самопочуття внаслідок переживань, переляку, в сиру холод­ну погоду, поліпшення - в спокої, теплі, в теплу погоду.

Табакум - Tabacum (тютюн)

Використовують в розведенні 3, 6 у випадках нудоти та блювання з блідістю шкірних покривів, холодним потом, поганим самопочуттям уранці, свербежем, попрілістю шкіри, випаданням волосся під час вагітності, схильністю до закре­пів, метеоризму. В анамнезі відмічається закачування в транспорті, непере-носність тютюнового диму, онанізм. Модальність: погіршення самопочуття від найменшого руху, їзди в транспорті, поліпшення - на свіжому повітрі.

Хамомілла - ChamomHIa (ромашка аптечна) Призначають у розведенні 3, 6, 12 жінкам дратівливим, злим, сварливим, завжди незадоволеним, гнівливим, надзвичайно чутливим до болю, які страж­дають на невралгії. Модальність: погіршення від тепла, вітру, протягу, гніву, у вечірні години та в першу половину ночі, поліпшення - в теплу та сиру погоду.

Іріс вврзіколор - Iris versicolor (півники строкаті, або різнобарвні) Призначають у розведенні 3, 6 вагітним з ферментопатіями, схильністю до захворювань ТК, з хронічними панкреатитами, алергічними дерматитами, мігренями, дизентерією в анамнезі. Слід враховувати позитивний ефект для лікування блювання кислими масами, печії, значної кількості тягучої слини, жару по ходу всього ТК, депресії, тривожних думок про хвороби. Модальність:

погіршення від різких рухів, холодного повітря, під вечір, поліпшення - під час повільного ходіння.

Фосфор - Phosphorus

Призначають у розведенні 6, ЗО, 50 вагітним, високим на зріст, сутулим, з під­вищеним нервовим виснаженням, алергією, порушеннями системи гемостазу та підвищеною кровоточивістю, почуттям страху й самотності, постійним від­чуттям голоду, особливо вночі, печією, спрагою, яка втамовується лише холодною водою, після чого відразу настає блювання. Модальність: погіршен­ня самопочуття від перевтоми, особливо розумової, в зливу, після промочу­вання ніг, спітніння, до 11-ї години ранку, від різких запахів, поліпшення - після сну та відпочинку.

Пульсатіпла - Pulsatilla (сон, сон-трава) Рекомендують у розведенні 3, 6, 12 вагітним з жіночою конституцією, білявкам, плаксивим, з потребою у втішаннях, схильним до венозних застоїв, з пізнім менархе та порушеннями менструального циклу. Гестоз вагітності в таких хворих супроводжується спотворенням смаку: їжа їм видається то гіркою, то солоною, то без смаку; має місце гикавка, відригування, відчуття важкості в епігастрії, мігруючі болі в животі. Модальність: погіршення самопочуття в теплі, жаркому, душному приміщенні, при сильному охолодженні, перед вітром та вночі, покращення - в прохолоді, під час повільного руху та від втішань.

 

Пізні гестози:

Лікоподій - Licopodium clavatum (плаун булавоподібний) Використовують у розведенні 6, 12 жінкам з високим інтелектом, слабким роз­витком м'язової системи, з втомою від розумової праці, які схильні до самот­ності, виглядають старшими за свій вік, з гемороєм, закрепами, калькульоз­ним холециститом, сечокислим діатезом, судомами в литкових м'язах, голов­ними болями після їди. У них спостерігається жовтяничний, землистий відтінок шкіри, коричневі плями на обличчі, черевній стінці, численні родимки, сухість шкіри, попрілості. Модальність: погіршення самопочуття між 16-ю і 20-ю годи­нами, вночі, в спокої, поліпшення - в теплі, від теплого пиття, під час повіль­них прогулянок на свіжому повітрі.

Фосфор - Phosphorus

Показаний у розведенні 6, ЗО, 50 для нормалізації білкового обміну, віднов­лення функції печінки та нирок, має гіпотензивний ефект, знімає пульсівний головний біль та серцебиття. Кардинальний засіб (поліхрест) для лікування захворювань нервової та серцево-судинної систем. Показаний за наявності будь-яких змін у плаценті, при виражених вегетативних реакціях у вигляді пітливості, періодичної появи червоних плям на обличчі, підвищеному слино­виділенні. Інші характерні симптоми та модальності описано в розділі про лікування ранніх гестозів.

Лахезіс — Lachesis mutus (бутмейстер, отрута ланцетової куфії) Призначають у розведенні 6, 12 вагітним, які страждають на хронічні запальні процеси з частими рецидивами, зі зниженою імунологічною реактивністю та підвищеною збудливістю нервової системи. Знімає головний біль, що виникає після пробудження, перебування на сонці, зміни погоди, якщо біль супровод­жується нудотою, блюванням, ознобом. Нормалізує проникність судинної стін­ки, запобігає кровотечі при хворобі Верльгофа, випадання волосся під час вагітності, знижує внутрішньосудинне тромбоутворення. Лікування ДВЗ-синд-рому. Модальність: погіршення після сну, перебування на сонці, зміни погоди, від тісного одягу, особливо комірців, поліпшення - до вечора, після початку або поновлення секреції.

Холестерин - Cholesterinum

Застосовують у розведенні 6, 12 для нормалізації ліпоїдно-холестеринового обміну.

Капіум карбонікум - Kalium carbonicum (калію карбонат) Використовують у розведенні 6, 12 для вагітних з ожирінням, блідою, тонкою, ніжною шкірою, загальною пастозністю, набряклістю верхніх повік, мерзляку­ватістю, з частими застудами, підвищеною втомлюваністю, лякливістю, дис-пептичними явищами. Модальність: погіршення самопочуття в другій половині ночі, поліпшення - впродовж дня в теплу погоду, під час прогулянок, після відходження газів, відригування, під час згинання.

Капіум нітрікум - Kalium nitricum (калію нітрат) Можна використовувати в розведенні 3, 6, 12 при набряках вагітних і протеїну-рії, що минає, особливо вагітним з хронічним гломерулонефритом, що має латентний перебіг.

Стронціум карбонікум - Strontium carbonicum (стронцію карбонат) Застосовують у розведенні 6 вагітним зі слабкістю зв'язкового апарату, нестій­ким AT, з гіпертонічною хворобою у близьких родичів, мерзлякуватих, які люблять тепло і перебування на сонці. Купіруе головний біль (особливо в потилиці) з відчутгям жару, почервонінням обличчя, пульсацією великих арте­рій, нудотою, сприяє виведенн furicum (магнію сульфат) Показаний у розведенні 3, 6, впливає на головний мозок, нервову систему та ендокринні залози, а також на секреторну функцію печінки і ТК. Має седатив­ну, гіпотензивну, протисвербіжну дію, нормалізує функцію кишок при закрепах.

Anic-Apis mellifica (бджола медоносна) Рекомендують у розведенні 3, 6 вагітним з набряками, свербежем та печін­ням шкіри, з головним болем та нудотою, різким пронизливим головним болем із закиданням голови, викрикуванням, ревнивим. Вибірково діє на капілярну систему, лімфатичні судини, серозні та слизові оболонки. Рекомендують апіс при набряках, які супроводжуються зниженням діурезу. Модальність: погір­шення самопочуття в теплі, після полудня, покращення в прохолоді.

Сульфур - Sulfur (сірка сублімована) Використовують у розведенні 3, 6, 12 для вагітних з інтенсивним почервонін­ням слизових оболонок у ділянці природних отворів, егоїстичних, дратівливих, зі свербінням шкіри, запальними явищами при найменшому пошкодженні шкіри, набряками підшкірної клітковини, головним болем, який супроводжуєть­ся слабкістю, нудотою, знепритомненням, відчуттям важкості в ділянці лоба. Модальність: погіршення перед молодиком, від тепла, при зігріванні в постелі, після миття, до 11-ї години ранку, поліпшення - в прохолоді, сухому теплі.

Ігнація — Ignatia amara (грудошник гіркий) Призначають у розведенні 6, 12, ЗО вагітним з підвищеною вразливістю і Дра­тівливістю, схильністю до спастичних явищ, відчуттям комка в горлі, з надмірно суворим вихованням у дитинстві, несприятливими обставинами в сім'ї або на роботі, тривалими переживаннями, негативними емоціями, ендокринними за­хворюваннями в анамнезі. Купіруе головний біль, серцебиття, загруднинні болі, має гіпотензивну, седативну та снодійну дію у хворих з відповідною конс­титуцією, а також запобігає нападу еклампсії. Модальність: погіршення внаслі­док хвилювання, від тютюнового диму, кави, алкоголю, поліпшення - від тепла.

Арсенікум альбум — Arsenicum album (миш'яковиста кислота) Використовують у розведенні 3, 6, 12 вагітним з блюванням відразу після їди або пиття, яке не дає полегшення, неспокійним, з фізичним збудженням і потребою в зміні положення тіла, зі страхом смерті, везикульозними та луска­тими висипами, відразою до вигляду й запаху їжі, альбумінурією, анемією. Кардинальний засіб (поліхрест) для лікування захворювань крові, центральної й периферичної нервової системи, має специфічну дію на слизові оболонки ТК, сечовиділення, органи дихання, шкіру та кровотворення. Показаний у разі поєднання набряків та протеїнурії, а також гестозу та анемії. Модальність: по­гіршення в 1 - 2 год ночі, на холоді, від алкоголю, фізичного навантаження, поліпшення від тепла.

Беладонна - Belladonna (красавка) Використовують у розведенні 3, 6 вагітним з раптовою появою больових від­чуттів, перезбудженням, гіперчутливістю всіх органів чуття. Специфічна Дія на ЦНС, слизові оболонки та інші тканини в стадії гіперемії. Призначають після нападу еклампсії, у випадках гострої конгестії (припливу крові) незапального характеру. Модальність: погіршення під час руху, щонайменшого контакту, пиття, під дією холоду, поліпшення - в темному приміщенні, в спокої.

Мелілотус - Melilotus officinalis (буркун лікарський) Поліпшує матково-плацентарний кровообіг за рахунок зниження густини крові. Знижує рівень тромбіну, зменшує згортання крові. Для профілактики ДВЗ-синдрому.

 







Дата добавления: 2015-09-07; просмотров: 618. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Вопрос. Отличие деятельности человека от поведения животных главные отличия деятельности человека от активности животных сводятся к следующему: 1...

Расчет концентрации титрованных растворов с помощью поправочного коэффициента При выполнении серийных анализов ГОСТ или ведомственная инструкция обычно предусматривают применение раствора заданной концентрации или заданного титра...

Психолого-педагогическая характеристика студенческой группы   Характеристика группы составляется по 407 группе очного отделения зооинженерного факультета, бакалавриата по направлению «Биология» РГАУ-МСХА имени К...

Эндоскопическая диагностика язвенной болезни желудка, гастрита, опухоли Хронический гастрит - понятие клинико-анатомическое, характеризующееся определенными патоморфологическими изменениями слизистой оболочки желудка - неспецифическим воспалительным процессом...

Признаки классификации безопасности Можно выделить следующие признаки классификации безопасности. 1. По признаку масштабности принято различать следующие относительно самостоятельные геополитические уровни и виды безопасности. 1.1. Международная безопасность (глобальная и...

Прием и регистрация больных Пути госпитализации больных в стационар могут быть различны. В цен­тральное приемное отделение больные могут быть доставлены: 1) машиной скорой медицинской помощи в случае возникновения остро­го или обострения хронического заболевания...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия