Студопедия — Лабораторна робота № 12. Тема: AdobeFLASH. Види анімації
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Лабораторна робота № 12. Тема: AdobeFLASH. Види анімації






Тема: AdobeFLASH. Види анімації. Імпорт музики.

Мета: навчитись будувати анімації

Завдання: Створити анімовані елементи у свого героя

Хід роботи

1. Створити символ типу графіка.

2. Створити з ним анімацію руху

3. Намалювати на іншому слої в різних ключових кадрах два об‘єкти.

4. Створити з нрми анімацію форми.

5. Відредагувати додаткові параметри анімації

6. Створити анімовані елементи у свого героя (індивідуально для кожного).

7. Оформити звіт до роботи.

Теоретичні відомості

Анімація

Анімація зміни форми

Анімація зміни форми є особливим набором параметрів кадрової групи, відповідно до яких відображається плавна трансформація однієї фігури в іншу. Анімація зміни форми можлива лише для фігур, що складаються тільки з контурів і заливок.

Порядок створення анімації зміни форми наступний:

1. Спочатку необхідно створити як мінімум два об'єкти в різних ключових кадрах, причому початковий ключовий кадр повинен містити кадрову групу, а кінцевий - ні.

2. Потім необхідно виділити всі кадри, які братимуть участь в анімації зміни форми. Виділення повинне включати як мінімум два ключові кадри, розташованих в одному ряду.

3. Нарешті, для виділення кадрів необхідно встановити параметр Вид анімації (Tween) значення Форма (Shape) в Панелі параметрів біжучого об‘єкта.

Кадри, для яких встановлена анімація зміни форми, відображаються блідо-зеленим кольором. Між двома сусідніми ключовими кадрами зображається стрілка. Якщо на кадрах зі встановленою анімацією зміни форми зображається не стрілка, а пунктирна лінія, це указує на некоректність умов, створених для даного виду анімації. Наприклад, анімація зміни форми не може бути створена для порожніх ключових кадрів, або тільки для одного ключового кадру, або для фігур, що складаються не тільки з контурів і заливок (текст, картинки, символи і ін.).

Анімація зміни форми також може бути використана для створення анімованої плавної трансформації однієї форми градієнта в іншу, але не може використовуватися для анімації картинок і текстур.

Точки фіксації зміни форми

Використання анімації зміни форми має деякі обмеження: вона добре працює лише на фігурах дуже простої форми. При використанні даного виду анімації фігури складної форми спотворюються, а етапи їх трансформації стають мало схожими на тих, що можна представити в думках. це ж стосується і градієнтних заливок.

При використанні анімації зміни форми для складних фігур рекомендується розбивати їх на частини, розміщуючи окремі елементи на різних слоях. Крім того, не рекомендується використання анімації зміни форми для заливок, обведених контуром.

Деякий контроль за трансформацією фігур дозволяють здійснювати так звані точки фіксації зміни форми. За допомогою цих точок можна забороняти спотворення кутів, точок перетину, кінців ліній і вигинів, указуючи їх положення до і після трансформації.

Для того, щоб додати точку фіксації, необхідно вибрати Modify>Shape>Add Shape Hint.

Точка фіксації додається одночасно в перший і останній кадри блоку анімації зміни форми. Після додавання точку фіксації можна переміщати за допомогою операції drag’n’drop.

Точка фіксації зображається кружком з латинською буквою усередині. Для кожного блоку анімації зміни форми можуть бути задані свої точки фіксації. Точка фіксації позначається червоним кружком, коли розміщена невірно, жовтим - в першому кадрі і зеленим - у останньому кадрі, коли розміщена вірно. Точка фіксації вважається розміщеною вірно, коли в першому і останньому кадрах вона знаходиться на контурі або межі заливки.

Для того, щоб видалити всі точки фіксації, необхідно вибрати Modify>Shape>RemoveAll Hints. Для того, щоб включити/виключити показ точок фіксації, необхідно вибрати View>Show Shape Hints.

Для того, щоб видалити точку фіксації, її необхідно за допомогою операції drag’n’drop перемістити за межі області, призначеної для показу робочого поля.

Уповільнення/прискорення анімації зміни форми

Одним з параметрів анімації зміни форми є рівень уповільнення анімації (Ease), який можна задати в Панелі параметрів поточного об'єкту в той час, коли вибраний початковий кадр блоку анімації зміни форми.

Значення рівня уповільнення анімації може бути задане в діапазоні від -100 до 100. Якщо встановлено позитивне значення цього параметра, проводитиметься уповільнення, якщо негативне - прискорення.

Створення анімації руху

Анімація руху - це анімація, заснована на автоматизованій побудові плавної трансформації одного стану об'єкту в інше.

Для створення анімації руху необхідні наступні умови:

У одному блоці анімації руху повинен рухатися тільки один об'єкт.

У всіх ключових кадрах слою повинен міститися один і той же об'єкт.

Об'єкт повинен бути тільки картинкою, текстовим об'єктом, символом, групою, кнопкою, відеокліпом або компонентом.

У ключових кадрах повинні змінюватися тільки наступні параметри об'єкту: положення на робочому полі, кут повороту, сила зрушення, масштаб, параметри зображення.

Примітка: групи, кнопки, відеокліпи і компоненти як об'єкти будуть розглянуті в інших параграфах.

Послідовність створення анімації руху наступна:

1. Спочатку необхідний ключовий кадр, що містить один з допустимих об'єктів (символ, картинка, текстовий об'єкт і ін.).

2. Потім слід додати один або більш ключових кадрів на декілька позицій правіше.

Оскільки при додаванні ключового кадру автоматично копіюються всі вказівки на об'єкти найближчого зліва ключового кадру ця дія служить гарантією того, що у всіх ключових кадрах міститиметься один і той же об'єкт.

3. Далі в ключових кадрах необхідно задати стан об'єкту, змінюючи тільки дозволені параметри (положення, кут повороту, масштаб, зрушення і так далі).

4. Після чого слід виділити всіх ключових кадрів, які братимуть участь в анімації руху. Виділення повинне містити мінімум два сусідні ключові кадри в одному ряду.

5. Нарешті, для виділених кадрів необхідно встановити параметр “Вид анімації” (Tween) в значення “Рух” (Motion) в Панелі параметрів поточного об'єкту.

Кадри, для яких встановлена анімація руху, відображаються блідо-фіолетовим кольором. Між двома сусідніми ключовими кадрами зображається стрілка. Якщо на кадрах зі встановленою анімацією руху зображається не стрілка, а пунктирна лінія або лінія взагалі відсутній, це указує на некоректність умов, створених для даного виду анімації.

Найбільш поширені наступні помилки:

1. Ключові кадри порожні або є тільки один ключовий кадр.

2. У ключових кадрах містяться різні об'єкти, або більше за один об'єкт, або містяться об'єкти, недозволені для даного виду анімації (контури і заливки).

Уповільнення/прискорення анімації руху

Так само, як і для анімації зміни форми, в Панелі параметрів поточного об'єкту можна задати рівень уповільнення анімації руху (Ease) в той час, коли виділений будь-який ключовий кадр анімації руху. Значення цього параметра слід указувати для початкового кадру кожного блоку анімації. Аналогічно анімації зміни форми, позитивне значення цього параметра означає уповільнення, негативне, - прискорення.

Наприклад, необхідно реалізувати наступний фрагмент: ”М'яч падає, розгонячись при цьому, потім відскакує від підлоги, після чого злітає, замедляясь”.

1. Спочатку слід створити анімацію руху, в якій м'яч рухається по прямій до підлоги, а потім повертається назад.

2. Після чого необхідно в першому ключовому кадрі встановити Ease=-100, а в другому - Ease=100.







Дата добавления: 2015-10-12; просмотров: 388. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Что такое пропорции? Это соотношение частей целого между собой. Что может являться частями в образе или в луке...

Растягивание костей и хрящей. Данные способы применимы в случае закрытых зон роста. Врачи-хирурги выяснили...

ФАКТОРЫ, ВЛИЯЮЩИЕ НА ИЗНОС ДЕТАЛЕЙ, И МЕТОДЫ СНИЖЕНИИ СКОРОСТИ ИЗНАШИВАНИЯ Кроме названных причин разрушений и износов, знание которых можно использовать в системе технического обслуживания и ремонта машин для повышения их долговечности, немаловажное значение имеют знания о причинах разрушения деталей в результате старения...

Анализ микросреды предприятия Анализ микросреды направлен на анализ состояния тех со­ставляющих внешней среды, с которыми предприятие нахо­дится в непосредственном взаимодействии...

Типы конфликтных личностей (Дж. Скотт) Дж. Г. Скотт опирается на типологию Р. М. Брансом, но дополняет её. Они убеждены в своей абсолютной правоте и хотят, чтобы...

Гносеологический оптимизм, скептицизм, агностицизм.разновидности агностицизма Позицию Агностицизм защищает и критический реализм. Один из главных представителей этого направления...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия