Студопедия — Заповнити пропущені місця. 1. ______________ _________ - це матеріально оформлена угода двох або більше суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності та їх іноземних контрагентів
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Заповнити пропущені місця. 1. ______________ _________ - це матеріально оформлена угода двох або більше суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності та їх іноземних контрагентів






1. ______________ _________ - це матеріально оформлена угода двох або більше суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності та їх іноземних контрагентів, якщо інше не встановлено законом або міжнародним договором країни, спрямована на встановлення, зміну або припинення їх взаємних прав і обов'язків у зовнішньоекономічній діяльності.

2. _________ ________ - це валюта, в якій встановлюється ціна контракту, а валюта платежу - це валюта, в якій здійснюється платіж. Валюта ціни не обов'язково повинна збігатись з валютою платежу. В останньому випадку в контракті обумовлюється курс переведення однієї валюти в іншу.

3. _________ ________ - котирування, яке визначає кількість національної валюти за одиницю іноземної.

4. _________ ________ - котирування, яке визначає кількість іноземної валюти, що виражається в одиницях національної валюти.

5. _______-______ - це співвідношення між двома валютами, яке випливає з курсів цих валют до третьої валюти.

6. _________ ________ - це доручення клієнта банку перерахувати грошові кошти на користь іншої особи.

7. _________ ________ _________ - продаж товарів у кредит, при цьому в експортера немає гарантій одержання платежу від імпортера; застосовуються тоді, коли існують регулярні і стабільні ділові відносини між покупцем і виробником (наприклад, асоційованими членами транснаціональних корпорацій) і немає законодавчих обмежень.

8. _________ - це операції, здійснювані банками на підставі одержаних інструкцій з документами з метою одержання акцепту або платежу залежно від угоди; видачі комерційних документів проти акцепту або проти платежу; видачі документів на інших умовах.

9. _________ ________при_________ ________ - це документи, по яких здійснюються розрахунки за контрактом (переказні векселі, чеки, платіжні розписки або інші документи).

10. _________ ________при_________ ________ - документи, що надають право власності на товар і супроводжують його (відвантажувальні документи, документи на право власності).

11. _________ ________ - означає інкасо фінансових документів, що не супроводжуються комерційними документами.

12. _________ ________ - це інкасо фінансових документів, що супроводжуються комерційними документами, або інкасо лише останніх документів.

13. _________ " ________ _________ ________" - інкасо, за яким розрахунки починаються в банку експортера; експортер здає своєму банку разом з товарними документами інкасове доручення, яке банком експортера пересилається через банк імпортера покупцеві, а той виписує на його підставі платіжне доручення і через свій банк проводить платіж.

14. _________ " ________ _________ ________" - інкасо, за яким експортер разом з товарними документами здає своєму банку переказний вексель (тратту).

15. _________ - угода, відмежована від договору купівлі-продажу або іншого контракту, на якому він може базуватися.

16. _________ _________ - це грошове зобов'язання банку, яке виставляється на підставі доручення його клієнта-імпортера на користь експортера.

17. _________ _________ _________ - акредитив, що може бути змінений чи відмінений тільки після отримання згоди всіх сторін цього акредитива.

18. _________ _________ _________ - це акредитив, що дозволяє іноземному покупцеві, навіть після відвантаження товарів, змінити чи відмінити цей акредитив без попереднього повідомлення експортера.

19. _________ _________ _________ - акредитив, який означає, що банк експортера обмежується тільки повідомленням експортера про відкриття акредитива і платить тільки в тому випадку, якщо банк імпортера перерахує йому відповідну суму.

20. _________ _________ _________ - акредитив, що є зобов'язанням двох банків (один з яких, як правило, знаходиться в країні експортера, а інший - у країні покупця).

21. _________ _________ - це зобов'язання зі сторони банку-емітента відновити акредитив до початкової суми після того, як він був використаний.

22. _________ _________ - це новий акредитив, відкритий на базі вже існуючого, непереказного (базового акредитива) на користь іншого бенефіціара (експортера).

23. _________ _________ - акредитив, за яким невикористані суми можуть бути додані до наступного чергового внеску.

24. _________ _________ - акредитив, за яким додавання невикористаних своєчасно сум за строками не проводиться.

25. _________ _________ - форма кредитування імпортера, за якої банк, який обслуговує імпортера, повинен: або перевести в банк експортера на свій коррахунок суму коштів, зазначену в акредитиві; або якщо на цьому рахунку достатньо коштів для виконання акредитива, послати повідомлення оплатити акредитив зі свого коррахунку без додаткового переказу грошей.

26. _________по__________ _________ - за такого кредитування рахунок відкривається в комерційному банку, що обслуговує експортера; по цьому рахунку встановлюється ліміт кредитування або кредитна лінія, в межах яких здійснюються платежі експортеру; на цей рахунок надходять платежі від імпортера.

27. _________ _________ - це іноземні грошові знаки у вигляді банкнот, казначейських білетів, монет, що перебувають в обігу та є законними платіжними засобами на території відповідної держав, а також платіжні документи та інші цінні папери, виражені в іноземки валюті або монетарних металах.

28. _________ _________ - це операції, пов'язані з переходом права власності на валютні цінності, з використанням валютних цінностей в міжнародному обігу як засобу платежу, з передаванням заборгованостей та інших зобов'язань, предметом яких є валютні цінності, та операції, пов'язані з ввезенням (вивезенням), переказуванням і пересиланням на територію України або за її межі валютних цінностей.

29. _________ _________ - валютна операція, при якій розрахунки між продавцем і покупцем валюти здійснюються не пізніше, ніж на другий робочий день після укладення угоди.

30. _________ _________ - валютная операція, що передбачає розрахунок між продавцем та покупцем валюти не раніше, ніж через два робочі дні після її укладення за курсом, зафіксованим в угоді.

31. _________ __________ _________ - це співвідношення між сумою активів та позабалансових вимог у певній іноземній валюті та сумою балансових і позабалансових зобов'язань у цій самій валюті.

32. _________ ___ _________ _________ – це різниця між сумою активів у іноземній валюті і пасивів у тій самій валюті; визначає розмір валютного ризику, на який наражається банк внаслідок незбалансованості активів і пасивів в іноземній валюті.

33. _________ _________ _________ _________ - ситуація, коли сума активів та позабалансових вимог збігається із сумою балансових та позабалансових зобов'язань у кожній іноземній валюті.

34. _________ _________ _________ _________ - ситуація, коли сума активів та позабалансових вимог не збігається із сумою балансових і позабалансових зобов'язань.

35. _________ _________ _________ _________ _________ - ситуація, коли сума активів і позабалансових вимог перевищує суму балансових і позабалансових зобов'язань.

36. _________ _________ _________ _________ _________ - ситуація, коли сума активів і позабалансових вимог менше суми балансових і позабалансових зобов'язань.

37. _________ _________ - похідні цінні папери, що дають власникам право (але не зобов'язання) купувати чи продавати в майбутньому визначену кількість іноземної валюти по фіксованому курсу обміну.

38. _________ _________ _________ - опціони, що дають право купувати валюту.

39. _________ _________ _________ - опціони, що дають право продавати валюту.

 

 







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 1044. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Этапы творческого процесса в изобразительной деятельности По мнению многих авторов, возникновение творческого начала в детской художественной практике носит такой же поэтапный характер, как и процесс творчества у мастеров искусства...

Тема 5. Анализ количественного и качественного состава персонала Персонал является одним из важнейших факторов в организации. Его состояние и эффективное использование прямо влияет на конечные результаты хозяйственной деятельности организации.

Билет №7 (1 вопрос) Язык как средство общения и форма существования национальной культуры. Русский литературный язык как нормированная и обработанная форма общенародного языка Важнейшая функция языка - коммуникативная функция, т.е. функция общения Язык представлен в двух своих разновидностях...

Объект, субъект, предмет, цели и задачи управления персоналом Социальная система организации делится на две основные подсистемы: управляющую и управляемую...

Законы Генри, Дальтона, Сеченова. Применение этих законов при лечении кессонной болезни, лечении в барокамере и исследовании электролитного состава крови Закон Генри: Количество газа, растворенного при данной температуре в определенном объеме жидкости, при равновесии прямо пропорциональны давлению газа...

Ганглиоблокаторы. Классификация. Механизм действия. Фармакодинамика. Применение.Побочные эфффекты Никотинчувствительные холинорецепторы (н-холинорецепторы) в основном локализованы на постсинаптических мембранах в синапсах скелетной мускулатуры...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия