Студопедия — Бойові можливості механізованої роти в наступі
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Бойові можливості механізованої роти в наступі






Фронт наступу роти (батальйону) залежить від її ролі в рішенні задачі і місця в бойовому порядку батальйону (полку), стану підрозділу, сили противника, що обороняється, застосовуваних засобів поразки й умов місцевості. Рота і батальйон, які діють на ділянці прориву полку, атакують на фронті, що забезпечує досягнення переваги над противником у танках, БМП, ПТРК і стрілецькій зброї.

Для успішного наступу на підготовану оборону противника за досвідом бойових дій необхідно створити на ділянці прориву співвідношення танків і самохідно-артилерійських установок (САУ) до його танків 4–6: 1, а по стрілецьких ротах 3–4: 1. Отже, при наступі з застосуванням звичайної зброї і співвідношенні 4: 1 з урахуванням втрат, нанесених противнику за відповідні періоди вогневого удару, механізований (танковий) батальйон, посилений танковою ротою, здатний розгромити до роти противника на глибину його батальйонної тактичної групи (на глибині першої позицій).

Розглянемо, на якій ділянці фронту здатний прорвати оборону противника механізований (танковий) батальйон. У першому ешелоні батальйонної тактичної групи противника варто очікувати до 70% ПТЗ і танків, тобто 4–5 од. на 1 км фронту, атакувати їх, забезпечуючи перевагу 4–6: 1, необхідно двома механізованими (танковими) ротами у взаємодії з танковою (механізованою) ротою (10 БМП + 10 БМП + 10 танків = 30) з урахуванням припустимих утрат 20%, у першому ешелоні може наступати 25 БМП і танків (30 × 0, 8 = 25). Батальйон у цьому випадку може наступати на фронті до 1 км, маючи інтервали між БМП (танками) не менш 50 м.

Цілком очевидно, що в розглянутих умовах механізована рота у взаємодії з танками в ході атаки здатна спочатку своїм вогнем знищити живу силу і вогневі засоби противника у взводному опорному пункті першого ешелону роти, а потім і в глибині роти, діючи на фронті до 500 м (перекривається фронт оборони мотопіхотного (танкового) взводу противника).

При наступі з застосуванням ядерної зброї або на іншому (не головному) напрямку з застосуванням звичайної зброї буде потрібно менша щільність танків і БМП на 1 км фронту. У даних умовах батальйон, атакуючи двома-трьома ротами, здатний успішно наступати на фронті до 2 км, а рота — до 1 км. Інтервали між танками можуть досягати 100 м.

Фронт наступу механізованої роти (батальйону) можна визначити на основі створення оптимальної переваги над противником, що обороняється, по щільності вогню стрілецької зброї, що забезпечує успішне виконання поставленої задачі.

Розрахунковим шляхом установлене, що ця перевага повинна бути не менш, як чотириразовою, яку механізована рота може створити, наступаючи на фронті до 500 м. Підтвердимо це розрахунками.

Сумарна бойова скорострільність стрілецької зброї мотопіхотного взводу може складати близько 6000 куль у хвилину (30 гвинтівок × 150 + 4 кулеметах × 250), що забезпечує щільність вогню перед фронтом опорного пункту взводу (до 700 м) близько 9 куль на 1 м фронту. З обліком 50% утрат вона може скласти 4–5 куль.

Для того щоб мати чотириразову перевагу над противником, механізованій роті в цьому випадку необхідно створити щільність не менш 16 куль на 1 м/хв.

Сумарна бойова скорострільність роти дорівнює приблизно 9200 куль у хвилину (36 АКМ × 100 + 9 РПК × 150 + 18 ПК (ПКТ) × 250). З обліком можливих 20% утрат вона складе близько 7400 куль у хвилину. Таким чином, для того щоб створити необхідну щільність, рота повинна наступати на фронті близько 460 м (7400 ÷ 16), тобто до 500 м.

При наступі роти по фронті до 1000 м основну задачу по поразці противника буде вирішувати артилерія. Отже, і в цьому випадку необхідна перевага над противником буде забезпечено.

 







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 2644. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Алгоритм выполнения манипуляции Приемы наружного акушерского исследования. Приемы Леопольда – Левицкого. Цель...

ИГРЫ НА ТАКТИЛЬНОЕ ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ Методические рекомендации по проведению игр на тактильное взаимодействие...

Реформы П.А.Столыпина Сегодня уже никто не сомневается в том, что экономическая политика П...

Решение Постоянные издержки (FC) не зависят от изменения объёма производства, существуют постоянно...

ТРАНСПОРТНАЯ ИММОБИЛИЗАЦИЯ   Под транспортной иммобилизацией понимают мероприятия, направленные на обеспечение покоя в поврежденном участке тела и близлежащих к нему суставах на период перевозки пострадавшего в лечебное учреждение...

Кишечный шов (Ламбера, Альберта, Шмидена, Матешука) Кишечный шов– это способ соединения кишечной стенки. В основе кишечного шва лежит принцип футлярного строения кишечной стенки...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия