Студопедия — Первинна підготовка до роботи з текстовим процесором
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Первинна підготовка до роботи з текстовим процесором






Перш ніж приступити до роботи з текстовим процессором, потрібно виконати належну установку тих параметрів операційної системи, від яких суттєво залежить його робота.

Завершальним етапом підготовки документа є виведення його на друк. Щоб отримати таку можливість, на персональному комп’ютері має бути виконана установка принтера. Установлено може бути декілька різних принтерів. При цьому один із них використовується за замовчуванням (принтер, на який здійснюється виведення, якщо із загального числа установлених нічого не було указано конкретно).

Вправа 2.3.1. Установка принтера.

Ø Натисніть кнопку Пуск на Панели задач і виберіть у головному меню пункт Настройка.

Ø У каскадному меню клацніть ЛКМ по пункту Принтеры. З’являється вікно Проводника, яке відображує вміст папки Принтеры.

Ø Папка Принтеры містить файли з відомостями про вже установлені принтери, а также програму – Мастер установки принтера. Для установки нового принтера клацніть ПКМ по значку Установка принтера, після чого в контекстному меню клацніть ЛКМ по пункту Открыть.

Ø З’являється діалогове вікно Мастер установки принтера, вказівкам якого треба слідувати. Після завершення роботи Мастера установки принтера в папкці Принтеры з’являється новий файл, який відповідає установленому принтеру.

Ø Якщо установлено декілька принтерів, то один из них є використовуваним за замовчуванням. Його відмічено значком у чорному кільці. Можна призначити використовуваним за замовчуванням інший принтер із тих, що установлені. Для цього клацніть ПКМ по значку вибраного принтера і контекстному меню клацніть ЛКМ по пункту Использовать по умолчанию.

Ø Закрийте вікно папки Принтеры.

При роботі з текстовим процесором важливо забезпечити можливість введення текстів на різних мовах. Це досягається відповідною установкою мов клавіатури. Індикатор мови клавіатури знаходиться в області значків системних функцій Панели задач.

Вправа 2.3.2. Установка мов клавіатури.

Ø Натисніть кнопку Пуск на Панели задач і виберіть у головному меню пункт Настройка.

Ø У каскадном меню клацніть ЛКМ по пункту Панель управления, а у вікні Панель управления двічі клацніть ЛКМ по значку Клавиатура.

Ø У діалоговому вікні Свойства: Клавиатура виберіть вкладинку Язык.

Ø В полі Установленные языки и раскладки клавиатуры ми повинні бачити потрібні нам мови Английский (США), Украинский и Русский. З метою засвоєння методики установки мов послідовно виділіть у списку кожну мову, крім Английский (США), і натисніть кнопку Удалить.

Ø Натисніть кнопку Добавить…. У вікні Добавление языка, натиснувши на кнопку з трикутником, розгорніть перелік мов, найдіть і клацніть в ньому ЛКМ по пункту Русский, після чого натисніть кнопку OK. Таким же способом включіть у список і українську мову.

Ø В отриманому списку мов виділіть мову Английский (США) і натисніть кнопку Назначить используемым по умолчанию. Саме ця мова буде використовуватись за замовчуванням відразу після завантаження персонального комп’ютера.

Ø Зверніть увагу на поле Переключение раскладок. В ньому указані можливі сполучення клавіш для перемикання мов за допомогою клавіатури. Установіть відмітку біля сполучення клавіш < Ctrl> +< Shift>;, яке вважається практично найбільш зручним.

Ø Установіть прапорець на пункті Отображать индикатор языка на панели задач. Завершуючи установку мов, натисніть кнопку OK у діалоговому вікні Свойства: Клавиатура і закрийте вікно Панель управления.

Вперше ознайомлюючись з текстовим процесором Microsoft Word, слід виконати ряд його первинних настройок. Доцільність цього пов’язана з тим, що деякі засоби автоматизації текстового процесора можуть відволікати початківця від головної мети – оволодіння основними засобами роботи.

Вправа 2.3.3. Первинні настройки текстового процесора.

Ø Завантажити текстовий процесор будь-яким відомим вам способом.

Ø Забезпечимо появу спливаючих підказок для об’єктів основного окна текстового процесора. Виконайте команду Сервис-Настройка..., а далі у вікні Настройка виберіть вкладинку Параметры. В полі Другие цієї вкладинкиустановіть відмітки на пунктах Отображать подсказки для кнопок і Включить в подсказки сочетания клавиш, після чого натисніть кнопку Закрыть вікна Настройка.

Ø Деякі настройки основного вікна зберігаються у спеціальному файлі, який називається шаблоном Normal.dot. Крім того, він містить стандартні параметри форматування порожніх документів. Не слід вносити випадкові зміни в Normal.dot при звичайній роботі. Тому варто тримати під контролем зміни цього шаблона. Виконайте команду Сервис - Параметры.... У вкладинці Сохранение вікна Параметры установіть прапорець на пункті “ запрос на сохранение шаблона Normal.dot ”. Теперь при завершенні роботи с текстовим процесором при змінах шаблону буде з’являтись попередження Общий шаблон “Normal.dot” был изменён. Сохранить его?. Кнопку Да можно натискувати тільки у випадку абсолютної впевненості в цих змінах. Інакше слід натиснути кнопку Нет.

Ø Головне меню повинно містити стандартний набір своїх пунктів повністю. Клацніть ПКМ по рядку головного меню. У списку клацніть ЛКМ по пункту Настройка.... З’являється діалогове вікно Настройка, в якому треба вибрати вкладинку Панели инструментов. В полі Панели инструментов: виділіть пункт Строка меню, після чого натисніть кнопку Сброс.... З’являється діалогове вікно Сброс панели, в якому слід розгорнути список, виділити в ньому пункт Normal.dot и натиснути кнопку OK. На завершення натисніть кнопку Закрыть окна Настройка.

Ø Установимо звичайний набір панелей инструментов. Виконайте команду Вид-Панели инструментов. В списку установіть відмітки тільки на пунктах Стандартная и Форматирование. Щоб установити або зняти відмітку пункта, необхідно клацнути по ньому ЛКМ. За одне звернення можна виконати операцію лише з однією відміткою.

Ø Установимо стандартний набір кнопок панелі інструментів Форматирование. Для цього натисніть на ній кнопку Другие кнопки, перейдіть на пункт Добавить или удалить кнопки, післе чого в отриманому списку клацніть ЛКМ по пункту Сброс панели. Далі у відповідь на питання “ Отменить изменения панели инструментов ‘Форматирование’? ” натисніть кнопку OK. Аналогічну операцію виконайте для панелі інструментів Стандартная.

Ø Розташуємо головне меню і панелі інструментів в стандартному порядку. Захопіть вказівником миші рел’єфний лівий кінець головного меню і при натиснутій ЛКМ перетягніть його в робочу область. Те ж саме проробіть і з обома панелями інструментів. Після цього, захоплюючи рядки їх заголовків, перетягніть і головне меню, і панелі інструментів назад на своє місце, розташувавши їх у стандартному порядку.

Ø Забезпечимо наявність допоміжних елементів основного вікна текстового процесора. Виконайте команду Сервис-Параметры..., а далі у вікні Параметры перейдіть до вкладинки Вид. В полі Показывать цієї вкладинки установіть відмітки на пунктах строку состояния, горизонтальную полосу прокрутки, вертикальную полосу прокрутки. В полі Параметры режима разметки и Web-документа цієї ж вкладинки установіть відмітку на пункті вертикальная линейка (только режим разметки). Завершуючи операцію, натисніть кнопку OK. Розкрийте меню Вид і установіть відмітку на пункті Линейка (якщо її там немає). Виконайте команду Сервис-Параметры..., у вікні Параметры перейдіть до вкладинки Общие, в полі Единицы измерения: установіть Миллиметры і натисніть кнопку OK.

Ø Випадаючі меню можуть бути короткими (це вимагає натискування подвоєної стрілки в нижній частині меню) або повними. Виконайте команду Сервис-Настройка..., у вікні Настройка перейдіть до вкладинки Параметры, в полі Настраиваемые меню и панели инструментов зніміть відмітку з пункта В меню сначала отображаются последние использованные команды, після чого натисніть кнопку Закрыть вікна Настройка.

Ø Найчастіше найбільш зручним є посторінкове відображення документа на екрані. Щоб його установити, виконайте команду Вид - Разметка страницы.

Ø Якщо шрифт на екрані при друкуванні нового документа виглядає занадто дрібним або великим, то слід настроїти масштаб відображення. Це можна зробити командою Вид - Масштаб з наступним встановленням потрібних значень у вікні Масштаб. Найзручнішим для роботи вважається масштаб По ширине страницы. Найшвидше його можна установити, скористувавшись розгортуваним списком Масштаб на панелі інструментів Стандартная.

Ø Після завантаження текстового процесора в меню Файл можна знайти список із декількох документів, які відкривались у текстовому процесорі останніми. Доцільно установити цей список якнайдовшим. Для цього треба виконати команду Сервис - Параметры... і на вкладинці Общие установити “ помнить список из: 9 файлов ”.

Ø Доцільно вимкнути контекстно-чутливе перемикання мови клавіатури (при розміщенні курсора в певному тексті автоматично вмикається та мова, якою він був набраний). Для цього треба виконати команду Сервис - Параметры... і на вкладинці Правка зняти прапорець на пункті “ автоматическая смена клавиатуры ”.

Ø Треба настроїти функцію автозбереження на досить часте її виконання. Виконайте команду Сервис - Параметры... і установіть значення “ автосохранение каждые: 5 минут ” на вкладинці Сохранение вікна Параметры.

Ø Автоматично діючі засоби перевірки правопису заважають початківцям, і тому їх доцільно вимкнути. Для цього треба виконати команду Сервис - Параметры... і на вкладинці Правописание скинути прапорці “ автоматически проверять орфографию ” і “ автоматически проверять грамматику ”. Завершивши роботу з документом, необхідно знову їх ввімкнути та скористуватись ними.

Ø Доцільно тимчасово вимкнути засоби автоматичної маркіровки та нумерації списків. Для цього треба виконати команду Сервис - Автозамена... і у вікні Автозамена на вкладинці Автоформат при вводе у полі Применять при вводе к скинути прапорці у рядках “ маркированным спискам ” і “ нумерованным спискам ”. Після набуття навичок роботи з текстами можна знову увімкнути ці засоби.

Ø Слід вимкнути Помощника, оскільки він не дає поширеної довідкової інформації, потрібної початківцеві. Для цього треба викликати Помощника командою Справка - Справка по Microsoft Word, у вікні Помощника клацнути ЛКМ по кнопці Параметры, на вкладинці Параметры діалогового вікна Помощник скинути прапорець Использовать помощника. Щоб увійти у довідкову систему для отримання повної інформації, треба виконати команду Справка - Справка по Microsoft Word. Тепер замість Помощника повинно відкриватись вікно довідкової системи. А щоб поновити Помощника, треба виконати команду Справка - Показать помощника.

Ø Закрийте вікно текстового процесора. Якщо при цьому з’явиться попередження Общий шаблон “Normal.dot” был изменён. Сохранить его?, то натисніть кнопку Да. При цьому будуть збережені всі настройки основного окна.







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 650. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Приложение Г: Особенности заполнение справки формы ву-45   После выполнения полного опробования тормозов, а так же после сокращенного, если предварительно на станции было произведено полное опробование тормозов состава от стационарной установки с автоматической регистрацией параметров или без...

Измерение следующих дефектов: ползун, выщербина, неравномерный прокат, равномерный прокат, кольцевая выработка, откол обода колеса, тонкий гребень, протёртость средней части оси Величину проката определяют с помощью вертикального движка 2 сухаря 3 шаблона 1 по кругу катания...

Неисправности автосцепки, с которыми запрещается постановка вагонов в поезд. Причины саморасцепов ЗАПРЕЩАЕТСЯ: постановка в поезда и следование в них вагонов, у которых автосцепное устройство имеет хотя бы одну из следующих неисправностей: - трещину в корпусе автосцепки, излом деталей механизма...

Дезинфекция предметов ухода, инструментов однократного и многократного использования   Дезинфекция изделий медицинского назначения проводится с целью уничтожения патогенных и условно-патогенных микроорганизмов - вирусов (в т...

Машины и механизмы для нарезки овощей В зависимости от назначения овощерезательные машины подразделяются на две группы: машины для нарезки сырых и вареных овощей...

Классификация и основные элементы конструкций теплового оборудования Многообразие способов тепловой обработки продуктов предопределяет широкую номенклатуру тепловых аппаратов...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия