Студопедия — Професіосферна логістика створення креативного ресурсу і його реалізації на основі професійних проектів та програмно-проектних комплексів
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Професіосферна логістика створення креативного ресурсу і його реалізації на основі професійних проектів та програмно-проектних комплексів






Алгоритмічно-покроково подібний професіосферний процес від професійно-управлінського навчання до структурно-організаційної підготовки виробництва та практичного ініціювання професійно-творчих виробничих взаємодій зі створення креативного ресурсу можна представити наступним чином. По-перше, це побудова логіки та логістики ІТ-програмування зі створення управлінського (УПТР), організаційного (ОПТР), інформаційно-комунікативного (ІКПТР), соціально-кадрового (СКПТР) ресурсів.

По-друге, це сам безпосередній процес створення професійного проекту з відповідними обчисленнями, розрахунками та соціотехнічними процедурами – СТП та регуляторами – СТР послідовної розробки ПП або ППК.

А по-третє, це виробнича реалізація професійного проекту, наприклад, за логікою його початкового втілення в УПТР-інкубаторах розгортання в ОПТР-кластерах та розширеного відтворення через виробничі малі інноваційні підприємства (МІП) або міжгалузевий науково-технічний кластер (МНТК) чи інноваційний міжгалузево-територіальний комплекс (ІМТК), технопарк, інжинірінговий центр тощо.

Здійснення перших логістично-програмуючих кроків зі створення професійно-управлінського ресурсу (УПТР) можна репрезентувати у такій алгоритмічній послідовності ІТ-програмування при розробці професійного проекту.

Логістично-програмуючий крок-1 з розвитку професійно-управлінського ресурсу

 

 


А. Сутнісно-функціональний контент (функціонал). Він включає професійно-управлінське інноваційне навчання АУП підприємства, за західноєвропейським досвідом «управління знаннями», де він є найбільш репрезентативним. В контент також входять управлінські професійно-творчі об’єктні процеси інноваційного навчання в послідовному нагромадженні управлінської інформації та вміння її представити в недискретно-описовому вигляді для розробки навчальної програми при створенні професійного проекту.

Б. Структурно-функціональний контент (управлінський професійно-діяльнісний комплекс). Він включає:

1.1. Перехід від програмно-цільового управління до програмно-тематичного «організаційного управління» за напрямами розвитку професійно-творчих процесів.

1.2. Децентралізація управління з делегуванням компетенцій і повноважень «комплексованої» професійної діяльності «інноваційним фахівцям» і «креативним групам».

1.3. Партисипарна організація управління на основі спрощення владних функцій і нових статусів «інноваційних управлінців» − професіоналів.

1.4. Компетенційно-професійне управління з переходом на методи «управління знаннями» для досягнення успіху у професійно-творчій діяльності в даній системі виробництва.

1.5. Розрахункова ефективність професійно-управлінської діяльності та економічна оцінка управлінсько-інтелектуального потенціалу (ресурсу – УПТР) підприємства в аспекті здійснення успішними фахівцями професійно-управлінської кар’єри.

1.6. Результативне проведення НДДКР з методів, форм і технологій створення професіосферного інтелектуального ресурсу з класифікаційним унормуванням управлінських НМА.

1.7. Технологічні методики створення професійно-управлінських ІА та ІВ та розрахунок їх економічної ефективності.

1.8. Бізнес-планування професіосферного розвитку підприємства на основі розробки техніко-економічних показників (ТЕП) для розробки ПП і ППК.

1.9. Створення УПТР-інкубатора для професійно-управлінського навчання АУП і розробки професійних проектів на основі авторських ІА та ІВ як результуючих технологій управлінського навчання та ІТ-програмування розвитку УПТК.

Логістично-програмуючий крок-2 з розвитку професійно-організаційного ресурсу

 

 


А. Сутнісно-функціональний контент (функціонал). Він включає об’єктну реструктуризацію виробництва та інноваційну організацію професійної діяльності за досвдом японських і західноєвропейьких компаній у розвитку «організаційної поведінки» персоналу. Це також ініціація організаційно-об’єктних процесів у створенні інноваційної структури, що розвиває професійно-творчі початки у виробничій діяльності в локальних форматах та у всій системі виробництва. А потім - створення організаційно-виробничого тренду у відповідних «процес-векторах» послідовності організаційних пріоритетів за ІТ-логістикою професіосферного переходу від управлінського навчального УПТР-інкубатора до організаційного ОПТР-кластеру.

Б. Структурно-функціональний контент (організаційний професійно-діяльнісний комплекс). До нього входять:

2.1. Організація постійно функціонуючої самонавчальної системи з підвищення ресурсомісткості професійних знань і перетворення підприємства на самонавчальну організацію, здійснення «організації знань» та їх розповсюдження у виробничій структурі за схемою: «УПТР-інкубатор – ОПТР-інкубатор – ОПТР-кластер».

2.2. Перехід від методів «управління знаннями» до організаційного «розподілу знань» за тематичними напрямками професійно-творчих процесів на технологічних потоках виробництва.

2.3. Зміна організації праці з функціонально-діяльнісного розподілу на тематично-комплексне нормування професійної діяльності за розрахунковою моделлю ФТСР (функціонально-творчої самореалізації).

2.4. Інноваційно-креативні норми праці з переходом від прийнятної достатньої і стимульованої результативності (ПРР і СРР) до вищої результативності (ВРР) в професійній діяльності.

2.5. Організаційна акумуляція професійно-творчого ресурсу (ОПТР) в інноваційних групах когнітивно-раціоналізаторської діяльності за тематичними напрямами професійно-творчих процесів і новаторськими технологіями, що розробляються.

2.6. Проективна розробка інноваційної інфраструктури, виробництва продукуючої когнітивні і креативні технології зі створення професійних ІА та ІВ, професійно-партнерського і соціального капіталу (ППК і СК).

2.7. Бізнес-планування техніко-економічних показників професійних проектів, що розроблюються (ТЕП ПП).

2.8. Проективна розробка інноваційної кластерної організації на основі організаційного розподілу та розповсюдження креативних знань з ефективного використання професійно-творчого ресурсу успішних фахівців.

2.9. Розробка програмно-проектного комплексу (ППК) з розвитку організаційного кластеру підприємства (ОПТР-кластер) та структурно-функціональним контентом ебілітивного і праксеологічного виробництва.

2.10. Створення НМА «високої прихильності» працівників до креативної організації, здатної до створення професійно-творчого ресурсу для його подальшої капіталізації у високоліквідні ІА та ІВ, технологізації у професійних інноваціях та нововведеннях.

Логістично-програмуючий крок-3 з розвитку інформаційно-комунікативного професіосферного ресурсу

 

 


А. Сутнісно-функціональний контент (функціонал). В цьому функціоналі здійснюється трансформація дискретної соціально-професійнох структури виробництва (соціально-диференційованої) на інтегрований професіосферний контент інтерактивних комунікативно-інформаційних взаємодій. Розвиток наскрізних інформаційно-комунікативних процесів формування професійно-творчих ресурсів (ІКПТР) в якості інтегрованої культурно-інформаційної системи (КІС) виробництва: креативної асоціації, корпорації, міжгалузевого кластерного комплексу (МКК) тощо. ІКТ-програмування професіосферного розвитку КІ-системи виробництва на основі створення професійних проектів та їх проектних комплексів (ПП і ППК).

Б. Структурно-функціональний контент (інформаційно-комунікативний професійно-діяльнісний комплекс зі створення ІКПТР).

3.1. Розробка і технологічне впровадження інформаційно-комунікативної системи колективної підгтовки і прийняття рішень за нормами і стандартами інфомраційного комунікативного менеджменту.

3.2. ІКТ-програмування управлінсько-організаційних процесів зі створення УПТР та ОПТР за відповідними алгоритмами, соціотехнічними процедурами та регуляторами (СТП і СТР).

3.3. Розробка і впровадження Програми комунікацій для персоналу з метою розробки інформаційно-комунікативних технологій (ІКТ) та підвищення ІКПТР професійно-творчої діяльності.

3.4. Створення комунікативних соціотехнічних процедур (КСТП) нарощення професійно-творчого ресурсу виробництва шляхом інформаційно-програмованого навчання і набуття когнітивних знань та вмінь з їх практичного застосування.

3.5. Розробка ТЕП організації комунікацій та ІТ-процесів в кластері на основі розроблених професійних проектів та їх комплексу зі створенням «комунікативного кластеру» для впровадження ПП і ППК у виробничій ІКТ-системі.

3.6. Розробка інформаційно-комунікативних технологій (ІКТ) солідарно-партнерської діяльності зі створення професійних ІА та ІВ, партнерського і соціального капіталу (ПК І СК) у його технологічно-процедурній унормованості: ІКТ ІА, ІКТ ІВ, ІКТ ПК, ІКТ СК.

3.7. Акумуляція інформаційно-аналітичного ресурсу для продукування та ІКТ СК на основі розроблених професійних проектів і ТЕП малого інноваційного підприємства (МІП), продукування і вповадження ПТР-об’єктів і ПТР-технологій у професійній діяльності успішних фахівців.

Логістично-програмуючий крок-4 з розвитку соціально-кадрового професіосферного ресурсу

 

 


А. Сутнісно-функціональний контент (функціонал). Налагодження між фахівцями інноваційних та професійно-творчих соціально-кадрових взаємодій і партнерських відносин. Формування соціально-кадрового професійно-творчого ресурсу (СКПТР) в якості інноваційної професіосфери виробництва. Організація (і самоорганзіація) самовпорядковуючої культурно-інформаційної системи підприємства як креативної асоціації (корпорації) з розвинутим ебілітивним виробництвом творчих здібностей спеціалістів і праксіологічним виробництвом діяльностей з творчим контентом. ІКТ-програмування розвитку і саморозвитку професіосферного ресурсу персоналу в ПП і ППК з досягненням креативно-синергетичного ефекту у малих інноваційних підприємствах (внутрішньовиробничих – МІП) та у великих міжвиробничих і міжгалузевих кластерних комплексах (МПТК).

Б. Структурно-функціональний контент (соціально-кадровий професійно-діяльнісний комплекс зі створення СКПТР).

4.1. Створення кадрового «ціннісного фонду» компетенційних фахівців, здібних до професійно-творчої діяльності.

4.2. Укладення індивідуальних і колективних договорів з компетенційними співробітниками на інноваційну професійно-творчу діяльність (на правах і в статусі «довірчого найма») зі стимульованим і вищим рівнями результативності (СРР і ВРР).

4.3. Розробка і виконання програм з комплексів завдань на основі професійної самоорганізації та програмно-тематичної самореалізації СКПТР.

4.4. Розрахунок соціально-кадрового потенціалу і його підвищення до рівня СКПТР шляхом партнерського професійно-творчого навчання та практикумів з розвитку креативності в інноваційному кластері.

4.5. Здійснення розширеної раціоналізаторсько-винахідницької діяльності за алгоритмами соцієтальних відносин персоналу в партнерських мережах.

4.6. Розробка раціоналізаторських технологій «досконалої діяльності» за алгоритмами СРР і ВРР в створенні авторських ІА та ІВ, партнерського і соціального капіталу (ПК та СК).

4.7. Розробка ТЕП МІП та МНТК з метою масового продукування ІА, ІВ, ПК та СК системного впровадження у виробництво (за класифікацією НМА «навчений персонал») на основі відповідних професійних проектів (ПП) та їх програмно-проектних комплексів (ППК), розроблених кадровими службами, фахівцями-проектантами та спеціалізованими кадровими МІП.

П’ятий логістично-програмуючий «процесорний крок» (процес-об’єктний) здійснюється, виходячи з виробничо-галузевих особливостей підприємства. Це й повинно найти відображення у ПП і ППК у певній «зведеності» 4-х попередніх «процесорних кроків».

Логістично-програмуючий крок-5 з розвитку професіосферного ресурсу у «зведеному процесі» виробництва, представленого у міжгалузевому кластері

 

 

А. Сутнісно-функціональний контент (функціонал). Програмована розробка професійних проектів та їх програмно-проектних комплексів (ПП і ППК) зі створення управлінського, організаційного, інформаційно-комунікативного і соціально-кадрового ресурсів (УПТР, ОПТР, ІКПТР, СКПТР) як окремих інноваційних «процес-об’єктів» дял виробничого втілення, так і інтегрованого професіосферного ресурсу підприємства. Бізнес-планування з реалізації ПП і ППК в їх локальному «ресурсному форматі» та в інтегровано-професіосферному масштабі для здійснення загально-виробничої модернізації підприємства. Введення інтегрованих ПП і ППК в основні фонди підприємства в якості уставного (акціонерного) капіталу з інноваційним механізмом його розширеного відтворення на випереджаюче продукування професійно-творчих ресурсів.

Б. Структурно-функціональний контент (кластерно-зведений професійно-діяльнісний комплекс).

5.1. Професійно-управлінська діяльність з розвитку інноваційно-трансформативних професіосферних процесів на основі розробленої об’єкктно-зорієнтованої Програми на створення УПТР зі спланованим переходом на програмно-тематичне управління в розробці і впровадженні ПП і ППК (за класифікацією НМА «системи і методи управління і функціонування»).

5.2. Проведення НДДКР для створення навчального інкубатора з «управління знаннями» середнього і вищого складу АУП та проведення їх спеціального навчання з розробки та впровадження ПП і ППК, генерації рівневого УПТР для здійснення успішної професійно-управлінської кар’єри.

5.3. Впровадження методів «управління знаннями» та організаційного «розподілу знань» («організації знань») за тематичними Програмами креативності для персоналу підприємства (за класифікацією НМА «навчений персонал»).

5.4. Бізнес-планування ТЕП для обгрунтування ПП і ППК з розрахунком управлінсько-організаційного ресурсу виробництва (УПТР і ОПТР) для його впровадження (за формуляром Бізнес-плану).

5.5. Практична реалізація в ПП і ППК «організаційного алгоритму»: «ПТР-процес → ПТР-діяльність →ПТР-показники → ПТР-технологія → ПТР-інтелектуальні активи → ПТР-продукування ІА та ІВ (в інноваційному кластері)».

5.6. Розробка «зведеного» професійного проекту для виробництва (професіосферний проект за напрямами розвитку УПТР, ОПТР, ІКПТР, СКПТР) та його впроваджувального програмного комплексу (ППК) у внутрішньовиробничому кластері.

5.7. Розробка і впровадження Програми комунікацій для персоналу з метою розробки інформаційно-комунікативних технологій (ІКТ) під тематичну реалізацію ПП і ППК в ПТР-кластері (за класифікацією НМА: «результати НДР», «результати ДКР», «результати виробничих робіт» в якості прав власності на отримані і впроваджені результати).

5.8. Створення організаційно-комунікативної інфраструктури з інноваційних (когнітивно-креативних) груп для акумуляції професійно-творчого ресурсу в ПТР-об’єктах і ПТР-технологіях, інвентаризованих як ІА та ІВ, партнерський і соціальний капітал (ПК і СК).

5.9. Розрахунок соціально-кадрового потенціалу персоналу та його ресурсних можливостей, створення кадрового «ціннісного фонду» компетенційних спеціалістів (топ-фахівців), здібних до розробки ІА та ІВ (за класифікацією НМА).

5.10. Укладення індивідуальних і колективних договорів з топ-спеціалістами на інноваційно-винахідницьку діяльність на правах «договірчого найму»: впровадження нововведень, володіння корпоративними акціями підприємства, отримання дивідендних виплат, використання авторських НМА тощо.

5.11. Розробка ТЕП Малого інноваційного підприємства (МІП) з кадрового складу компетенційних фахівців для налагодження масового продукування високоліквідних ПТР-об’єктів і ПТР-технологій з вироблення.

5.12. Створення МІП з уставним фондом у складі матеріальних та інтелектуальних активів підприємства, а також акціонерним капіталом успішних фахівців. Організація партнерських мереж МІП для репрезентації «ПТР-продуктів» на інноваційно-інвестиційному ринку: міжгалузева кластерна система, територіальний кластер, науково-технічний та інноваційний комплекси, МНТК, інжинірінгові та реінжинірінгові центри, технопарки в якості Великих інноваційних підприємств, комплексів і комбінатів тощо.

Подібний 5-ти кроковий «соціальний процесор» виявляє відповідну внутрішню логіку та алгоритм змін при трансформації традиційного виробництва на інноваційну виробничу систему. В ній з’являється можливість складання професійних проектів та їх комплексів (ПП і ППК) з урахуванням професійно-творчого ресурсу успішних фахівців та всього професіосферного ресурсу персоналу підприємства як успішної виробничої організації. Цей логістичний алгоритм здійснення виробничо-професіосферних змін і трансформацій можна представити наступним чином:

Інноваційна система управління
НДДКР з розробки ПП і ППК
Процес-об’єктна організація виробництва
Структурна трансформація виробництва
Професійно-творчий ресурс (ПТР)
Професійні ІА та ІВ, професіосферний ПК та СК
ПТР-тезнології, алгоритми і процедури впровадження
Об’єктна репрезентація ПТР-процесів в ІТ та ІКТ

 








Дата добавления: 2015-06-15; просмотров: 554. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Разработка товарной и ценовой стратегии фирмы на российском рынке хлебопродуктов В начале 1994 г. английская фирма МОНО совместно с бельгийской ПЮРАТОС приняла решение о начале совместного проекта на российском рынке. Эти фирмы ведут деятельность в сопредельных сферах производства хлебопродуктов. МОНО – крупнейший в Великобритании...

ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЦЕНТРА ТЯЖЕСТИ ПЛОСКОЙ ФИГУРЫ Сила, с которой тело притягивается к Земле, называется силой тяжести...

СПИД: морально-этические проблемы Среди тысяч заболеваний совершенно особое, даже исключительное, место занимает ВИЧ-инфекция...

Стресс-лимитирующие факторы Поскольку в каждом реализующем факторе общего адаптацион­ного синдрома при бесконтрольном его развитии заложена потенци­альная опасность появления патогенных преобразований...

ТЕОРИЯ ЗАЩИТНЫХ МЕХАНИЗМОВ ЛИЧНОСТИ В современной психологической литературе встречаются различные термины, касающиеся феноменов защиты...

Этические проблемы проведения экспериментов на человеке и животных В настоящее время четко определены новые подходы и требования к биомедицинским исследованиям...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия