Студопедия — ЗАГАЛЬНІ ВКАЗІВКИ
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ЗАГАЛЬНІ ВКАЗІВКИ






ЗМІСТ

 

ЗАГАЛЬНІ ВКАЗІВКИ.......................................................................................... 4

ЗАВДАННЯ ДИПЛОМНОГО ПРОЕКТУ (РОБОТИ)..................................... 5

ТЕМАТИКА ДИПЛОМНИХ ПРОЕКТІВ (РОБІТ)…………..……………..... 6

СКЛАД ДИПЛОМНОГО ПРОЕКТУ (РОБОТИ) ТА ЇЇ ОФОРМЛЕННЯ.... 6

 

1 ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ…………………………………………………....  
2 ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ПРОЦЕС ТО І РЕМОНТУ (ВІДПОВІДНО ЗАВДАННЮ) ОБ’ЄКТА ВПЛИВУ……..………………………….  
3 ТЕХНОЛОГІЧНИЙ РОЗРАХУНОК ВІДДІЛЕННЯ (ДІЛЬНИЦІ) ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ ТО І РЕМОНТУ ОБ'ЄКТА ВПЛИВУ…………………..  
3.1. Вибір і коректування вихідних нормативів технічного обслуговування і ремонту  
3.2. План обслуговування і виробнича програма з технічного обслуговування і ремонту рухомого складу  
3.3. Річний об’єм виробництва і штати автотранспортного підприємства  
3.4. Розрахунок кількості виробничих постів, вибір і обґрунтування методів організації виробництва на постах  
3.5. Розрахунок і підбір основного технологічного обладнання  
3.6. Склад приміщень підприємства і розрахунок їх площ  
3.7. Технологічний процес технічного обслуговування і ремонту та підбір технологічного обладнання у виробничому відділенні, яке детально розробляється  
3.8 Обґрунтування конструкції пристрою для механізації трудомістких робіт у виробничому відділенні  
4 ОХОРОНА ПРАЦІ  
5 ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗРАХУНОК ВІДДІЛЕННЯ (ДІЛЯНКИ)  
Перелік посилань…………………………………………………………….....  
Додаток А………………………………………………………………………. 32 Додаток Б…………..…………………………………………………………… 48 Додаток В ……………………………………………………………………… 52 Додаток Г ……………………………………………………………………… 54 Додаток Д ……………………………………………………………………… 56 Додаток Е ……………………………………………………………………… 58
 

 

ЗАГАЛЬНІ ВКАЗІВКИ

 

У методичних вказівках наведені нижче терміни вживаються у значеннях рекомендованих відповідними Державними стандартами України (ДСТУ 2609-94, ДСТУ 2984-95, ДСТУ 3008-95 та ін.).

Автотранспортне підприємство (АТП) – підприємство автомобільного транспорту комплексного типу, що здійснює перевезення вантажів або пасажирів, зберігання, технічне обслуговування та ремонт рухомого складу, а також забезпечення його експлуатаційними матеріалами та запасними частинами.

Дорожній транспортний засіб (ДТЗ) – транспортний засіб, призначений для експлуатації переважно на автомобільних дорогах загального користування усіх категорій і сконструйований згідно з їх нормами.

Автомобіль – дорожній транспортний засіб, який приводиться у рух джерелом енергії, має не менш ніж 4 колеса, призначений для руху по безрейкових дорогах і використовується для:

– перевезення людей та (чи) вантажів;

– буксирування транспортних засобів, призначених для перевезення людей та (чи) вантажів;

– виконання спеціальних робіт.

Технічний стан – сукупність схильних до змін в процесі виробництва чи експлуатації якостей виробу, яка характеризується в певний момент часу ознаками, встановленими технічною документацією на цей виріб.

Справний стан (справність) – стан виробу, який відповідає усім вимогам нормативно-технічної документації.

Роботоздатний стан (роботоздатність) – стан виробу, в якому значення усіх параметрів, які характеризують здатність виконувати задані функції, відповідають нормативно-технічній і (або) конструкторській документації.

Система технічного обслуговування та ремонту техніки – сукупність взаємопов'язаних засобів, документації технічного обслуговування і ремонту та виконавців, які потрібні для підтримання і відновлення якості виробів, що входять у цю систему.

Технічне обслуговування (ТО) – комплекс операцій чи операція щодо підтримки роботоздатності або справності виробу під час використання за призначенням, зберігання та транспортування.

Ремонт – комплекс операцій щодо відновлення справності або роботоздатності виробів та відновлення ресурсів виробів чи їх складових частин.

Ресурс – сумарне напрацювання виробу з початку його експлуатації чи поновлення експлуатації після ремонту певного виду до переходу в граничний стан.

Напрацювання – тривалість або обсяг роботи виробу (тривалість роботи в годинах, кілометрах пробігу, число робочих циклів, пусків і т. ін.).

Граничний стан – стан виробу, коли його подальше застосування за призначенням недопустиме чи недоцільне або відновлення його справного чи роботоздатного стану неможливе чи недоцільне.

Сезонне технічне обслуговування (СО) – технічне обслуговування, яке виконується для підготовки виробу до використання в осінньо-зимових чи весняно-літніх умовах.

Періодичність технічного обслуговування (ремонту) – інтервал часу чи напрацювання між даним видом технічного обслуговування (ремонту) і наступним таким же видом або іншим більшої складності.

Трудомісткість технічного обслуговування (ремонту) – трудовитрати на проведення одного технічного обслуговування (ремонту) даного виду.

Поточний ремонт (ПР) – ремонт, який виконується для забезпечення або відновлення роботоздатності виробу і полягає в заміні і (або) відновленні окремих частин (може виконуватись заявочно або за результатами діагностування агрегатним, знеособленим або іншими методами).

Капітальний ремонт (КР) – ремонт, який виконується для відновлення справності та повного або близького до повного відновлення ресурсу виробу із заміною чи відновленням будь-яких частин, у тому числі базових.

Базові агрегати ДТЗ – двигун з картером зчеплення у зборі, коробка передач, роздавальна коробка, гідромеханічна передача, задній міст (вісь), середній міст (вісь), передній міст (вісь), рульове керування, кабіна вантажного та кузов легкового автомобіля, кузов автобуса, рама, підйомне обладнання платформи автомобіля-самоскида.

Об’єкт впливу – система, агрегат або вузол (деталь) автомобіля, яка (який) детально розглядається при проектуванні технологічних процесів.

 

ЗАВДАННЯ ДИПЛОМНОГО ПРОЕКТУ (РОБОТИ)

 

Основною метою дипломного проекту (роботи) є систематизація, подальше закріплення і поглиблення знань та практичних навичок, які отримані під час навчання у навчальному закладі, а також накопичення досвіду самостійної роботи при вирішенні конкретних завдань технічної експлуатації рухомого складу автомобільного транспорту.

У процесі розробки дипломного проекту (роботи) і вирішення реальних виробничо-технічних завдань студент повинен:

– вміти використовувати сучасні методи техніко-економічного аналізу, які на всіх етапах дипломного проекту (роботи) забезпечують достовірність обґрунтування і раціональний вибір організаційних та технічних рішень;

– вміти застосовувати теоретичні положення при вирішенні практичних завдань і чітко формулювати свої пропозиції;

– знати методику виконання технологічного розрахунку автотранспортного підприємства (АТП) з урахуванням технічного стану рухомого складу та умов його експлуатації, режиму роботи підприємства, рівня його технічної оснащеності та інших факторів;

– широко використовувати передові, прогресивні розробки, які направлені на оптимізацію виробничих процесів технічного обслуговування (ТО) і поточного ремонту (ПР) рухомого складу;

– вміти виконувати детальний аналіз конструкцій стендів і пристроїв, що використовуються в технологічних процесах ТО і ПР автомобілів та обґрунтовувати вибір найбільш прийнятних конструкцій для конкретних умов роботи підприємства;

– передбачити необхідні заходи для забезпечення охорони праці та оточуючого середовища;

– оформити розрахунково-пояснювальну записку і графічну частину проекту (роботи) у відповідності з вимогами до оформлення навчальних робіт студентів інженерно-технічних спеціальностей та ЄСКД.

ТЕМАТИКА ДИПЛОМНИХ ПРОЕКТІВ (РОБІТ)

 

Теми дипломних проектів (робіт) мають комплексний характер і передбачають одночасне вирішення технічних, організаційних, конструкторських, економічних, природоохоронних завдань.

Тематика дипломних проектів (робіт) за спеціальністю 5.07010602 «Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів» напряму підготовки 6.070106 «Автомобільний транспорт» включає, як правило, такі напрямки:

– розробка (удосконалення) технологічного процесу технічного обслуговування і ремонту об’єкта впливу автомобіля марки…

– розробка (удосконалення) технологічного процесу технічного обслуговування об’єкта впливу автомобіля марки…

– розробка (удосконалення) технологічного процесу ремонту об’єкта впливу автомобіля марки…

– розробка (удосконалення) технологічного процесу діагностування об’єкта впливу автомобіля марки….

В процесі дипломного проектування вирішується завдання покращення ефективності виробництва за рахунок підвищення продуктивності праці, максимального енергозбереження, удосконалення якості та збільшення видів послуг, більш повного використання всіх видів ресурсів, попередження забруднення навколишнього середовища.

Тематика дипломних проектів (робіт) має бути актуальною. Дипломні проекти (роботи) можуть мати суто навчальний характер або виконуватись на замовлення підприємства чи відповідного підрозділу навчального закладу.

 







Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 507. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Этапы трансляции и их характеристика Трансляция (от лат. translatio — перевод) — процесс синтеза белка из аминокислот на матрице информационной (матричной) РНК (иРНК...

Условия, необходимые для появления жизни История жизни и история Земли неотделимы друг от друга, так как именно в процессах развития нашей планеты как космического тела закладывались определенные физические и химические условия, необходимые для появления и развития жизни...

Метод архитекторов Этот метод является наиболее часто используемым и может применяться в трех модификациях: способ с двумя точками схода, способ с одной точкой схода, способ вертикальной плоскости и опущенного плана...

Тема 5. Анализ количественного и качественного состава персонала Персонал является одним из важнейших факторов в организации. Его состояние и эффективное использование прямо влияет на конечные результаты хозяйственной деятельности организации.

Билет №7 (1 вопрос) Язык как средство общения и форма существования национальной культуры. Русский литературный язык как нормированная и обработанная форма общенародного языка Важнейшая функция языка - коммуникативная функция, т.е. функция общения Язык представлен в двух своих разновидностях...

Патристика и схоластика как этап в средневековой философии Основной задачей теологии является толкование Священного писания, доказательство существования Бога и формулировка догматов Церкви...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия