Студопедия — Практичне заняття № 1-3
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Практичне заняття № 1-3






 

Модуль І

Змістовий модуль І

Тема заняття: Основи індивідуальної поведінки

 

Кількість годин: 6

 

Мета заняття: Формування вмінь та навичок з:

- вивчення рис та особливостей характеру з використанням інструментів організаційної поведінки (шкали нейротизму Г. Айзенку, індикатору типу Майєрс-Бріггс (МВТІ), моделі «Великої п’ятірки»);

- вивчення цінностей, відношення і сприйняття з використанням інструментарію організаційної поведінки (методики і тести)

 

Обладнання: тест Г. Айзенка, індикатор типу Майєрс – Бріггс, «Велика п’ятірка», методика Рокіча.

 

План заняття:

 

1. Детермінанти особистості.

2. Методи вивчення особистості.

3. Риси та особливості характеру.

4. Індивідуальні особливості характеру. Темперамент. Модель «Великої п’ятірки» особистості.

5. Соціальні риси. Індикатор типу Майєрс – Бріггс як метод визначення рис характеру.

6. Особисті концептуальні риси.

7. Сутність та зміст поняття «цінності». Типи цінностей.

8. Сутність поняття «ставлення».

9. Сутність та зміст поняття «сприйняття». Фактори, які впливають на сприйняття.

10. Сутність поняття «здобуття знань». Типи стилів здобуття знань.

 

Методичні рекомендації:

 

Робота над темою «Основи індивідуальної поведінки» базується на знанні попередньої теми «Поняття і сутність організаційної поведінки» та усвідомленні, що саме людина є центральним фактором організації як соціотехнічної системи.

При роботі над темою «Основи індивідуальної поведінки» рекомендується головну увагу приділити аналізу питання: «Що є детермінантами поведінки людей в організації і як можна використовувати ці знання на практиці?»

Кожна людина – індивідуальність, особистість, яку можна спостерігати, описувати і, зрештою, оцінювати.

Треба мати на увазі, що окремі індивідууми, які належать до тих чи інших організацій, обов’язково поводять себе інакше порівняно з тим, як це було б за межами організації. Організаційна система сама по собі починає вагомо на них впливати, зміцнює та переорієнтовує тенденції в їх поведінці.

На вибір поведінки індивідуума в тій чи іншій ситуації впливають, по-перше, його навички, знання, характер та особливості особистості в тому вигляді, в якому вони сформовані всім попереднім життєвим досвідом; по-друге, конкретні обставини ситуації, в якій приймається рішення. У більшості випадків перше є вагомішим для визначення поведінки людини, ніж друге.

Управління роботою підлеглих потребує від менеджера спеціальних знань та навичок, які дають йому можливість ефективно діяти. Вивчення індивідуальних властивостей особистості допомагає зрозуміти загальні тенденції людської поведінки.

Перед проведенням практичного заняття з вивчення основ індивідуальної поведінки студентам необхідно ознайомитись зі специфікою використання діагностичного інструментарію, який буде використаний під час заняття та його теоретичними засадами.

 

Тест Айзенка. Автор двофакторної моделі особистості Г. Айзенк як показники основних якостей особистості використовував екстраверсію – інтроверсію та нейротизм. У загальному смислі екстраверсія – це спрямованість особистості на оточуючих людей і події, інтроверсія – це спрямованість особистості на її внутрішній мир, а нейротизм – поняття, яке синонімічне тривожності, - виявляється як емоційна нестійкість, напруженість, емоційна збудливість. Факторно-аналітичний опис особистості Г. Айзенка пов’язаний із чотирма класичними типами темпераменту.

При вивченні темпераменту слід пам’ятати, що немає кращих або гірших темпераментів – кожний з них має позитивні сторони, тому головні зусилля повинні бути спрямовані не на перероблення темпераменту (це неможливо внаслідок того, що це природжені властивості), а на розумне використання його достоїнств і нівелювання негативних сторін.

Темперамент накладає відбиток на способи поведінки і спілкування. У поведінковому спілкуванні можна і потрібно передбачати особливості реакції осіб з різними типами темпераменту й адекватно на них реагувати. Продуктивність роботи людини також тісно пов’язана з особливостями її темпераменту.

Вивчаючи екстраверсію – інтроверсію та нейротизм за допомогою опитувальника Айзенка слід додержуватись наступного алгоритму:

1. Вивчення інструкції опитувальника.

2. Відповіді на питання.

3. Обробка результатів.

4. Аналіз результатів.

Кількість та різноманітність специфічних рис особистості або вимірів вражає. Риса особистості – це її базові компоненти. Протягом років дослідниками було виділено та вивчено тисячі рис. Їхні назви – це терміни, які використовуються людьми для опису інших. Для плідного використання ці терміни необхідно організувати в невеликий набір концепцій чи описів. В останніх дослідженнях виділено кілька загальних факторів, що описують особистість.

П’ять основних факторів є підсумком структури особистості індивіда. Ця «Велика п’ятірка», як її називають, описує індивідуальні пристосування, соціабельність, свідомість, поступливість та інтелектуальну відкритість.

Для оцінки основних факторів та виконання анкети «Велика п’ятірка» слід здійснити ряд кроків:

1. Вивчити інструкцію.

2. На кожній шкалі зазначити, який бал найкраще описує вас.

3. Здійснити обробку результатів згідно інструкції.

4. Інтерпретувати результати.

Тип особистості людини може впливати на його стиль спілкування. Визначення типу особистості є широко розповсюджена техніка. Індикатор типу Майєрс - Бріггс (МВТІ) має серйозне наукове обґрунтування і довів свою ефективність при багаторічному використанні.

В основі розробки індикатору покладена типологія особистості відомого психолога Карла Густава Юнга. Класифікація МВТІ містить 16 типів, які розподілені за чотирма шкалами і характеризують те, як людина:

1) відновлює і поповнює свою енергію;

2) збирає інформацію;

3) приймає рішення;

4) якому образу життя надає перевагу.

Основними положеннями, на яких ґрунтується МВТІ, є:

· Кожна людина унікальна, але в поведінці людей є спільні риси.

· Нема поганих типів.

· У житті ми використовуємо усе чому надаємо перевагу.

Якщо ви вмієте визначать тип особистості вашого співрозмовника, то зможете відповідним чином адаптувати ваш стиль спілкування, щоби інформація, яку ви повідомляєте сприймалась ним як найкраще.

 

Локус контролю – це якість, яка характеризує схильність людини приписувати відповідальність за результати своєї діяльності зовнішнім силам (зовнішній контроль) або власним здібностям та зусиллям (внутрішній контроль). Опитувальник рівень суб’єктивного контролю складається з 7 шкал, містить 44 пункти, вимірює локус контроль особистості у різних сферах життєдіяльності (сфері досягнень, сфері невдач, виробничих стосунків, міжособистісних стосунках, ін.). При вивченні рівня контролю за допомогою опитувальника слід дотримуватись наступної послідовності:

1. Ознайомитись з інструкцією.

2. Прочитавши кожне твердження оцінити ступінь своєї згоди чи незгоди з ним, використовуючи шкалу.

3. Підрахувати кількість отриманих балів згідно з ключем.

4. Перевести бали в стени.

5. Інтерпретувати дані.

 

При вивченні домінуючого стилю навчання слід пам’ятати, що серед них немає поганих чи гарних, кожен із стилів має свої переваги. Працюючи з тестом «Оцінка спеціаліста у сфері його професійної діяльності: Стилі навчання» слід приділити увагу ознайомленню з формою бланку відповідей і на прикладі спробувати вірно його оформити.

При підрахуванні суми балів слід користуватись таблицею підрахунків. Отримані суми балів використовуються при побудові профілю з використанням якого визначається тип стилю навчання досліджуємого.

 

Опрацювання цієї теми буде ефективнішим, якщо після усвідомлення теоретичних положень теми студенти проведуть знайомство з тестами через виявлення власних обмежень та характерних рис, на підставі чого зроблять висновки щодо самовдосконалення.

 

Питання для самоконтролю

 

1. Що являє собою особистість людини?

2. У чому полягає сутність поняття «індивідуальність»?

3. Яким чином метод МВТІ допоможе зрозуміти характер людини?

4. Чим відрізняється модель «Великої п'ятірки» від методу МВТІ?

5. Як поводяться люди в залежності від рівня самоконтролю?

6. Як поводяться люди з високим рівнем авторитаризму?

7. Як характеризується поведінка людини з високим рівнем макіавеллізму?

8. Як поводяться люди в залежності від рівня самооцінки?

9. Чим характеризуються люди, схильні до ризику?

10. Як поводяться люди, орієнтовані на досягнення?

11. Як ви думаєте, чи потрібно менеджеру враховувати національні особливості характеру? Чому?

Тестові завдання

 

1. Детермінантами особистості є:

а) спадковість, оточення і ситуація;

б) індивід, індивідуальність;

в) темперамент, характер, емоційність;

г) екстраверсія, інтроверсія, невротизм.

2. Модель «Великої п’ятірки» містить наступні особистісні риси:

а) екстраверсія, інтроверсія, інтуїція, раціональність, сприйнятливість;

б) лагідність, інтуїтивність, щирість, людяність, толерантність;

в) рівень екстраверсії, поступливість, свідомість, емоційна стабільність, сприйнятливість до пізнання;

г) працелюбність, уважність, працездатність, сила волі.

3. Опитувальник MBTI це:

а) інструмент діагностики;

б) індикатор типу Майєрс-Бріггс, оцінний тест який широко застосовується для визначення рис характеру, властивих тій чи іншій людині;

в) психодіагностичний інструментар, яким користуються медики для визначення рівня інтелекту.

 

Основна література: /2/, /4/, /5/, /8/

 

Додаткова література: /22/, /28/, /31/, /42/, /45/, /60/, /66/, /77/, /108/

 







Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 1225. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Вопрос 1. Коллективные средства защиты: вентиляция, освещение, защита от шума и вибрации Коллективные средства защиты: вентиляция, освещение, защита от шума и вибрации К коллективным средствам защиты относятся: вентиляция, отопление, освещение, защита от шума и вибрации...

Задержки и неисправности пистолета Макарова 1.Что может произойти при стрельбе из пистолета, если загрязнятся пазы на рамке...

Вопрос. Отличие деятельности человека от поведения животных главные отличия деятельности человека от активности животных сводятся к следующему: 1...

ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЦЕНТРА ТЯЖЕСТИ ПЛОСКОЙ ФИГУРЫ Сила, с которой тело притягивается к Земле, называется силой тяжести...

СПИД: морально-этические проблемы Среди тысяч заболеваний совершенно особое, даже исключительное, место занимает ВИЧ-инфекция...

Понятие массовых мероприятий, их виды Под массовыми мероприятиями следует понимать совокупность действий или явлений социальной жизни с участием большого количества граждан...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия