Студопедия — Рівень 2.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Рівень 2.






41. Вексель відповідно до Закону України "Про особливості обігу век­селів в Україні" - це...

42. Векселі бувають прості (соло-вексель) і перевідні (тратта). У чому полягає різниця між ними?

43. Відмінні особливості оформлення векселя.

44. За 4'ормою передачі векселя за індосаментом, останній може бути двох видів: або іменним, або бланковим. У чому їх особливості?

45. Які операції виконують банки з векселями?

46. Спеціальний позиковий рахунок - це...

47. Інкасування векселів банком - це...

48. Доміціляція (від лат. doiniciliuin - місцеперебування) векселя - це

49. Аваль (фр. aval) векселя - це...

50. Акцепт (лат. Acceptus - прийнятий) векселя - це...

51. Місце державних фінансових інститутів на грошовому ринку.


Рийок фінансових послуг: теорія / практик»

52. Дія забезпечення оріаніі.іціі іотівковою і рошеного обії v Національний банк здійснює:...

53. Основні економічні засоби іа методи грошово-кредитної політики НБУ.

54. Відкріпнії ринок • це ринок, на якому здійснюються операції ;

купівлі-продажу цінних паперів між особами, що...

55. Операціями на відкритому ринку Національної о банку є...

56. Назвіть критерії вибору банку вкладниками.

57. Від чого залежить ціна кредиту, якчіі отримує позичальник у банку?

58. Хто є емітентом комерційних паперів?

59. Виходячії із зюди про зворотний викуп, ви очікуватимете від них вищий чи нижчий дохід, ніж від комерційних паперів? Чому?

60. Для чого існують банківські акцепти?

61. Які види процентних ставок ви знаєте?

62. Назвіть основні фактори, які впливають на процентні ставки.

63. Що таке номінальна процентна ставка, і чим вона відрізняється від реальної?

64. Які державні цінні напери обертаються на і рошовому ринку?

65. Яким чином казначейство використовує первинний ринок для одержання капіталу?

66. Взаємозв'язок грошово-кредитної та бюджетної політики держави.

67. Концепція тимчасової вартості ірошей.

68. Особливості здійснення розрахунків на грошовому ринку в умовах інфляції.

69. Поясніть, іцо лежить в основі виразу: "Долар, який ви маєте в наяв­ності сьогодні, дорожчий, ніж долар, який ви одержите у наступному році".

70. Що таке компаундирування?

71. Що таке дисконтування? Як цей процес співвідноситься із проце­сом компаундирування?

72. Як зміниться поточна вартість суми, яку ви очікуєте отримати в майбутньому, з плином часу і при підвищенні відсоткової ставки?

73. Припустимо, що ви знаєте поточну вартість вашого рахунку, суму вашого рахунку наприкінці певного року та процентну ставку. Напишіть рівняння, за допомогою якого знаходимо число періодів.

74. Припустимо, що ви знаєте поточну вартість вашого рахунку, суму вашого рахунку наприкінці певної о року та число періодів. Напишіть рівняння. ча допомогою якого ми можемо знайти процентну ставку.

75. Теперішня вартість майбутнього потоку готівки або групи потоків готівки:

а) ставка "ціни шансу";

б) дисконтування:

в) поточна вартість:

г) правильної відповіді немає.


Ходаківська В. її., Беляєв В. В

76. До відпливу грошової готівки слід віднести:

а) витрати та виплати;

6) прийняття готівки;

в) депозити готівкою;

г) інвестування.

77. До припливу грошової готівки слід віднести:

а) витрати та виплати;

б) прийняття готівки;

в) депозити готівкою;

г) інвестування.

78. Де б ви віддали перевагу зберігати кошти: 1) на ощадному рахунку. за яким виплачуються 5 відсотків при піврічному компаундируваині або: 2) на рахунку, за яким 5 відсотків компаундирується щоденно? Поясніть, чому.

79. Чому з точки зору інвестора піврічне компаунднрування краще за

річне?

80. Назвіть основні напрями вдосконалення податкового регулювання

депозитного ринку.

Рівень 3. Завдання для практичної роботи

81. Вексель на суму 32000 грн. видано на 230 днів з нарахуванням за ним відсотків за ставкою 25% річних при розрахунковій кількості днів на рік -365. Банк облікував вексель за 54 дні до настання терміну оплати за обліковою ставкою 10% річних при розрахунковій кількості днів на рік - 360. Визначити суму, отриману пред'явником векселя, і суму доходу банку.

82. При обліку векселя на суму 2300 гри., до терміну оплати якого за­лишилось 80 днів, банк виплатив його пред'явнику 1810 грн. Визначити, яку облікову ставку використовував банк при розрахунковій кількості днів на рік,

рівному 360.

83. При оплаті пред'явленого векселя на суму 12000 грн., до терміну

погашення якого залишилось 32 дні, дохід банку склав 2125 гри. Визначити ставку відсотків, використану банком при визначенні доходу.

84. Вексель обліковано в банку за обліковою ставкою 25% річних за сім місяців до терміну його погашення. Визначити значення ефективної річної став­ки відсотків.

85. Вексель, до терміну оплати якого залишилось 150 днів, обліковано

в банку за обліковою ставкою 35% річних при розрахунковій кількості днів на рік - 360. Визначити дохідність операції обліку за ефективною ставкою простих

відсотків для розрахункової кількості днів на рік - 365.

86. Депозитний сертифікат дисконтного типу номіналом 15000 грн., ціна якого визначається з використанням облікової ставки, було куплено за півроку до його погашення і продано через 3 місяці. Значення ринкових обліко­вих ставок у моменти купівлі та продажу склали 40% і 35% річних відповідно. Визначити дохід від операцій купівлі-продажу та її дохідність у вигляді ефектив­ної річної ставки відсотків. 206



Ринок фінансових послуг: теорія і практика

87. Ощадний серті^ика'і номіналом 50 000 ірн. з нарахуванням про­центів за ставкою 30% річних і терміном півроку було куплено за 110 днів до по­гашення і продано через 15 днів. Значення ставок відсотків за депозитами в мо­менти купівлі та продажу склали 30% і 28% річних відповідно. Визначити дохід від операції купівлі-продажу і її дохідність у вигляді е4іективної річної ставки відсотків при розрахунковій кількості днів на рік - 360.

88. Вексель обліковується в банку за півроку до терміну його погашен- ня. Місячний рівень інфляції складає 2%. Визначити облікову ставку, яка забез­печує реальну дохідність операції обліку, що відповідає реальній дохідності кре­дитних операцій 6% річних.

89. При обліку векселів в умовах інфляції повинна бути забезпечена ре­альна дохідність, що визначається обліковою ставкою, яка дорівнює 8% річних. Визначити облікову ставку, що компенсує втрати від інфляції при обліку вексе­ля, до терміну погашення якого залишилось 75 днів, якщо очікуваний рівень інфляції складає 3% в місяць, а розрахункова кількість днів на рік - 360.

90. Вексель на суму 20000 грн. було пред'явлено в банк для оплати за 250 днів до терміну його погашення. Визначити суму, отриману пред'явником векселя, і суму доходу банку, якщо банк для його визначення буде використову­вати ставку відсотків і облікову ставку, що дорівнюють 25% річних (розрахун­кова кількість днів на рік при використанні ставки відсотків дорівнює 365, при використанні облікової ставки - 360).

91. Банк приймає внески до запитання за ставкою 80% річних. Визна­чити cvmv процентів на внесок 2400 грн., що розміщено на півроку.

92. Банк приймає депозити на 3 місяці за ставкою 20% річних, на 6 місяців за ставкою 40% річних і на рік за ставкою 50% річних. Визначити суму, яку отримає власник депозиту 4400 гри. в усіх трьох випадках.

93. Вклад у розмірі 4000 грн. було покладено в банк 20.01.02 і запита­но 7.10.02. Ставка відсотків банку складала 30% річних. Визначити суму нара­хованих відсотків при різних методах визначення терміну нарахування.

94. При відкритті ощадного рахунку за ставкою 25% річних 20.04.02 на рахунок було покладено суму 4000 гри. Потім на рахунок 21.07.02 була додана су­ма 400 гри.: 7.10.02з рахунку було знято суму 770 грн., а 11.11.02 рахунок було за­крито. Визначити загальну суму. отриману вкладником при закритті рахунку.

95. Ставка відсотків банку за внесками до запитання, що складає на по­чатку року 30% річних, через півроку була зменшена до 25%, а через три місяці До 20%. Визначити суму відсотків, яку було нараховано на вклад 4000 грн. за рік.

96. Вклад 4000 грн. було. покладено в банк 25.05.02 при ставці 35% річних. З 1 червня банк знизив ставку за внесками до 25% річних. 15 липня ра­хунок було закрито. Визначити суму нарахованих відсотків при англійській практиці їх нарахування.

97. У пенсійний фонд щорічно в кінці року будуть уноситись суми 56 ірн., на які будуть нараховуватись складні відсотки за ставкою 12% річних. Виз­начити суми, накопичені у фонді протягом: а) 10 років; б) 20 років; в) ЗО років.


Ходаківська В. І Е., Беляєв В. В

98. Y пенсійний фонд v кінці кожної о кварталу будуть вноситись суми 10.40 гри., на які також щоквартально будуть нараховувагись складні відсотки •за номінальною річною ставкою 11 "о річних. Визначити суми, накопичені у

фонді протягом 20 років.

99. На внески в пснсііініііі фонд. що вносяться щорічно в кінці року. бу­дуть нараховувашсь складні відсотки за ставкою 15% річних. Визначити розмір щорічних внесків, необхідних для накопичення через 26 років суми 22000 гри.

100. Y пенсійний фонд на початку кожного кварталу будуть вноситись суми 13,40 гри., на які також щоквартально будуть нараховуватись складні відсотки за номінальною річною ставкою і 4% річних. Визначити суми, накопи­чені у фонді протніом 25 років.

101. У пенсійний фонд щорічно на початку кожного року будуть вно­ситись суми, на які будуть нараховуватись складні відсотки за ставкою 16% річних. Визначити розмір внесків, необхідних для накопичення через ЗО років

суми 48000 гри.

!02. Вексель на суму 32000 гри. видано на 230 днів з нарахуванням

відсотків за ставкою 25% річних іірі; розрахунковій кількості днів на рік - 365. Банк облікував вексель за 54 дні до г'.асгання терміну оплати за обліковою став­кою 10% річних при розрахунковії! кількості днів на рік - 360. Визначити суму,

отриману пред'явником векселя, і суму доходу банку.

і 03. При обліку векселя на суму 2300 грн.. до терміну оплати якою зали­шилось 80 днів. банк виплатив по; о пред'явнику 1810 ірн. Ви значити, яку обліко­ву ставку використовував банк при ро ірахунковііі кількості днів на рік - 360.

104 При оплаті пред'явленої о векселя на суму 12000 ірн., до терміну погашення якого залищії.'юсь 32 дні. дохід банку склав 2125 гри. Визначити

ставку відсотків, використану банком при визначенні доходу.

105. Вексель обліковано в банку за обліковою ставкою 25% річних за сім місяців до терміну його иоі ащення. Визначити значення ефективної річної

ставки відсотків.

106. Банк видав кредит у розмірі 15000 гри. на 9 місяців за ставкою 35%

річних. Визначити суму, що погашається, і суму відсотків за кредит.

107. Кредит у розмірі 7500 гри. було взято 5.01.02 з іерміном погашен­ня 11.07.02 за ставкою 30% річних. Визначити суму відсотків за кредит при

різній практиці їх нарахування.

108. За умовами кредитної угоди ставка простих відсотків у першому

місяці за користування кредитом дорівнює 45% річних, а в кожному наступно­му місяці збільшується на 2 відсоткових пункти. Визначити суму відсотків за

кредит у розмірі 11000 гри., взятий на 9 місяців.

109. Банк нараховує відсотки:за складною ставкою 35'- о річних. Визна­чити суму нарахованих відсотків, якщо вклад 4000 гри. було закрито через 3.5

року.

!ІО. Складні відсотки на вкладі! нараховуються щоквартально і'.і

номінальною ставкою 25% річних. Визначити суму відсотків, нарахованих на внесок 4000 ірн. за 4 роки.


Ринок фінансових послуг: теорія і прак'пікя







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 2758. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

ЛЕКАРСТВЕННЫЕ ФОРМЫ ДЛЯ ИНЪЕКЦИЙ К лекарственным формам для инъекций относятся водные, спиртовые и масляные растворы, суспензии, эмульсии, ново­галеновые препараты, жидкие органопрепараты и жидкие экс­тракты, а также порошки и таблетки для имплантации...

Тема 5. Организационная структура управления гостиницей 1. Виды организационно – управленческих структур. 2. Организационно – управленческая структура современного ТГК...

Методы прогнозирования национальной экономики, их особенности, классификация В настоящее время по оценке специалистов насчитывается свыше 150 различных методов прогнозирования, но на практике, в качестве основных используется около 20 методов...

Сущность, виды и функции маркетинга персонала Перснал-маркетинг является новым понятием. В мировой практике маркетинга и управления персоналом он выделился в отдельное направление лишь в начале 90-х гг.XX века...

Разработка товарной и ценовой стратегии фирмы на российском рынке хлебопродуктов В начале 1994 г. английская фирма МОНО совместно с бельгийской ПЮРАТОС приняла решение о начале совместного проекта на российском рынке. Эти фирмы ведут деятельность в сопредельных сферах производства хлебопродуктов. МОНО – крупнейший в Великобритании...

ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЦЕНТРА ТЯЖЕСТИ ПЛОСКОЙ ФИГУРЫ Сила, с которой тело притягивается к Земле, называется силой тяжести...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия