Студопедия — Основні стадії процесу розробки послуги
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Основні стадії процесу розробки послуги






Процес розробки і створення послуги не має своєї тривалої історії, більшість моделей, пропонованих для сфери послуг – це модифікація процесів, спочатку розроблених для товарів. Згідно моделі, запропонованої американськими ученими Шуїнгом і Джонсоном, процес розробки послуги можна розбити на чотири стадії: напрям, розробка, випробування і освоєння ринку.

1. Стадія напряму Ця стадія складається з дій, які визначають напрям зусиль розробки.

1.Формулювання цілей і стратегії нової послуги. Це перший крок всьогопроцесу. Стратегія послуги повинна підтримувати загальну стратегію фірми і бути направленою на задоволення потреб клієнтів цільового ринку або на вирішення їх певних проблем. Мета — конкретний стан окремих характеристик організації, досягнення яких є для неї бажаним і на досягнення яких направлена її діяльність. Встановлення цілей переводить стратегічне бачення і напрям розвитку компанії в конкретні завдання, пов'язані з виробництвом і результатами діяльності фірми.

2. Генерування ідеї. Ідеї для створення нових послуг приходять з різнихджерел, включаючи споживачів, їх скарги, обслуговуючих співробітників, конкурентів, постачальників, і так далі.

3. Ретельна перевірка ідеї. Може існувати безліч ідей,але тільки декілька з них будуть успішними на ринку як нові послуги. Цей крок включає чорнову процедуру відбору з виділенням багатообіцяючих ідей. Здійсненність і потенційна прибутковість – головні критерії в цьому процесі.

2. Стадія розробки. Стадія розробки фокусується на розробці нової послуги і системи її доставки.

. Вибрані ідеї розробляються в концепціюобслуговування. 1. Створення концепції Концепція обслуговування – це опис набору вигод, рішень і цінностей послуги, які передбачається надати споживачам.

2. Тестування концепції. Мета–виключити з подальшого розгляду ті ідеїобслуговування, які виявляться непривабливими для споживачів. Випробування концепції нової послуги – це метод дослідження, розроблений, щоб оцінити

1) чи розуміє потенційний споживач ідею пропонованої послуги

2) чи реагує на послугу сприятливо

3) чи усвідомлює, що пропоновані вигоди – це відповідь на його незадоволені потреби.

3. Аналіз можливостей виробництва і збуту. На даному етапі важливовідповісти на питання: чи є концепція послуги економічно виправданою? Тобто чи існує достатньо великий ринок для реалізації цієї послуги і чи можна проводити і продавати послугу з отриманням достатнього прибутку. Включає оцінку ринку, аналіз попиту, планування доходів, аналіз витрат.

4. Затвердження проекту. Якщо результат аналізу можливостейвиробництва, збуту і планування прибутку задовольняє всім критеріям, то проект схвалюється і отримуються ресурси для розробки і впровадження нової послуги, системи її доставки.

5. Розробка і тестування послуги. Це стадія,на якій розробляється детальнийопис послуги одночасно з певними характеристиками і особливостями обслуговування, за допомогою яких вона диференціюється від послуг конкурентів.

6. Розробка і тестування процесу і системи. Це стадія,на якій проходитьдетальна розробка процесу обслуговування, невід'ємною частиною якого є якість і цінність. На даному етапі використовується такий інструмент як креслення послуги (план надання послуги). Це зображення системи обслуговування і її процесів, показує стадії окремих процесів і взаємодію між ними, а також взаємодія споживачів з системою. Він виконує учбову функцію, оскільки розробник більше дізнається про систему, сприяє створенню, вивченню і тестуванню послуги на папері до того моменту, як буде зроблено дороге впровадження.

7. Розробка і тестування маркетингової програми. Необхідно розробити іпротестувати на потенційному споживачі маркетингову програму освоєння ринку, розподіл і продаж нової послуги.

8. Навчання персоналу. Критерії для вибору співробітників повиннірозроблятися паралельно з розробкою процесу і системи обслуговування. Коли вибір співробітників закінчений, необхідно не тільки навчити персонал певним обов'язкам, працівники повинні бути обізнані про всю систему обслуговування. Їм необхідно надати широкі повноваження для обслуговування споживачів і вирішення їх проблем.

 

3. Стадія випробування

1. Тестування послуги і досвідчений процес. Це пряме тестування нареальному ринку, на якому послуга пропонується на обмеженій основі в одному або декількох місцях, але послуга, співробітники і споживачі сьогодення. Мета цього кроку – отримати підтвердження визнання послуги споживачами, зробити необхідне коректування і підгонку, засновану на інформації, отриманій від реальних клієнтів.

2. Пробний маркетинг. Досліджує можливість збуту нової послуги.В цьомувипадку послуга також пропонується на обмеженій основі, але в більшому масштабі, чим в попередньому кроці (у декількох філіях або регіонах). Маркетингова програма також тестується на ефективність.

 

4. Стадія освоєння ринку

1. Повномасштабний запуск. Коли всі проби закінчені і зроблені всінеобхідні модифікації і коректування, послуга готова для повномасштабного запуску і пропонується ринку в повному об'ємі.

2. Аналіз процесу після запуску. Мета–визначення досягнення поставленихцілей, а також ухвалення рішень про необхідність подальшого коректування і модифікації. Аналіз винен проводиться регулярно через певні проміжки часу, щоб оцінити успішність послуги, адаптувати послугу до умов, що змінюються, і провести необхідні поліпшення.







Дата добавления: 2015-10-19; просмотров: 646. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРИЯ ЗАЩИТНЫХ МЕХАНИЗМОВ ЛИЧНОСТИ В современной психологической литературе встречаются различные термины, касающиеся феноменов защиты...

Этические проблемы проведения экспериментов на человеке и животных В настоящее время четко определены новые подходы и требования к биомедицинским исследованиям...

Классификация потерь населения в очагах поражения в военное время Ядерное, химическое и бактериологическое (биологическое) оружие является оружием массового поражения...

Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час...

Этапы творческого процесса в изобразительной деятельности По мнению многих авторов, возникновение творческого начала в детской художественной практике носит такой же поэтапный характер, как и процесс творчества у мастеров искусства...

Тема 5. Анализ количественного и качественного состава персонала Персонал является одним из важнейших факторов в организации. Его состояние и эффективное использование прямо влияет на конечные результаты хозяйственной деятельности организации.

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия