Студопедия — АДАЧІ ДЛЯ САМОСТІЙНОГО РОЗВ 'ЯЗАННЯ
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

АДАЧІ ДЛЯ САМОСТІЙНОГО РОЗВ 'ЯЗАННЯ






Задача 1. Підприємство отримало від банку кредит на суму 20 млн. грн. строком на 4 місяці. Після закінчення терміну страхування страхувальник не повернув банку борг та відсотки за кори­стування кредитом. Плата за кредит становить 60% річних. Визначіть розмір страхового відшкодування, якщо банк уклав зі страховою компанією договір страхування ризику непогашення кредиту і відповідальність страховика становить 70%.

Задача 2. Позичальник отримав кредит в сумі 40 млн. грн. строком на рік. Проценти за кредит складають 40% річних. Межа відповідальності страховика-90%. Тарифна ставка - 3,5%. Визначіть суму страхових платежів та страхового відшкодування, що отримає страхувальник в разі неповернення суми боргу.

Задача 3. Пенсіонер – громадянин України, який особисто керує транспортним засобом з робочим об'ємом двигуна до 1600 кубічних сантиметрів, уклав зі страховою компанією договір обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності. Пенсіонер, який використовує автомобіль у м. Київ, має водійський стаж більше 10 років. Коригуючі коефіцієнти зазначені у максимально можливому розмірі. Страхувальник вперше звернувся до страхової компанії і уклав договір страхування строком на 1 рік. Визначіть розмір страхового платежу, який повинен сплатити страхувальник, якщо в договорі страхування зазначена лише одна особа, яка має право керування транспортним засобом.

Задача 4. Громадянин Фесенко Н.А. уклав договір обов'язкового страхування відповідальності власника собаки. Під час участі у собачих боях собаці заподіяна шкода іншим собакою. Крім цього, собака, яка належить громадянину Фесенко Н.А., у результаті непередбачуваної поведінки нанесла шкоду третій особі, а саме:

• третя особа була визнана непрацездатною протягом 150 днів;

• знищене майно цієї ж особи на суму 7850 грн.

За рішенням суду встановлено, що розмір моральної шкоди, заподіяної внаслідок непередбачуваної поведінки собаки, становить 10 тис. грн. Визначіть розмір страхових платежів за укладеним договором страхування та суму страхових виплат.

Задача 5. Торговельне підприємство «Хвиля», отримавши в банку кредит на суму 50 тис. грн. під 25% річних на 10 місяців, застрахувало свою відповідальність перед банком у страховика. Межа відповідальності страховика – 65%, тарифна ставка– 3,2%. Після закінченні строку кредитування підприємство не повернуло банку суму боргу. Визначіть розмір страхового платежу та суму страхової виплати.

Задача 6. Юридичною особою, яка здійснює підприємницьку діяльність, укладено договір обов'язкового страхування відповідальності власників транспортних засобів. Договір страхування укладено на 6 місяців щодо експлуатації автобуса з кількістю місць для сидіння 18 чоловік. Автобус може використовуватися однією з осіб:

- Петренко О.Л. – водійський стаж 9 років;

- Черненко Г.А. – водійський стаж 6 років;

- Ковдій А. Б. – водійський стаж 3 роки;

- Баталов Б.С. – водійський стаж 1 рік.

У договорі страхування зазначено, що:

• автомобіль використовується у населеному пункті з населенням менше 90 тисяч чоловік;

• наприкінці попереднього року було доведено причетність страхувальника до страхового шахрайства;

• на початок дії договору страхування страхувальник був віднесений до 10 класу.

Визначіть:

1) розмір страхового платежу, який повинен сплатити страхувальник, якщо коригуючі коефіцієнти визначено у мінімальних розмірах;

2) розмір страхового платежу у разі укладення договору страхування на наступні 6 місяців, якщо протягом дії попереднього відбулося 2 страхові випадки з вини страхувальника. Решта умов залишаються незмінними.

Задача 7. Громадянин України має у власності два види зброї, цивільна відповідальність за володіння якої підлягає обов 'язковому страхуванню відповідно до чинного законодавства України. У результаті настання страхового випадку заподіяна шкода третій особі та її майну, а саме:

• потерпілій особі встановлено II групу інвалідності;

• повністю знищене ЇЇ майно балансовою вартістю 12150 грн. Визначіть:

1)розмір страхових платежів, якщо громадянин уклав договір страхування строком на два роки;

2)суму страхових виплат за наслідками настання страхового випадку.

Задача 8. За укладеним договором добровільного страхування цивільної відповідальності передбачено ліміт відповідальності на один страховий випадок в розмірі 7 тис. грн. і ліміт відповідальності на весь строк договору 18 тис. грн. У період дії договору відбулося чотири страхові випадки:

• збиток за першим склав 8 тис. грн.;

• збиток за другим – 6 тис. грн.;

• збиток за третім – 3 тис. грн.;

• збиток за четвертим – 9,5 тис. грн.

Визначіть суму страхової виплати за кожним страховим випадком.

Задача 9. У договорі добровільного страхування цивільної відповідальності передбачено ліміт на один страховий випадок в розмірі 10 тис. грн. У результаті страхового випадку постраждало 3 особи. Шкода, нанесена першій особі в сумі 3 тис. грн., другій - в сумі 4,5 тис. грн., третій – в сумі 5,1 тис. грн. Визначіть суму виплат кожній постраждалій особі, якщо ліміт відповідальності за вимогами кожного потерпілого – 5 тис. грн.

Задача 10. Страхувальник – дієздатний громадянин Петренко О.І. уклав договір обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності, який має автомобіль з об'ємом двигуна 2000 кубічних сантиметрів. Договір страхування укладено на 7 місяців і в ньому зазначені також ще два члени сім'ї, які мають право керувати транспортним засобом. Водійський стаж громадянина Петренка О.І. складає 11 років, його дружини – 4роки та сина – 2 роки. Автомобіль переважно використовується у місті з населенням 600 тисяч чоловік. Визначіть:

1)розмір страхового платежу, якщо на момент укладання договору страхування страхувальник відносився до 9 класу. Коригуючі коефіцієнти визначено у максимально можливому розмірі;

2)клас, до якого буде віднесений страхувальник після закінчення дії договору страхування, якщо через 3 місяці після набуття чинності стався страховий випадок.

Задача 11. У результаті настання страхового випадку на пожежовибухонебезпечному об'єкті нанесена шкода життю, здоров'ю та майну третіх осіб, а саме:

• одній особі встановлено інвалідність І групи, а збиток її майну склав 12,5 тис. грн.;

• другій особі встановлено інвалідність III групи, а збиток її майну – 8,25 тис. грн.;

• третій особі встановлено інвалідність II групи, а збитокї ї майну-15,1 грн.;

• п'ять осіб втратили працездатність на 27 днів.

Визначіть:

1)розмір страхових платежів, якщо пожежовибухонебезпечний об'єкт віднесено до 3 категорії небезпеки, а тарифну ставку визначено у максимальній величині та договір обов'язкового страхування укладений строком на 1 рік;

2)суму страхових виплат за наслідками настання страхового випадку.

Задача 12. Власник автомобіля уклав договір добровільного страхування цивільної відповідальності. У результаті дорожньо-транспортної пригоди нанесена шкода пішоходам: першому на суму 3,5 тис. грн., другому - на 5,5 тис. грн. Визначіть розмір виплат страховиком кожному постраждалому пішоходу, якщо:

1)встановлено ліміт відповідальності на один страховий випадок у розмірі 5 тис. грн.;

2)встановлено ліміт відповідальності на один страховий випадок у розмірі 5тис. грн., а на кожного постраждалого - 2,5 тис грн.

Задача 13. Підприємство «Місяць» уклало зі страховою компанією договір страхування відповідальності власників собак за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам. Строк дії договору страхування -1 рік. Юридична особа на законних підставах є власником двох собак та утримує їх не для виконання службових обов'язків. У результаті настання страхового випадку спричинена шкода життю, здоров'ю та майну третіх осіб, а саме:

• одна особа померла;

• другій надано III групу інвалідності. При цьому було пошкоджено майно особи, балансова вартість якого 12 тис. грн., а витрати на його відновлення складали 3,75 тис. грн.

Визначіть розмір страхових платежів підприємства «Місяць» та суму страхових виплат за укладеним договором страхування.

 








Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 2629. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

ОЧАГОВЫЕ ТЕНИ В ЛЕГКОМ Очаговыми легочными инфильтратами проявляют себя различные по этиологии заболевания, в основе которых лежит бронхо-нодулярный процесс, который при рентгенологическом исследовании дает очагового характера тень, размерами не более 1 см в диаметре...

Примеры решения типовых задач. Пример 1.Степень диссоциации уксусной кислоты в 0,1 М растворе равна 1,32∙10-2   Пример 1.Степень диссоциации уксусной кислоты в 0,1 М растворе равна 1,32∙10-2. Найдите константу диссоциации кислоты и значение рК. Решение. Подставим данные задачи в уравнение закона разбавления К = a2См/(1 –a) =...

Экспертная оценка как метод психологического исследования Экспертная оценка – диагностический метод измерения, с помощью которого качественные особенности психических явлений получают свое числовое выражение в форме количественных оценок...

Этические проблемы проведения экспериментов на человеке и животных В настоящее время четко определены новые подходы и требования к биомедицинским исследованиям...

Классификация потерь населения в очагах поражения в военное время Ядерное, химическое и бактериологическое (биологическое) оружие является оружием массового поражения...

Факторы, влияющие на степень электролитической диссоциации Степень диссоциации зависит от природы электролита и растворителя, концентрации раствора, температуры, присутствия одноименного иона и других факторов...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.033 сек.) русская версия | украинская версия