Студопедия — Обладнання БКМ-3.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Обладнання БКМ-3.






 

Для роботи в ручному режимі перемикачі SA1 і SA2 ставлять у положення “Р”. Транспортери кормозавантаження вмикають кнопкою SB2. Вимикається двигун транспортера після заповнення бункера останньої батареї кінцевим вимикачем SQ1 або натисканням кнопки SB1. Двигун кормороздачі першої батареї вмикається і вимикається натисканням кнопок SB3 і SB4.

При обриві ланцюга кормороздавача двигун його приводу вимикається контактами вимикачів обриву ланцюга SQ2.1-SQ4.1, а контактами SQ2.2-SQ4.2 вмикаються сигнальні лампи в ящику керування батареєю та в залі.

В автоматичному режимі перемикачі SA1 і SA2 ставлять у положення “А”. Механізми кормозавантаження вмикаються і вимикаються контактом кінцевого вимикача SQ1, що розміщений на бункері останньої кліткової батареї. При його заповненні подається команда на зупинку двигунів транспортерів.

Команди на вмикання транспортерів кормороздавачів пода­ються від програмного пристрою КТ1, відповідно до технологічних режимів годівлі. При замиканні контакту КТ1 через розмикаючий контакт КТ2 другого реле часу відбувається автоматичний запуск двигунів кормороздавачів всіх кліткових батарей. Витримка часу реле КТ2 дорівнює тривалості кормороздачі батареї.

У випадку обриву ланцюга кормороздавача на будь-якому ярусі кліткової батареї перемикаються контакти одного з кінцевих вими­качів SQ2-SQ4. При цьому вимикається електромагнітний пускач ланцюгового транспортера КМ2, а реле KV3 вмикається. Контакт KV3.1 замикає коло обмоток реле KV1 і KV2, які своїми контактами вмикають сигнальну лампу HL1 в залі та лампу сигналізації батарей (на схемі не показана). Для зняття сигналу в залі перемикач SA2 ставлять у положення "О"; і натискають кнопку SB5.

Автоматизація лінії кормороздачі комплектом обладнання КБН.

Зовнішній вигляд багатоярусних кліткових батарей типу КБН наведено на рисунку 2.3.14. Як і в попередньому варіанті, сухий корм до пташників підвозять спеціальним автокормовозом-завантажувачем і заповнюють бункер типу БСК-10 для зберігання сухих кормів. Похилим шнековим транспортером і горизонтальним поперечним транспортером корм подається до приймальних бункерів навісних кормороздавачів двобічної дії. На відміну від попередніх (стаціонарних бункерів-дозаторів) наповнені навісні бункери-дозатори переміщуються вздовж кліткової батареї і вивантажують корм у жолобкову годівницю. Одночасно з кормороздачею здійснюється прибирання посліду під кожним ярусом кліткової батареї.

Рис. 2.3.14. Кліткова батарея КБН для утримання курей-несучок:

1 – напувалки; 2 – каркас; 3 – клітка; 4 – годівниця; 5 – кормороздавач

Рухомі бункери-дозатори кормороздачі та скребки для вида­лення посліду приводяться у дію від електродвигуна M1 потужністю 0,6 кВт через редуктор та систему передач.

При зворотному русі роздавача корм продовжує заповнювати годівниці, а скребки для видалення посліду здійснюють холостий хід. У кінці пташника встановлено транспортер, який видаляє послід за межі будівлі з одночасним завантаженням у транспортні засоби.

Принципова схема керування роздаванням корму і прибирання посліду (рисунок 2.3.15) може працювати у “Ручному” та “Автоматичному” режимах. У “Ручному” режимі керування електро­двигунами M1, M2, М3 відбувається за допомогою відповідних кнопок “Пуск” та “Стоп” (SB1, SB2B, SB2H, SB3).

При “Автоматичному” керуванні вмикання роздавача здійсню­ється програмним реле часу КТ. У вихідному положенні кормо­роздавачів контакти кінцевих вимикачів SQ4, SQ5, SQ6, SQ7 будуть замкнені. Якщо приймальні бункери-дозатори останнього роздавача не заповнені кормом, то контакти фотореле BL замкнені і котушка магнітного пускача КМ3 одержує живлення та вмикає двигун М3 горизонтального скребкового транспортера. Одночасно замикаючі контакти КМ3 подають напругу на котушку пускача КМ2, який вмикає двигун M2 приводу похилого шнекового транспортера.

 

Рис. 2.3.15. Принципова електрична схема керування електроприводом роздавання корму на птахофермах з комплектом обладнання КБН

При роботі завантажувальної лінії йде почергове заповнення бункерів кормороздавачів, починаючи з першого. Після заповнення останнього бункера розмикаються контакти фотореле BL і двигуни M2 та М3 заповнення бункерів-дозаторів зупиняються.

У визначений час контакти програмного реле часу КТ замикаються, вмикається проміжне реле К1. Замикаючі контакти К1 подають напругу на котушку магнітних пускачів КМ1В (КМ2В, КМЗВ, КМ4В), які вмикають електродвигуни М1А (М1Б, М1В, М1Г) навісних роздавачів, і всі роздавачі починають переміщуватися вздовж пташника і роздавати корм.

На принциповій електричній схемі показано лише кола керування електродвигуна M1 кормороздавача А (КМ1В). Аналогічно йде керування роздавачами Б, В, Г.

Одночасно з роздаванням корму йде прибирання посліду. Коли роздавач доходить до кінця приміщення, упори скребків четвертих ярусів натискають на кінцеві вимикачі SQ1, SQ3, SQ5, SQ7 і привод реверсується.

При зворотному русі роздавання кормів у годівниці триває. У вихідному положенні упори скребків третього ярусу натискають на кінцеві вимикачі SQ2, SQ4, SQ6, SQ8, кормороздавачі вимикаються для підготовки до наступного завантаження кормами.

Питання для самоконтролю

1. Вимоги до обладнання кормороздачі в тваринницьких та птахівницьких приміщеннях.

2. Дайте загальну характеристику мобільних кормороздавачів, що використовуються на фермах ВРХ.

3. Дайте загальну характеристику стаціонарних корморозда­вачів, що використовуються на фермах ВРХ та вкажіть принципи їх автоматизації.

4. Принципи автоматизації ліній роздачі корму для ВРХ.

5. Дайте загальну характеристику тросово-шайбових та спіраль­них кормороздавачів, що використовуються на свинотоварних фермах. Вкажіть принципи їх автоматизації.

6. Дайте загальну характеристику кормороздавачів, що вико­ристо­вуються в пташниках з підлоговим утриманням птахів та вкажіть принципи їх автоматизації.

7. Дайте загальну характеристику кормороздавачів, що вико­ристовуються в пташниках з утриманням в кліткових батареях та вкажіть принципи їх автоматизації

 

ТЕСТИ

1. Які засоби автоматизації використовуються в кормороз­да­вачі РВК-Ф-74?

A. Програмні реле часу, що знаходяться в шафі керування, та два кінцевих вимикачі, які розміщені по краях годівниці, датчик наявності корму.

B. Два реле часу, що знаходяться в шафі керування, та два кінцевих вимикачі, які розміщені по краях годівниці.

C. Кінцевий вимикач, що знаходиться спереду кормороздавача, призначений для миттєвої зупинки при появі перешкоди на його шляху.

2. Використовуючи принципову електричну схему керування кормороздавача РВК-Ф-74, вкажіть, для чого використовуються реле часу КТ1, КТ2.

А. Для здійснення програмного керування відповідно до почат­ку роздачі кормів та видалення відходів.

В. Для керування попереджувальним сигналом відповідно про початок роздачі кормів та видалення відходів.

С. Для здійснення керування реверсуванням електродвигуна переміщення стрічки транспортера.

3. Який пристрій використовують для автоматичного вми­кання лінії кормороздачі ТВК-80Б в заданий час доби?

A. Реле часу КТ2.

B. Шляхові (кінцеві) вимикачі SQ1, SQ2?

C. Реле часу КТ1.

4. Які засоби автоматизації використовуються в кормороз­да­вачі КС-1,5?

A. Реле часу.

B. Реле часу, кінцеві вимикачі.

C. Кінцеві вимикачі.

5. Використовуючи принципову електричну схему керування кормороздавача КС-1,5 вкажіть, для чого використовується кінце­вий вимикач SQ1?

A. При заклинюванні шнеків вивантаження корму, зупиняє їх привод.

B. При появі перешкоди, під дією її стрижневий пристрій, що знаходиться попереду кормороздавача, вимикає тяговий електро­двигун М2.

C. При натисканні педалі гальма розмикаються контакти кінцевого вимикача і вимикається тяговий електродвигун М2.

6. Які засоби автоматизації використовуються в кормо­роз­давачі вологих кормосумішей КВК-Ф-15?

A. Два реле часу, що знаходяться в шафі керування, та два кінцевих вимикачі, які розміщені по краях годівниці

B. Програмні реле часу, що знаходяться в шафі керування механізму відкривання клапанів.

C. Програмні реле часу, що знаходяться в шафі керування,та два кінцевих вимикачі, які розміщені по краях годівниці, датчик наявності корму.

7. Використовуючи принципову електричну схему керування кормороздавача КЭС-1,7 вкажіть, якими кінцевими вимикачами виконується подача команди на вивантаження корму в годівниці?

A. Кінцевими вимикачамиSQ1, SQ2.

B. Кінцевими вимикачамиSQ4, SQ6.

C. Кінцевими вимикачамиSQ3, SQ5.

8. Які пристрої використовуються для автоматичного вми­кан­ня ланцюгового транспортера кормороздачі комплекту облад­нання БКМ-3?







Дата добавления: 2015-08-12; просмотров: 1738. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Философские школы эпохи эллинизма (неоплатонизм, эпикуреизм, стоицизм, скептицизм). Эпоха эллинизма со времени походов Александра Македонского, в результате которых была образована гигантская империя от Индии на востоке до Греции и Македонии на западе...

Демографияда "Демографиялық жарылыс" дегеніміз не? Демография (грекше демос — халық) — халықтың құрылымын...

Субъективные признаки контрабанды огнестрельного оружия или его основных частей   Переходя к рассмотрению субъективной стороны контрабанды, остановимся на теоретическом понятии субъективной стороны состава преступления...

Расчет концентрации титрованных растворов с помощью поправочного коэффициента При выполнении серийных анализов ГОСТ или ведомственная инструкция обычно предусматривают применение раствора заданной концентрации или заданного титра...

Психолого-педагогическая характеристика студенческой группы   Характеристика группы составляется по 407 группе очного отделения зооинженерного факультета, бакалавриата по направлению «Биология» РГАУ-МСХА имени К...

Общая и профессиональная культура педагога: сущность, специфика, взаимосвязь Педагогическая культура- часть общечеловеческих культуры, в которой запечатлил духовные и материальные ценности образования и воспитания, осуществляя образовательно-воспитательный процесс...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия