Студопедия — Самостійна робота. Творчо- аналітичне завдання. 1. Самусенко познайомився з Мажевською і запросив її до се­бе в гості
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Самостійна робота. Творчо- аналітичне завдання. 1. Самусенко познайомився з Мажевською і запросив її до се­бе в гості






Творчо- аналітичне завдання

Розв’язати задачі:

1. Самусенко познайомився з Мажевською і запросив її до се­бе в гості. Пізно ввечері, маючи намір вступити з нею в статевий зв'язок, Самусенко намагався підняти її з крісла. Мажевська ви­рвалась і вибігла в коридор. Наздогнавши її, Самусенко замкну в двері, заявивши з погрозою, що з цієї квартири так не виходять. Не бачачи виходу зі становища, Мажевська підбігла до відкритого вікна і викинулась з 8-го поверху. Від одержаних тілесних ушко­джень вона померла на місці.

2. Заєць познайомився з односельчанкою Дунайською, вони зустрічались. Довідавшись, що Дунайська почала зустрічатися з іншим, Заєць двічі приходив до неї додому для з'ясування стосун­ків, але вона не пустила в квартиру і не стала розмовляти. Заєць погрожував їй убивством, причому другий раз приходив з рушни­цею, яку в нього відібрали сусіди. Коли через день Дунайська пої­хала в Київ, Заєць попрямував за нею. Прихопивши ножа, він під­стеріг Дунайську і разом з нею зайшов у квартиру, де вона мешкала. Погрожуючи ножем, Заєць зґвалтував Дунайську. Коли вона заявила, що повідомить про це міліцію, то він удруге зґвалту­вав її і завдав 10 ударів ножем, заподіявши 9 різаних ран і одне ко-лото-різане поранення передньої поверхні грудної клітки з ушко­дженням тканини лівої легені та стінки судини легеневої артерії, що викликало смерть.

Як кваліфікувати дії Зайця?

3. П'яний Гурін вирішив зґвалтувати Риженко, яка присмер­ком поверталася з роботи додому. Він ударив її в голову палицею, виламаною з паркану, після чого затягнув на город, роздягнув і намагався вчинити статевий акт. Зробити цього він не зміг, оскільки потерпіла чинила опір. З помсти за опір Гурін завдав їй численних ударів палицею і взутими в чоботи ногами в голову, шию та інші частини тіла, заподіявши смерть. Після цього Гурін ввів палицю в статеві органи потерпілої і втік з місця вчинення злочину.

4. Нетверезий Сурилін з метою зґвалтування зайшов у кварти­ру односельчанки Дудник. Скориставшись тим, що Дудник була у стані сп'яніння, а також своєю фізичною перевагою, Сурилін на­сильно вступив з нею в статевий зв'язок. Коли ображена насиль­ством потерпіла пригрозила, що заявить в органи міліції, він зля­кався і завдав їй тілесних ушкоджень, від яких Дудник померла.

5. Бабинець і Раєнков, будучи напідпитку, ввечері проникли в квартиру своєї знайомої Січук. У квартирі знаходилась лише бабу­ся останньої — Пашук, яку Раєнков вирішив зґвалтувати. Він по­валив її на ліжко і намагався вчинити статевий акт, але Пашук вчинила опір, кричала. Раєнков покликав Бабинця, який почав за­кривати потерпілій рукою рота, включив на повну гучність телеві­зор. Раєнков з великою силою пальцями рук здушив її шию, пере­ламавши ріжки під'язичної кістки й щитовидного хряща, спричинив тяжке тілесне ушкодження, однак статевий акт не зміг вчинити з фізіологічних причин. Боячись, що Пашук розкаже про вчинене з нею дочці або онуці, Бабинець кухонним ножем ударив її в груди. Від проникаючого поранення з ушкодженням легені та рясної внутріплевральної кровотечі потерпіла на місці померла.

6. Раніше судимий за ч. 1 ст. 117 КК України 1960 р. Осипенко напав на 12-річну Савлук, затягнув її у траншею напірного колек­тора заводу, вдарив кулаком у щелепу, здушив горло і, коли потер­піла втратила свідомість, зґвалтував її. Отямившись, Савлук поча­ла тікати, але Осипенко наздогнав її і знову зґвалтував. Щоб приховати злочин, Осипенко трьома ударами металевого прута в голову вбив її. Взявши з сумки потерпілої гаманця, у якому було200 грн., Осипенко труп і решту речей закопав.

7. Гребєнников і Симонян зайшли до жіночого гуртожитку і проникли в кімнату, де спала Половцева. Гребєнников почав її роз­дягати, щоб вступити в статевий зв'язок. Половцева прокинулась, почала кричати, чинити опір. Вони обоє впали на підлогу. Гребєн­ников із застосуванням сили поклав її на ліжко, головою вдарив обстіну, розбивши носа. Почувши крики, в кімнату намагались увій­ти мешканці сусідніх кімнат, але не змогли цього зробити, оскільки

Симонян тримав двері. Боючись бути затриманими, Гребєнников і Симонян вистрибнули у вікно і втекли.

8. Куценко, який був напідпитку, прогулюючись берегом Ка­ховського моря з Ялижко, намагався схилити її до статевого зв'яз­ку. Зустрівши рішучу відмову, Куценко із застосуванням фізичної сили і погроз звалив її на землю, почав зривати одяг, намагаючись здійснити статевий акт насильно. Чинячи опір, Ялижко вкусила його за плече. Скориставшись тим, що Куценко послабив свої зу­силля, потерпіла вирвалась і почала тікати. Рятуючись від Куценка, який її переслідував, вона стрибнула з кручі, гадаючи, що впа­де у воду і випливе, але впала на каміння, одержавши тяжку травму. Судово-медичною експертизою остання віднесена до роз­ряду тяжких тілесних ушкоджень.

9. Неповнолітні Коротков, Савченко і Холоденко на квартирі останнього розпивали спиртні напої. На запрошення Хол оденка пізніше до них приєдналась 16-річна Лобач. Коли Коротков у кори­дорі намагався обійняти Лобач, вона його відштовхнула. Тоді Ко­ротков ударив її в обличчя, силою затягнув у вільну кімнату, де по­валив на диван і намагався вчинити статевий акт, хоча Лобач чинила опір. У кімнату зайшли Холоденко і Савченко, які з метою подолання опору почали допомагати Короткову: Савченко тримав Лобач за руки, а Холоденко закрив рота руками, щоб вона не кри­чала і не звала на допомогу, позбавивши Лобач можливості чини­ти ефективний опір. Коротков із застосуванням сили роздяг Лобачі почав здійснювати статевий акт. У цей час у двері квартири Хо­лоденка почали стукати сусіди, а невдовзі й батьки потерпілої, через що Коротков не закінчив статевого акту. Лобач було спри­чинено легкі тілесні ушкодження, що не потягли короткочасного розладу здоров'я, у неї також була розірвана плівка незайманості. Як визначила судово-медична експертиза, потерпіла на момент вчинення злочину не досягла статевої зрілості.

Як визначити відповідальність винних осіб?

10. Заїка, учень 8-го класу, на початку вересня обманним шля­хом завів на кукурудзяне поле 10-річну Мусіяку Оксану і з засто­суванням фізичного і психічного насильства зґвалтував її. Через тиждень він завів на це поле 7-річну Калашник Любу і, погро­жуючи ножем, задовольнив статеву пристрасть, попередивши Лю­бу, щоб вона нікому не говорила про те, що з нею сталося, інакше він її "заріже".

Заподіяння, після чого знову задовольнив статеву пристрасть неприродним способом. Маючи намір приховати вчинене, Степо­вий завдав Буртовій вісім ударів ножем, в тому числі три у шию і два в живіт. Забравши сумочку, в якій було ЗО гривень і паспорт, Степовий пішов додому. Опритомнівши, Буртова дійшла до полого­вого будинку, де їй своєчасно було надано медичну допомогу.

11.Кардаш, зустрівши пізно ввечері у парку неповнолітню Славову, ударив її палицею по голові, внаслідок чого вона знепри­томніла. Спочатку Кардаш задовольнив з потерпілою статеву при­страсть неприродним способом. Коли ж вона прийшла до тями, він приготувався вчинити статевий акт у природній формі, але припи­нив свої дії щодо потерпілої, яка благала пожаліти її.

12.Перебуваючи на міському пляжі, Жук розташувався біля групи дівчаток віком 11-13 років, яким показував пеніс. Познайо­мившись того ж вечора з 12-літньою Раєю Пищик, він показував їй порнографічні світлини, розповідав про принади сексуального жит­тя, схиливши її до статевого акту. Після інтимної близькості Рая зізналась, що вже мала певне уявлення про сексуальні стосунки з телевізійних передач.

13.16-річна Панькіна та 15-річна Татарчук, які відбували пока­рання у виховно-трудовій колонії, побивши новоприбулу 15-річну Красулю, вчинили щодо неї дії сексуального характеру. Красуля чинила опір, але на допомогу Панькіній і Татарчук прийшла 17-річ-на Козочкіна. Панькіна і Татарчук захворіли на венеричну хворобу.

14.П'яний Борсук пізно ввечері зустрів неповнолітню Братищеву, повалив її на землю і, долаючи опір, зґвалтував. Відразу ж після зґвалтування Братищева покінчила життя самогубством, ки­нувшись під потяг.

Варіант. Братищева покінчила життя самогубством після то­го, як дізналася, що вона була заражена венеричною хворобою і є вагітною.

15. Борисов розбудив на залізничному вокзалі раніше незна­йому йому 11-річну Катю і, скориставшись безпорадним її станом (у зв'язку з малолітством) та застосувавши фізичну силу й погрози розправою, завів дівчинку у вантажний вагон, де задовольнив із нею свою статеву пристрасть неприродним способом.

Теми рефератів:

1.Поняття групи осіб при зґвалтуванні.

2.Кримінальна відповідальність за розбещення неповнолітніх.







Дата добавления: 2015-10-12; просмотров: 942. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Уравнение волны. Уравнение плоской гармонической волны. Волновое уравнение. Уравнение сферической волны Уравнением упругой волны называют функцию , которая определяет смещение любой частицы среды с координатами относительно своего положения равновесия в произвольный момент времени t...

Медицинская документация родильного дома Учетные формы родильного дома № 111/у Индивидуальная карта беременной и родильницы № 113/у Обменная карта родильного дома...

Основные разделы работы участкового врача-педиатра Ведущей фигурой в организации внебольничной помощи детям является участковый врач-педиатр детской городской поликлиники...

Тема 2: Анатомо-топографическое строение полостей зубов верхней и нижней челюстей. Полость зуба — это сложная система разветвлений, имеющая разнообразную конфигурацию...

Виды и жанры театрализованных представлений   Проживание бронируется и оплачивается слушателями самостоятельно...

Что происходит при встрече с близнецовым пламенем   Если встреча с родственной душой может произойти достаточно спокойно – то встреча с близнецовым пламенем всегда подобна вспышке...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия